• Δωρεά φορητής συσκευής ραντάρ ταχύτητας στην Ελληνική Αστυνομία (Α.Τ. Διρφύων-Μεσσαπίων) 2022
  Δωρεά φορητής συσκευής ραντάρ ταχύτητας στην Ελληνική Αστυνομία (Α.Τ. Διρφύων-Μεσσαπίων) 2022
  Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (ΙΟΑΣ) "Πάνος Μυλωνάς" δώρισε στην Ελληνική Αστυνομία για τις ανάγκες του Α.Τ. Διρφύων-Μεσσαπίων, που βρίσκεται στα Ψαχνά, μια συσκευή ραντάρ προκειμένου να ενισχυθούν οι τροχονομικοί έλεγχοι από πλευράς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας για τη διαχείριση της ταχύτητας στην εν λόγω περιοχή.
   
 • Παρεμβάσεις για την ενίσχυση της Οδικής Ασφάλειας σε τμήμα υψηλής επικινδυνότητας της Ε.Ο. 77 στην Εύβοια 2022
  Παρεμβάσεις για την ενίσχυση της Οδικής Ασφάλειας σε τμήμα υψηλής επικινδυνότητας της Ε.Ο. 77 στην Εύβοια 2022
  Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» στο πλαίσιο παρεμβάσεων για την ενίσχυση της Οδικής Ασφάλειας σε τμήμα υψηλής επικινδυνότητας της Ε.Ο. 77 στην Εύβοια, όπου έχει σημειωθεί πλήθος θανατηφόρων δυστυχημάτων επί σειρά ετών, ολοκλήρωσε σε συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες τις ακόλουθες παρεμβάσεις στις υποδομές με την τοποθέτηση:
   
  • 38 πινακίδων (Π-21) σε διαβάσεις πεζών
  • Δύο προειδοποιητικών πινακίδων για σχολική ζώνη
  • 24 πινακίδων επισήμανσης μεγάλης επικινδυνότητας – ορίου 50 χλμ./ώρα και προειδοποίησης ελέγχου παραβάσεων με τεχνικά μέσα
  • 4 πινακίδων μεταβλητών μηνυμάτων (VMS) με ραντάρ και ένδειξη ταχύτητας οι οποίες διαθέτουν τη δυνατότητα καταγραφής δεδομένων για παραβιάσεις των ορίων ταχύτητας και το σχετικό τύπο των οχημάτων
  • 2 προειδοποιητικών πινακίδων μεγάλων διαστάσεων
  • Δύο πινακίδων STOP
   
  καθώς και την αντικατάσταση των διαγραμμίσεων (οριζόντιας σήμανσης) και 14 διαβάσεων πεζών με νέες από ψυχροπλαστικό υλικό με υαλοσφαιρίδια.
 • Ενίσχυση της Οδικής Ασφάλειας στα Λουτρά Αιδηψού με πινακίδες STOP τελευταίας τεχνολογίας 2021
  Ενίσχυση της Οδικής Ασφάλειας στα Λουτρά Αιδηψού με πινακίδες STOP τελευταίας τεχνολογίας 2021
  Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (ΙΟΑΣ) "Πάνος Μυλωνάς" και το Safer Roads Foundation τοποθετήθηκαν 6 προειδοποιητικές πινακίδες STOP διαμέτρου 90 εκ. με φωτοβολταϊκά πάνελ και ενσωματωμένα LEDs στην οδό Θερμοποτάμου ενισχύοντας την ασφάλεια στην περιοχή.

 • Βελτιώσεις Δικτύου 2010
  Βελτιώσεις Δικτύου 2010
  Βελτιώσεις στην υποδομή και τον εξοπλισμό μετά από επισημάνσεις  - συνεργασία με αρμόδιες Υπηρεσίες (ΥΠΕΧΩΔΕ, Δήμων κλπ), με τοποθέτηση βραχιόνων σε υφιστάμενους ιστούς σηματοδότες στις παρακάτω θέσεις.
   
  Χρονικό διάστημα: Σεπτέμβριος – Δεκέμβριος 2010. Ειδικότερα

  Αιόλου
   
     


  Αρσάκη
   
     


     
  Στοα Βιβλίου
   
       


    
  Πεσματζόγλου
   
     


    
  Δραγατσανίου
   
     


    
  Παπαρηγοπούλου
   
       


    
   
  Χρήστου Λαδά
   
     


    
  Βασ. Γεωργίου
   
     
   
   
  Επί της Βασ. Γεωργίου στη διασταύρωση με την οδό Σταδίου
   
     

 • Βελτιώσεις Δικτύου 2008-2010
  Βελτιώσεις Δικτύου 2008-2010
  Βελτιώσεις στην υποδομή και τον εξοπλισμό μετά από επισημάνσεις  - συνεργασία με αρμόδιες Υπηρεσίες (ΥΠΕΧΩΔΕ, Δήμων κλπ).


  Επί της Λεωφόρου Κηφισίας στις διασταυρώσεις με τις οδούς
   
  Ευρυτανίας

     
        
  Αρκαδίας
   
     
   
  Κορινθίας        
   
     

  Λαρίσσης
   
     
        
  Τρικάλλων
   
     
        
   
  Ερυθρού Σταυρού
   
     
     


  Επί της Πατησίων στις διασταυρώσεις με τις οδούς (και στις δύο κατευθύνσεις)

  Κατεύθυνση προς Ομόνοια
   
  Αγαθουπόλεως
   
     
        
  Μιθύμνης
   
     
        
  Σπάρτης
   
       
        
  Κύπρου
   
     
        
  Κνωσσού    
   
     
        
  Σίφνου
   
     
        
  Σκιάθου
   
     
        
  Ιακωβάτων
   
     
        
      

   

  Κατεύθυνση προς Πατήσια
   
  Αγαθουπόλεως
   
     
        
  Θήρας
   
     
        
  Μιθύμνης
   
     
        
  Κύπρου    
   
     
        
  Καλλιφρονα
   
     
              
  Λέσβου
   
     
        
  Ανάφης    
   
     
        
  Κύθνου
   
     
        
  Σκιάθου
   
     
             
  Γρηγοροβίου
   
     
        
   
 • Νέα πινακίδα - ραντάρ στο δρόμο Κορίνθου-Πατρών
  Νέα πινακίδα - ραντάρ στο δρόμο Κορίνθου-Πατρών

  Λειτούργησε και πάλι η πινακίδα - ραντάρ στο δρόμο Κορίνθου-Πατρών, χάρη στην ευγενική υποστήριξη του κυρίου Παύλου Μαρούκλα και της εταιρείας του Top Vision, που κατασκεύασε και προσέφερε αφιλοκερδώς  στο Ινστιτούτο νέα πινακίδα - ραντάρ σε αντικατάσταση εκείνης που είχε κλαπεί τον Ιούνιο του 2008.

  Σημειώνεται ότι στόχος της τοποθέτησης της πινακίδας είναι η άμεση ενημέρωση  των διερχομένων οδηγών για την ταχύτητα που κινούνται ώστε να οδηγούν με σύνεση. Επιπλέον τα στοιχεία που καταγράφονται στην μνήμη του συστήματος, συγκεντρώνονται και αξιολογούνται από το Ινστιτούτο μόνο για λόγους έρευνας και πρόληψης των τροχαίων ατυχημάτων (Μάιος 2009).

 • Καστέλλα Χαλκίδας
  Καστέλλα Χαλκίδας
  Υλοποιήθηκε έργο πεζοδιάβασης με φωτεινή σηματοδότηση έξω από το δημοτικό σχολείο Καστέλλας του Δήμου Μεσσαπίων στο Νομό Εύβοιας
  Σύμφωνα με μελέτη που εκπονήθηκε από το Ι.Ο.ΑΣ. και υποβλήθηκε στο Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. για έγκριση, υλοποιήθηκε έργο πεζοδιάβασης με φωτεινή σηματοδότηση έξω από το δημοτικό σχολείο Καστέλλας του Δήμου Μεσσαπίων στο Νομό Εύβοιας, από όπου διέρχονται καθημερινά οι μαθητές και οι κηδεμόνες τους και βρίσκεται στον κεντρικό οδικό άξονα. Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος, κος Α. Σπανός, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου, οι Βουλευτές του Νομού κκ. Παπαγεωργίου και Περλεπέ, ο Υποδιοικητής Τροχαίας Αστυνόμος Α΄ κος Μπαμπαράκος Αναστάσιος, οι δάσκαλοι και όλοι οι μαθητές με τους γονείς τους. Η διευθύντρια του σχολείου κα Π. Μπαμπέ ευχαρίστησε την Πρόεδρο του Ινστιτούτου και της πρόσφερε λεύκωμα με ζωγραφιές των παιδιών για το φανάρι και την κυκλοφορία στους δρόμους, καθώς και λουλούδια με τις ευχαριστίες των παιδιών. Τις ευχαριστίες τους εξέφρασαν επίσης ο Αντιδήμαρχος κ. Σπανός και ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής. Τέλος, εκδόθηκε από το Ινστιτούτο ειδικό έντυπο για τους επαγγελματίες οδηγούς της περιοχής (Καστέλλα Χαλκίδας, 23 Μαρτίου 2009).   


     
 • Δημιουργία διάβασης πεζών στη Λεωφ. Ποσειδώνος
  Δημιουργία διάβασης πεζών στη Λεωφ. Ποσειδώνος
  Μετά από επισημάνσεις και αιτήματα πολιτών και σχετικής αυτοψίας από το Ι.Ο.ΑΣ., το Ινστιτούτο παρέδωσε μελέτη στο Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. σχετικά με τη δημιουργία διάβασης πεζών, ρυθμιζόμενη από φωτεινούς σηματοδότες στη Λεωφ. Ποσειδώνος    μεταξύ των Οδών Μερώπης & Ναυσικάς του Δήμου Γλυφάδας η οποία υλοποιήθηκε από το Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. και ολοκληρώθηκε το Φεβρουάριο 2009.

     
 • Φωτεινή σηματοδότηση σε διάβαση πεζών στη Λεωφ. Ποσειδώνος (Μερώπης & Ναυσικάς)
  Φωτεινή σηματοδότηση σε διάβαση πεζών στη Λεωφ. Ποσειδώνος (Μερώπης & Ναυσικάς)
  Μετά από επισημάνσεις και αιτήματα πολιτών και σχετικής αυτοψίας από το Ι.Ο.ΑΣ., το Ινστιτούτο παρέδωσε μελέτη στο Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. σχετικά με τη δημιουργία διάβασης πεζών, ρυθμιζόμενη από φωτεινούς σηματοδότες στη Λεωφ. Ποσειδώνος μεταξύ των Οδών Μερώπης & Ναυσικάς του Δήμου Γλυφάδας η οποία υλοποιήθηκε από το Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. και ολοκληρώθηκε το Φεβρουάριο 2009.
   
 • Πινακίδες επισήμανσης στην Παλαιά ΕΟ Κορίνθου-Πατρών
  Πινακίδες επισήμανσης στην Παλαιά ΕΟ Κορίνθου-Πατρών

  Μετά από αίτημα της Τροχαίας Αιγίου για την τοποθέτηση πινακίδων, όμοιων με αυτές που έχει τοποθετήσει το Ι.Ο.ΑΣ. στην Νέα Εθνική Οδό Κορίνθου-Πατρών,  σε συγκεκριμένο σημείο της περιοχής όπου συμβαίνουν πολλά σοβαρά και θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, το Ι.ΟΑΣ. έχει τοποθετήσει δύο πινακίδες επισήμανσης επικινδυνότητας του σημείου στο 94,3 χλμ της Παλαιάς Εθνικής Οδού Κορίνθου-Πατρών.


     

 • Φωτεινή σηματοδότηση δημοτικου Καστέλλας Εύβοιας
  Φωτεινή σηματοδότηση δημοτικου Καστέλλας Εύβοιας

  Σύμφωνα με μελέτη που εκπονήθηκε από το Ι.Ο.ΑΣ. και υποβλήθηκε στο Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. για έγκριση, τοποθετήθηκε στις αρχές του έτους 2009 με δαπάνες του Ι.Ο.ΑΣ. φωτεινή σηματοδότηση έξω από το δημοτικό σχολείο Καστέλλας του Νομού Εύβοιας, από όπου διέρχονται καθημερινά οι μαθητές και οι κηδεμόνες τους και βρίσκεται στον κεντρικό οδικό άξονα.
   

   

 • Φωτεινή σηματοδότηση σε διάβαση πεζών στη Λεωφ. Ποσειδώνος
  Φωτεινή σηματοδότηση σε διάβαση πεζών στη Λεωφ. Ποσειδώνος
  Υλοποιείται εντός του έτους το έργο της εγκατάστασης φωτεινής σηματοδότησης σε διάβαση πεζών στη Λεωφ. Ποσειδώνος από το Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.  μετά από πρόταση του Ι.Ο.ΑΣ. εκφράζοντας το αίτημα και τις επισημάνσεις των πολιτών για την επικινδυνότητα του σημείου.
 • PIN Project – Κάρφωσέ το
  PIN Project – Κάρφωσέ το

  Οργάνωση Δικτύου Εθελοντών Πανελλαδικά με την ενεργή συμμετοχή των πολιτών που επισημαίνουν και αξιολογούν επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου. Οι εθελοντές μας οργανώνονται και συντονίζονται ανά Περιφέρεια και ανά Δήμο και α ξιοποιούν την εφαρμογή του PIN Project. Η ομάδα MSFree.gr υλοποιώντας την εφαρμογή «PIN Project – Κάρφωσέ το» σχεδίασε ένα micro site με διαρκή υποστήριξη και διέθεσε την εφαρμογή στο Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» χρησιμοποιώντας τη νέα τεχνολογία για την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων στους δρόμους.

  Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» αγκάλιασε από την αρχή την προσπάθεια αυτή και με την εμπειρία του βοήθησε στη διαμόρφωση των υποδειγμάτων εισαγωγής στοιχείων που συμπληρώνουν οι χρήστες, ενώ από το Δεκέμβριο 2007 δραστηριοποίησε τους εθελοντές του σε ένα πρόγραμμα επαλήθευσης, φωτογράφισης, αξιολόγησης και επισήμανσης στους αρμόδιους φορείς των προβλημάτων που σχετίζονται με την οδική ασφάλεια.
   


   [Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε το video: http://technologein.pathfinder.gr/pin-project
 • Τοποθέτηση πινακίδων σε ΕΟ Κορίνθου-Πατρών.
  Τοποθέτηση πινακίδων σε ΕΟ Κορίνθου-Πατρών.

  Υλοποίηση έργου τοποθέτησης πινακίδων επισήμανσης δυσχερών  τμημάτων στον οδικό άξονα Κορίνθου-Πατρών. Το Ινστιτούτο ανέλαβε τη μελέτη, τον εντοπισμό των επικίνδυνων σημείων, το σχεδιασμό των πινακίδων και την επίβλεψη εγκατάστασής τους βάσει Ευρωπαϊκών προδιαγραφών με τη συμβουλευτική υποστήριξη συγκοινωνιολόγων και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών (ETSC). Το έργο υλοποιήθηκε προκειμένου να συμβάλει στη μείωση των ατυχημάτων στην εν λόγω περιοχή επηρεάζοντας την οδηγική συμπεριφορά των μετακινουμένων, μέχρι την ολοκλήρωση της κατασκευής  του νέου δρόμου. Το έργο χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από πόρους του Ινστιτούτου.

 • Τοποθέτηση ανηρτημένων φωτεινών σηματοδοτών
  Τοποθέτηση ανηρτημένων φωτεινών σηματοδοτών

  Ολοκλήρωση του έργου της βελτίωσης ορατότητας φωτεινών σηματοδοτών σε διασταυρώσεις οδών στο κέντρο της Αθήνας σε συνεργασία με  το Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. Μετά την εκπόνηση σχετικής μελέτης ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση ανηρτημένων φωτεινών σηματοδοτών (σε βραχίονα) συμβάλλοντας στην ασφαλέστερη κυκλοφορία  των οδηγών καθώς και των πεζών. Συνολικά οι βελτιώσεις έγιναν σε 22 σημεία στην Αθήνα επί των Λεωφόρων Πανεπιστημίου, Μεσογείων, Βασ. Σοφίας, Βασ. Κωνσταντίνου, Αμαλίας και της οδού Φιλελλήνων. Το Ινστιτούτο ανέλαβε την οικονομική υποστήριξη του έργου που συμβάλλει στη βελτίωση της ορατότητας στους σηματοδοτούμενους κόμβους εξασφαλίζοντας συνθήκες μεγαλύτερης ασφάλειας για τους πολίτες.

 • 1η ηλεκτρονική πινακίδα 146,7km
  1η ηλεκτρονική πινακίδα 146,7km

  Τέθηκε σε λειτουργία η πρώτη ηλεκτρονική πινακίδα που τοποθετήθηκε στο 146,7 χιλιόμετρο, κατεύθυνσης κυκλοφορίας από Πάτρα  προς Αθήνα με στόχο τη μείωση της ταχύτητας των διερχόμενων οδηγών. Το εγχείρημα που είχε αποφασιστεί από το Δ.Σ. του Ινστιτούτου απαίτησε ενέργειες και χρονοβόρες διαδικασίες για την υλοποίηση του, καθόσον συνεργάστηκαν πολλοί φορείς του Δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα μέχρι την ολοκλήρωσή του (ΥΠΕΧΩΔΕ, ΤΕΟ, ΠΕΡΙΦ. ΔΥΤ.ΕΛΛΑΔΟΣ, ΔΕΣΕ-ΠΔΕ, ΔΕΗ κ.α.).

 • Βελτιώσεις στην υποδομή και τον εξοπλισμό
  Βελτιώσεις στην υποδομή και τον εξοπλισμό

  Βελτιώσεις στην υποδομή και τον εξοπλισμό μετά από επισημάνσεις  - συνεργασία με αρμόδιες Υπηρεσίες (ΥΠΕΧΩΔΕ, Δήμων κλπ).

  Χρονικό διάστημα: Νοέμ.2006-Νοέμβριος 2007. Ειδικότερα:

  1. Βελτίωση ορατότητας φωτεινών σηματοδοτών στις εξής τοποθεσίες:


  Λ. Μεσογείων, διασταύρωση με Περικλέους

     

  Λ. Μεσογείων, διασταύρωση με Χαλανδρίου
   
     
   
  Λ. Βασ. Σοφίας, διάβαση πεζών στο Νοσοκομείο Αρεταίειο
   
     


  Λεωφόρος Κηφισίας, στις διασταυρώσεις με τις οδούς:

  Αγ. Φιλοθέης (κατεύθυνση προς Κηφισιά) Δήμου Χαλανδρίου

     

  Αγ. Φιλοθέης (κατεύθυνση προς Αθήνα) Δήμου Φιλοθέης

     


  Στεφ. Δέλτα (κατεύθυνση προς Αθήνα) Δήμου Φιλοθέης

   
     

  Ελίκωνος (κατεύθυνση προς Αθήνα) Δήμου Π. Ψυχικού
   
     


  Επί της Λεωφόρου Βασ. Σοφίας, σε διασταύρωση με την οδό Ζαχάρωφ Δήμου Αθηναίων

   
     


   

  2. Τοποθέτηση βραχιόνων σε υφιστάμενους ιστούς σηματοδότησης, στις εξής θέσεις:

  Επί της Λεωφ. Μεσογείων, στις διασταυρώσεις της με τις οδούς:

   
  Αναστάσεως, κατεύθυνση Γέρακα
   
     

   

  Περικλέους, κατεύθυνση Γέρακας 
  Χαλανδρίου και οι 2 κατευθύνσεις 
  Αγ. Ιωάννου/Ελπίδος και οι 2 κατευθύνσεις
   
     

   

  Στο Κόμβο στη περιοχή Hilton, επί της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας στις κατευθύνσεις:
  Από Λεωφ. Κηφισιάς προς Σύνταγμα
   
     

   

  Από Λεωφ. Βασ. Αλεξάνδρου προς Σύνταγμα
   
     


  Επί της Λεωφόρου Πανεπιστημίου, στις διασταυρώσεις με τις οδούς:

  Πεσμαζόγλου

     

   

  Χαρ. Τρικούπη
   
     


  Εμ. Μπενάκη
   

     

   

  Πατησίων
   
     


  Επί της Οδού 3ης Σεπτεμβρίου σε διασταύρωση της με τη Πλατεία Ομονοίας

     

   

  Επί της Οδού Φιλελλήνων, στις διασταυρώσεις με τις οδούς:

  Όθωνος
   
     


  Ξενοφώντος

     


  Γ. Σουρή

   
     


  Επί της Λεωφόρου Αμαλίας σε διασταύρωση με το πεζόδρομο της οδού Διονυσίου Αεροπαγίτου

   
     

   

  Στη διάβαση Πεζών μπροστά από το Παναθηναϊκό Στάδιο στις κατευθύνσεις:

  κατεύθυνση προς Λεωφόρο Κηφισίας
   
     


  κατεύθυνση προς Λεωφόρο Συγγρού

     


  Οδός 3ης Σεπτεμβρίου στις διασταυρώσεις με τις οδούς:

  Σατωβριάνδου - Βερανζέρου - Χαλκοκονδύλη - Καποδιστρίου - Σολομού - Στουρνάρα - Μάρνης - Αβέρωφ - Ηπείρου - Ιουλιανού - Φερρών - Γκίλφορντ - Χέυδεν - Δεριγνύ - Κοδρικτώνος - Πιπίνου - Ιθάκης - Κεφαλληνίας

  Σε εξέλιξη η τοποθέτηση βραχιόνων σε υφιστάμενους ιστούς σηματοδότησης, στις εξής θέσεις:

  Λεωφ. Κηφισίας στις διασταυρώσεις με τις οδούς
  Ευρυτανίας - Αρκαδίας - Κορινθίας  - Λαρίσσης - Τρικάλλων - Ερυθρού Σταυρού - Πανόρμου - Κηφισίας

  Οδός Πατησίων στις διασταυρώσεις με τις οδούς (και στις δύο κατευθύνσεις)

  Αγαθουπόλεως - Θήρας - Μιθυμνης - Τενέδου - Κύπρου - Καλλίφρονα - Λέσβου - Ανάφης - Κύθνου - Σκιάθου - Γρηγοροβίου

 • ΑΦΑΙΡΕΣΗ-ΚΛΟΠΗ ΠΙΝΑΚΙΔΑΣ ΜΕ ΡΑΝΤΑΡ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ-ΠΑΤΡΩΝ
  ΑΦΑΙΡΕΣΗ-ΚΛΟΠΗ ΠΙΝΑΚΙΔΑΣ ΜΕ ΡΑΝΤΑΡ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ-ΠΑΤΡΩΝ

  Το Διοικητικό Συμβούλιο και οι συνεργάτες του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας - Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» εκφράζουν τη λύπη και τον προβληματισμό τους για την αφαίρεση-κλοπή της πινακίδας με ραντάρ που είχε τοποθετηθεί στο δρόμο Κορίνθου-Πατρών, μετά τον κόμβο του Δερβενίου, κατεύθυνση προς Πάτρα, στο 143 χλμ.

  Η πινακίδα διαστάσεων 1,20x0,80 εκ. έχει ενσωματωμένο ραντάρ με υπολογιστή καταγραφής δεδομένων (ορίων ταχύτητας) και οθόνη μεταβλητών μηνυμάτων (VMS) όπου αναγράφεται η ταχύτητα των διερχομένων οχημάτων. Στόχος της τοποθέτηση της πινακίδας είναι η καταγραφή της ταχύτητας των διερχομένων οχημάτων σε φωτεινό πλαίσιο ώστε οι οδηγοί να βλέπουν την ταχύτητά τους και να οδηγούν με σύνεση.

  Για την αδειοδότηση και κατασκευή του έργου απαιτήθηκε διάστημα ενός έτους. Η ανάληψη του κόστους προμήθειας και τοποθέτησης έγινε από τις εισφορές των Μελών του Ινστιτούτου ενώ η ρευματοδότηση της πινακίδας έχει υποστηριχτεί οικονομικά από τη ΔΕΗ.

  Οι τοπικές Αρχές διερευνούν το θέμα σε συνεργασία με το Ινστιτούτο. Η ενέργεια αφαίρεση-κλοπής της πινακίδας δεν αποτελεί μόνο ποινικό αδίκημα αλλά και ηθικό όταν πολίτες και φορείς στηρίζουν μια ενέργεια που στοχεύει στην πρόληψη και μείωση των τροχαίων ατυχημάτων σε μια άκρως βεβαρυμμένη περιοχή.

  Παρακαλείται όποιος γνωρίζει κάτι σχετικά με το θέμα να επικοινωνήσει με την Αστυνομία ή με το Ινστιτούτο (τηλ. 210-8620150, 6977-325716).

 • Τοποθέτηση πινακίδων επισήμανσης δυσχερών τμημάτων στον οδικό άξονα ΚΟΡΙΝΘΟΥ-ΠΑΤΡΩΝ
  Τοποθέτηση πινακίδων επισήμανσης δυσχερών τμημάτων στον οδικό άξονα ΚΟΡΙΝΘΟΥ-ΠΑΤΡΩΝ
  Τοποθέτηση πινακίδων επισήμανσης δυσχερών τμημάτων στον οδικό άξονα ΚΟΡΙΝΘΟΥ-ΠΑΤΡΩΝ

  Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» (Ι.Ο.ΑΣ. – http://www.ioas.gr/) στην προσπάθεια να συμβάλει με έργα που μπορούν να αποτρέψουν θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα ανέλαβε την πρωτοβουλία της τοποθέτησης 22 πινακίδων που επισημαίνουν τα πλέον επικίνδυνα σημεία του οδικού άξονα Κορίνθου-Πατρών.

  Το Ινστιτούτο εκπόνησε τη μελέτη, τον εντοπισμό των επικίνδυνων σημείων, το σχεδιασμό των πινακίδων και την επίβλεψη εγκατάστασής τους βάσει Ευρωπαϊκών προδιαγραφών με τη συμβουλευτική υποστήριξη συγκοινωνιολόγων και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών (ETSC). 

  Η μελέτη του Ινστιτούτου που υποβλήθηκε στις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΥΠΕΧΩΔΕ, έγινε στα πλαίσια των στόχων του για πρόληψη και μείωση των τροχαίων ατυχημάτων στη χώρα μας και συγκεκριμένα στην εν λόγω περιοχή στην προσπάθεια να επηρεάσει την οδηγική συμπεριφορά των μετακινουμένων, μέχρι την ολοκλήρωση της κατασκευής του νέου δρόμου. 


  Η τοποθέτηση των πινακίδων έγινε στις χιλιομετρικές θέσεις που αναφέρονται στον παρακάτω πίνακα, ενώ ηλεκτρονικές πινακίδες με στόχο τη μείωση της ταχύτητας των διερχόμενων οδηγών έχουν ήδη τοποθετηθεί από το Ινστιτούτο στον ίδιο οδικό άξονα.

  Το έργο χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από πόρους του Ινστιτούτου.

   

  Επικίνδυνες Θέσεις – Τοποθέτηση πινακίδων στην Ν.Ε.Ο. Κορίνθου – Πατρών

   

  Τμήμα (χιλιομετρική θέση)

   

  α/α

   

  Κατεύθυνση προς Πάτρα

   

  Κατεύθυνση προς Αθήνα

   

  1

   

  94+900

   

  96+900

   

  2

   

  101+000

   

  103+200

   

  3

   

  108+700

   

  109+800

   

  4

   

  111+100

   

  114+200

   

  5

   

  117+000

   

  117+500

   

  6

   

  118+700

   

  121+250

   

  7

   

  125+400

   

  126+800

   

  8

   

  132+800

   

  135+900

   

  9

   

  164+500

   

  167+100

   

  10

   

  168+000

   

  170+100

   

  11

   

  178+900

   

  179+100

   

  Ηλ.πινακίδα

   

  143+300

   

  146+700

   


  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
   
  NEWSDESK
  Δωρεά φορητής συσκευής ραντάρ ταχύτητας στην Ελληνική Αστυνομία (Α.Τ. Διρφύων-Μεσσαπίων) 2022
  22/Ιουν/2022
  Παρεμβάσεις για την ενίσχυση της Οδικής Ασφάλειας σε τμήμα υψηλής επικινδυνότητας της Ε.Ο. 77 στην Εύβοια 2022
  21/Ιουν/2022
  Ενίσχυση της Οδικής Ασφάλειας στα Λουτρά Αιδηψού με πινακίδες STOP τελευταίας τεχνολογίας 2021
  24/Ιαν/2022
  Βελτιώσεις Δικτύου 2010
  04/Ιαν/2011
 • Η Πρώτη Ηλεκτρονική Πινακίδα
  Η Πρώτη Ηλεκτρονική Πινακίδα
  Η Πρώτη Ηλεκτρονική Πινακίδα

  Όπως μας ενημερώνει το Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου μας κ.Στέλιος Ευσταθιάδης (και βλέπετε στις συνημμένες φωτογραφίες) ήδη είναι σε λειτουργία η πρώτη ηλεκτρονική πινακίδα που τοποθετήθηκε στο 146,7 περίπου χιλιόμετρο, κατεύθυνσης κυκλοφορίας από Πάτρα προς Κόρινθο πριν τη γέφυρα Αιγείρας.
   

  Μετά την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου, απαιτήθηκαν ενέργειες και διαδικασίες για την υλοποίηση του έργου καθόσον ενεπλάκησαν πολλοί φορείς του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα μέχρι την ολοκλήρωσή του (ΥΠΕΧΩΔΕ, ΤΕΟ, ΠΕΡΙΦ. ΔΥΤ.ΕΛΛΑΔΟΣ, ΔΕΣΕ-ΠΔΕ, ΔΕΗ κ.α.).

  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
   
  NEWSDESK
  Δωρεά φορητής συσκευής ραντάρ ταχύτητας στην Ελληνική Αστυνομία (Α.Τ. Διρφύων-Μεσσαπίων) 2022
  22/Ιουν/2022
  Παρεμβάσεις για την ενίσχυση της Οδικής Ασφάλειας σε τμήμα υψηλής επικινδυνότητας της Ε.Ο. 77 στην Εύβοια 2022
  21/Ιουν/2022
  Ενίσχυση της Οδικής Ασφάλειας στα Λουτρά Αιδηψού με πινακίδες STOP τελευταίας τεχνολογίας 2021
  24/Ιαν/2022
  Βελτιώσεις Δικτύου 2010
  04/Ιαν/2011
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2023 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion