ETSC: “Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να σταματήσει να καθυστερεί την θέσπιση νέων μέτρων για την Οδική Ασφάλεια” (NL#52)
 ETSC: “Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να σταματήσει να καθυστερεί την θέσπιση νέων μέτρων για την Οδική Ασφάλεια” (NL#52)

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών (ETSC), αναφέρει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να σταματήσει να καθυστερεί την θέσπιση νέων μέτρων πολιτικής για την Οδική Ασφάλεια.
 
Τα στατιστικά για την Οδική Ασφάλεια για το 2015 που δημοσιεύθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαιώνουν ότι οι ευρωπαϊκοί δρόμοι παραμένουν οι ασφαλέστεροι στον κόσμο παρά την πρόσφατη επιβράδυνση στη μείωση των θανατηφόρων τροχαίων. 26.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στους δρόμους της ΕΕ το περασμένο έτος, 5.500 λιγότεροι από ότι το 2010 -  αλλά το ίδιο ποσό με το 2010.
 
Ο Antonio Avenoso, Εκτελεστικός Διευθυντής στο ETSC  δήλωσε: «Πέρυσι, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή περιέγραψε την φτωχή πρόοδο για την οδική ασφάλεια ως «σήμα συναγερμού» όμως δώδεκα μήνες αργότερα, τέσσερα κρίσιμα μέτρα πολιτικής έχουν καθυστερήσει. Ελπίζουμε ότι η ανακοίνωση   των σημερινών ακόμα πιο ανησυχητικών αριθμών θα οδηγήσει τελικά σε μια συντονισμένη δράση.
 
«Η παρούσα Επιτροπή έχει επανειλημμένα τονίσει την ατζέντα για μια ‘βελτιωμένη νομοθεσία’. Αλλά η Οδική Ασφάλεια απαιτεί συνεχή επαγρύπνηση όπως και νέα μέτρα με νομική υποστήριξη. Μια αποτυχία να ρυθμιστεί νομικά, στην περίπτωση της οδικής ασφάλειας, μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερους θανάτους και σοβαρούς τραυματισμούς.
 
Το ETSC  αναφέρει επίσης πως τα κράτη μέλη της ΕΕ πρέπει να αναλάβουν δράση για να βοηθήσουν στη βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας. Μειώσεις στα επίπεδα αστυνόμευσης, η αποτυχία να επενδύσουν σε ασφαλέστερες υποδομές και η έλλειψή δράσης για την αντιμετώπιση της υπερβολικής ταχύτητας και της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ έχουν παίξει επίσης σημαντικό ρόλο στην πρόσφατη φτωχή πρόοδο σε κάποια κράτη μέλη. Η σε βάθος ανάλυση από το ETSC των πρόσφατων εθνικών στατιστικών δεδομένων για την οδική ασφάλεια  θα δημοσιοποιηθεί στις 20 Ιουνίου στο συνέδριο του ETSC  Road Safety Performance Index  στις Βρυξέλλες.
 
Η ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε δημοσιεύσει για πρώτη φορά  μια εικόνα για τον αριθμό των ανθρώπων που τραυματίζονται σοβαρά στους δρόμους της Ευρώπης το 2014 – 135.000.
 
Αυτή η κίνηση απαιτούσε την υιοθέτηση, από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, ενός τυποποιημένου ορισμού του τι αποτελεί σοβαρό τραυματισμό στο δρόμο, καθώς και ένα τυποποιημένο τρόπο συλλογής των δεδομένων. Το ETSC  χαιρετίζει αυτό το πολυαναμενόμενο θετικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Αλλά οι μακροπρόθεσμοι στόχοι και τα μέτρα για τη μείωση του αριθμού των σοβαρά τραυματιών είναι που χρειάζονται αυτή τη στιγμή. Είχαν υποσχεθεί την προηγούμενη χρονιά αλλά δεν παραδόθηκαν. Το ETSC λέει πως  τώρα που τα δεδομένα είναι διαθέσιμα, δεν υπάρχει λόγος να καθυστερούν περαιτέρω.
 
 
 
NEWSDESK
A fundamental transport transformation: Commission presents its plan for green, smart and affordable mobility
14/Δεκ/2020
Grand Prix Χόκενχαϊμ: Εξιλέωση...
05/Αυγ/2019
Pirelli η κατάρα της Ferrari…
26/Ιουλ/2019
Ο Φέτελ στην κόψη του ξυραφιού...
17/Ιουλ/2019
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2023 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion