«Drive Me London» Το δοκιμαστικό πρόγραμμα αυτόνομης οδήγησης της Volvo τίθεται σε εφαρμογή στη Μεγ. Βρετανία (NL#53)
 «Drive Me London» Το δοκιμαστικό πρόγραμμα αυτόνομης οδήγησης της Volvo τίθεται σε εφαρμογή στη Μεγ. Βρετανία (NL#53)

Όπως ανακοίνωσε η Volvo Cars, το Λονδίνο θα αποτελέσει την επόμενη πόλη εφαρμογής του φιλόδοξου προγράμματος που στόχο έχει να επιταχύνει την εισαγωγή της αυτόνομης οδήγησης, μιας τεχνολογίας που υπόσχεται να μειώσει δραστικά τα τροχαία δυστυχήματα, ενώ παράλληλα θα αποσυμφορήσει τους δρόμους, θα βοηθήσει το περιβάλλον και θα εξοικονομήσει πολύτιμο χρόνο στους οδηγούς.

Η σουηδική εταιρεία που αποτελεί συνώνυμο της οδικής ασφάλειας από το 1959, όταν εφηύρε τη ζώνη ασφαλείας τριών σημείων, οδηγεί τις εξελίξεις παγκοσμίως και στα συστήματα αυτόνομης οδήγησης. Πρόκειται για έναν τομέα-κλειδί στην υλοποίηση του Vision 2020 (Όραμα 2020), της δημόσιας δέσμευσης της Volvo ότι μέχρι το 2020 θα έχει παρουσιάσει όλη την απαραίτητη τεχνολογία ώστε να μην υπάρχει απώλεια ζωής ή σοβαρός τραυματισμός σε οποιοδήποτε νέο Volvo εμπλέκεται σε ατύχημα.

«Η αυτόνομη οδήγηση αποτελεί ένα μεγάλο άλμα προόδου για την οδική ασφάλεια», δήλωσε ο Χάκαν Σάμουελσον, Πρόεδρος και CEO της Volvo Cars κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου που έλαβε χώρα στο Λονδίνο, δήλωσε: «Πολύ απλά, όσο πιο γρήγορα βγουν τα οχήματα αυτόνομης οδήγησης στους δρόμους, τόσο πιο σύντομα θα αρχίσουν να σώζονται ανθρώπινες ζωές».  

Το βρετανικό πρόγραμμα δοκιμών της Volvo θα φέρει το όνομα «Drive Me London» και – στα χνάρια των αντίστοιχων προγραμμάτων της Volvo σε Σουηδία, ΗΠΑ και Κίνα - προβλέπει τη συμμετοχή «κοινών» οικογενειών και όχι ειδικών δοκιμαστών, που θα οδηγούν οχήματα αυτόνομης οδήγησης σε δημόσιους δρόμους. Η Volvo θα αντλήσει δεδομένα από αυτούς τους καθημερινούς χρήστες σε πραγματικές οδικές συνθήκες, κάτι που προσφέρει σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με τις όχι τόσο ρεαλιστικές συνθήκες στις πίστες δοκιμών. Η Thatcham Research θα παρέχει την ανάλυση των τεχνικών δεδομένων και όσους επαγγελματίες δοκιμαστές χρειαστούν επικουρικά, ως τμήμα της δοκιμής.
Το Drive Me London θα ξεκινήσει στις αρχές του 2017 με έναν περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων που θα είναι εξοπλισμένα με σύστημα ημι-αυτόνομης οδήγησης και θα επεκταθεί το 2018, περιλαμβάνοντας 100 αυτοκίνητα αυτόνομης οδήγησης. Θα είναι το μεγαλύτερο και πιο εκτεταμένο πρόγραμμα δοκιμών αυτόνομης οδήγησης στους βρετανικούς δρόμους.

Η κυκλοφορία οχημάτων αυτόνομης οδήγησης υπόσχεται να φέρει την επανάσταση σε 4 βασικούς τομείς - ασφάλεια, οδική συμφόρηση, ρύπανση κι εξοικονόμηση χρόνου. Σύμφωνα με τα ευρήματα ανεξάρτητης έρευνας, η αυτόνομη οδήγηση έχει τη δυνατότητα να μειώσει δραστικά τον αριθμό των τροχαίων ατυχημάτων – σε ορισμένες περιπτώσεις μέχρι και 30%. Σήμερα, έως και 90% όλων των ατυχημάτων προκαλούνται από λάθος του οδηγού ή απόσπαση της προσοχής του, αιτίες που σε μεγάλο βαθμό θα εξαλειφθούν με τη χρήση οχημάτων αυτόνομης οδήγησης.

Σε ό,τι αφορά στο κυκλοφοριακό, τα οχήματα αυτόνομης οδήγησης επιτρέπουν μια πιο ομαλή ροή κυκλοφορίας, μειώνοντας τα μποτιλιαρίσματα και, συνεπώς, τις βλαβερές εκπομπές καυσαερίων. Επιπλέον, είναι αυτονόητο ότι η λιγότερη κίνηση θα προσφέρει περισσότερο προσωπικό χρόνο στους οδηγούς.

«Από τη χρήση αυτοκινήτων με δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης προκύπτουν πολλαπλά οφέλη», τόνισε ο κ. Σάμουελσον. «Για αυτό το λόγο, οι κυβερνήσεις παγκοσμίως χρειάζεται άμεσα να δρομολογήσουν τη νομοθεσία και τις υποδομές, ώστε να μπορέσουν αυτά τα οχήματα να μπουν στην κυκλοφορία το συντομότερο δυνατό. Η αυτοκινητοβιομηχανία δεν μπορεί να τα κάνει όλα μόνη της. Χρειαζόμαστε κυβερνητική συνδρομή», ολοκλήρωσε.
 
NEWSDESK
A fundamental transport transformation: Commission presents its plan for green, smart and affordable mobility
14/Δεκ/2020
Grand Prix Χόκενχαϊμ: Εξιλέωση...
05/Αυγ/2019
Pirelli η κατάρα της Ferrari…
26/Ιουλ/2019
Ο Φέτελ στην κόψη του ξυραφιού...
17/Ιουλ/2019
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2024 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion