Δημοπρατήθηκε η μελέτη για την καταγραφή των προβλημάτων στον ΒΟΑΚ
 Δημοπρατήθηκε η μελέτη για την καταγραφή των προβλημάτων στον ΒΟΑΚ


Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για θέματα οδικής ασφάλειας στον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης - Στις 23 Μαΐου δημοπρατήθηκε η μελέτη για τα προβλήματα στον ΒΟΑΚ

Για θέματα οδικής ασφάλειας έγινε σύσκεψη στις 30/5 στον ΟΑΚ με την εμπλοκή διάφορων φορέων, φορείς οι οποίοι εμπλέκονται σε ζητήματα της οδικής ασφάλειας, με σκοπό τον προγραμματισμό δράσεων που αφορούν και την βιωματική εκπαίδευση παιδιών δημοτικού και γυμνασίου.

Μια πρώτη ιδέα είναι να αξιοποιηθεί ο εκθεσιακός χώρος στην Αγιά πίσω από τον ΟΑΚ ώστε να γίνει ένα σύγχρονο κυκλοφοριακό πάρκο ενώ γενικότερα κάθε φορέας κατέθεσε δράσεις σχετικές με την οδική ασφάλεια με σκοπό να υλοποιηθούν στο άμεσο μέλλον.
 

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, Φώτης Καζάσης αναφορικά με την σημερινή σύσκεψη, έκανε μια αναφορά στο μείζον ζήτημα που αφορά τους Κρητικούς, για την ασφάλεια στον ΒΟΑΚ.

Ο κ.Καζάσης ανέφερε ότι ο ΟΑΚ δημοπράτησε στις 23 Μαΐου την μελέτη οδικής ασφάλειας του ΒΟΑΚ, ύψους 500.000 χιλ. ευρώ η οποία είχε εγκριθεί τον Νοέμβριο από τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη . Πρόκειται για μια μελέτη η οποία στην ουσία θα καταγράψει όλα τα προβλήματα οδικής ασφάλειας από την Κίσσαμο μέχρι την Σητεία, του ΒΟΑΚ.
 

Από την μελέτη αυτή θα αναδειχθούνε με σειρά προτεραιότητας τα σημαντικότερα προβλήματα από διάφορα σημεία του ΒΟΑΚ, που μπορεί να αφορούν κλαδιά, κόμβους διαβάσεις κτλ, στην ουσία δηλαδή θα γίνει μια αξιολόγηση των προβληματικών σημείων.

Οι προτεραιότητες αυτές λοιπόν θα χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα οδικής ασφάλειας του ΕΣΠΑ ώστε να κατασκευαστούν σαν έργα, να γίνουν οι απαραίτητες βελτιώσεις.
 

Επίσης ο ΟΑΚ έχει ετοιμάσει τον  "φάκελο" για την δημοπράτηση του έργου Χανιά - Ηράκλειο, μέχρι το φθινόπωρο του '17, ένα έργο που περιλαμβάνει την μελέτη κυκλοφοριακών φόρτων και την προωθημένη αναγνωριστική μελέτη για το ίδιο κομμάτι. 
 

Στην σύσκεψη που έγινε στον ΟΑΚ σχετικά με θέματα οδικής ασφάλειας συμμετείχε και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας "Πάνος Μυλωνάς".

Το Ινστιτούτο εδώ και 4 χρόνια έχει κάνει μια μελέτη στην οποία έχει επισημάνει τα πιο επικίνδυνα σημεία του ΒΟΑΚ τα οποία είναι πολλά και τα οποία 4 χρόνια μετά την μελέτη δεν έχουν υποστεί καμία βελτίωση αλλά επιδεινώνονται.

Πηγή:flashnews.gr

 

 
NEWSDESK
A fundamental transport transformation: Commission presents its plan for green, smart and affordable mobility
14/Δεκ/2020
Grand Prix Χόκενχαϊμ: Εξιλέωση...
05/Αυγ/2019
Pirelli η κατάρα της Ferrari…
26/Ιουλ/2019
Ο Φέτελ στην κόψη του ξυραφιού...
17/Ιουλ/2019
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2023 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion