Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» στην κορυφαία εκδήλωση του τομέα των Μεταφορών (TRA 23-26 Απριλίου 2012)
Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» στην κορυφαία εκδήλωση του τομέα των Μεταφορών (TRA 23-26 Απριλίου 2012)

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ & ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ

«ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ»

 

 

 

 Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» στην κορυφαία εκδήλωση του τομέα των Μεταφορών (TRA 2012) 

 

 

 

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» συμμετείχε στην κορυφαία εκδήλωση στο χώρο της έρευνας στον τομέα των μεταφορών στην Ευρώπη (Transport Research ArenaTRA 2012), που έλαβε χώρα στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών από τις 23 ως τις 26 Απριλίου. Περισσότεροι από 1.600 σύνεδροι, ειδικοί, τεχνοκράτες, βιομήχανοι και πολιτικοί, αλλά και ακαδημαϊκοί, ερευνητές, σχεδιαστές και κατασκευαστές, μίλησαν και συμμετείχαν στις διαδικασίες του συνεδρίου, που συγκέντρωσε πλήθος κόσμου -10.000 επισκέπτες- από όλο τον κόσμο και την Ευρώπη.

 

Σε έναν εκθεσιακό χώρο που καταλάμβανε περίπου χίλια τετραγωνικά, οι εκθέτες, ανάμεσα τους και το Ινστιτούτο, παρουσίασαν καινοτόμες ιδέες και λύσεις για πιο ασφαλείς, πιο «έξυπνες», πιο οικολογικές μετακινήσεις στην Ευρωπαϊκή ήπειρο.

 

Περισσότερα από 1.000 άτομα ενημερώθηκαν για τις δράσεις του Ινστιτούτου και είχαν τη δυνατότητα με βιωματικό τρόπο μέσω της χρήσης του προσομοιωτή οδήγησης και άλλων εφαρμογών του προγράμματος AVENUE for Traffic Safety να ανταλλάξουν απόψεις, εμπειρίες και πρακτικές σχετικά με την Οδική Ασφάλεια και την πρόληψη και μείωση τροχαίων συμβάντων.

 

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν περί τις 600 παρουσιάσεις σε 107 συνεδρίες από επιστήμονες και εκπροσώπους φορέων από 46 διαφορετικές χώρες.