Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων
Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΡΕΥΝΑΣ &  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ & ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ

«ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ»
 
 
 
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων

 

 

 

Tην Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων, το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) "Πάνος Μυλωνάς" προσκαλεί όλους τους φορείς που έχουν υπογράψει την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας στην Ελλάδα αλλά και όλους τους πολίτες που επιθυμούν να επισκεφτούν με τα παιδιά τους ή και τους φίλους τους το Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας το πρωί της Κυριακής 18 Νοεμβρίου 2012 κατά τις ώρες 10:00 - 12:00. Το Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας φιλοξενείται στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος" στην οδό Πειραιώς 254, κτίριο 56 (είσοδος από οδό Πολυκράτους - βλ.συνημμένο χάρτη).
 
Οι φορείς είναι ευπρόσδεκτοι να φέρουν και δικό τους ενημερωτικό υλικό που θα διανεμηθεί στους επισκέπτες του Κέντρου Οδικής Ασφάλειας παράλληλα με το έντυπο υλικό του Ινστιτούτου, ενώ όλοι οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν  για θέματα πρόληψης των τροχαίων δυστυχημάτων που έχουν εξελιχθεί σε μάστιγα για την κοινωνία και τη χώρα μας, να παρακολουθήσουν βιωματικές δράσεις κυκλοφοριακής συμπεριφοράς και να δοκιμάσουν τους σύγχρονους προσομοιωτές τελευταίας τεχνολογίας που αποκτήθηκαν στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος AVENUE for Traffic Safety.  
 
Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε προγράμματα κυκλοφοριακής αγωγής με τις εμψυχώτριες του Ι.Ο.ΑΣ., ενώ ψυχολόγος του Ινστιτούτου θα παρουσιάσει στους γονείς ζητήματα που έχουν σχέση με τη διαπαιδαγώγηση και την κυκλοφοριακή ασφάλεια των παιδιών τους.
 
Το Ινστιτούτο τιμώντας τη μνήμη όσων χάθηκαν άδικα στους δρόμους στηρίζει τις δράσεις των πληγέντων από τροχαία και καλεί τους φορείς και τους ενεργούς πολίτες να συσπειρωθούν ώστε να αποτελέσει επιτέλους προτεραιότητα για τη χώρα μας το θέμα της ασφάλειας στους δρόμους όπου δυστυχώς η χώρα μας αποτελεί ουραγό στην Ευρώπη με τον υψηλότερο αριθμό θανατηφόρων και σοβαρών τραυματισμών. 
 
Ας είναι αυτή η μέρα μια αφορμή για να θυμίσουμε στους πολιτικούς μας την ευθύνη τους για τις χιλιάδες αδικοχαμένων νέων μας κυρίως, παιδιών αλλά και αγαπημένων μας κάθε ηλικίας. Κι όπως δεν ξεχνάμε τους αγαπημένους μας που μας λείπουν, ας μην παραβλέπουμε την ανάγκη για δράση και εγρήγορση των πολιτών διεκδικώντας την ασφάλεια στο δρόμο που είναι αγαθό και δικαίωμα όλων μας. 
 
 
 
 

 
NEWSDESK
Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα SLAIN με στόχο την εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Οδηγίας για την Οδική Ασφάλεια των Υποδομών (2008/96/EC) και την προετοιμασία του Ευρωπαϊκού οδικού δικτύου για να υποδεχτεί τα αυτόνομα οχήματα
11/Οκτ/2019
ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ: ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ - Ενθαρρυντικές προοπτικές για την Οδική Ασφάλεια στη Βουλγαρία.
04/Οκτ/2018
Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» συστήνει τη Διεθνή Εκστρατεία #3500LIVES στο ελληνικό κοινό
10/Ιουλ/2018
Συμμετοχή του Ι.Ο.ΑΣ. στο ερευνητικό έργο του Traffic Research Arena (TRA) 2018 (NL #71)
10/Απρ/2018
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2022 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion