Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας γιορτάζει τα 10 χρόνια δράσης του
Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας γιορτάζει  τα 10 χρόνια δράσης του

 

Αθήνα, 17 Δεκεμβρίου 2015

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας γιορτάζει

τα 10 χρόνια δράσης του

 


  

 

Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» εφέτος συμπλήρωσε 10 χρόνια αδιάλειπτης δράσης στο χώρο της Οδικής Ασφάλειας. Μέσα από έναν τραγικά άδικο θάνατο, δημιουργήθηκε ένας Οργανισμός που έχει ουσιαστικό και ενεργό ρόλο στην πρόληψη των τροχαίων δυστυχημάτων. Το έργο του που έχει αναγνωριστεί όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς, παρουσιάστηκε σήμερα 17 Δεκεμβρίου 2015, στο Ζάππειο Μέγαρο παρουσία εκλεκτών καλεσμένων, φίλων και συνεργατών του Ινστιτούτου, και πλήθους εκπροσώπων θεσμικών, κοινωνικών φορέων και Οργανισμών.

 

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης, ο οποίος απένειμε και το Βραβείο του Τροχονόμου της Χρονιάς, ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Υφυπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων κ. Παναγιώτης Σγουρίδης, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτριος Αναγνωστάκης, και ο Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής κ. Γεώργιος Ουρσουζίδης, μας τίμησαν με την παρουσία τους απευθύνοντας ένα λόγο συμπαράστασης και υποστήριξης στο καίριο για όλους μας θέμα της οδικής ασφάλειας και της σπουδαιότητας να την υπερασπιζόμαστε με κάθε δυνατό τρόπο. Οι πολύτιμοι χορηγοί μας από τη μεριά τους, η «Συμμαχία για την ασφάλεια και τον πολιτισμό στο δρόμο», τα μέλη μας και οι υποστηρικτές μας, έδωσαν το δικό τους παρών, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο για μια ακόμη φορά την προτεραιότητα που δίνουν στην ανθρώπινη ζωή, αποδεικνύοντας ταυτόχρονα το κοινωνικό τους πρόσωπο. Συγκινητικός ήταν και ο γραπτός χαιρετισμός του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ο οποίος συνεχάρη το Ινστιτούτο για τη δεκαετή δράση του.

 

Στην εκδήλωση η Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» κ. Βασιλική Δανέλλη – Μυλωνά, έκανε μια ανασκόπηση των κύριων δράσεων και έργων που έχουν επιτευχθεί από το Ι.Ο.ΑΣ. τη δεκαετία 2005 - 2015, ενώ ανανέωσε τη δέσμευση της ομάδας του με το ίδιο σθένος, για νέες μελλοντικές εκστρατείες και στόχο έναν κόσμο χωρίς τροχαία δυστυχήματα.  

Ιδιαίτερη στιγμή για όλους μας ήταν η παρουσία του Εκτελεστικού Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών (ETSCEuropean Transport Safety Council) κ. Antonio Avenoso, ο οποίος με μεγάλη προθυμία συμμετείχε στην παρουσίαση θίγοντας τη σημαντική συμβολή του Ινστιτούτου στις διεθνείς εξελίξεις αναφορικά στην Οδική Ασφάλεια. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε και ο ίδιος «Τα τελευταία 10 χρόνια ήταν μια μεγάλη έμπνευση για μένα προσωπικά να βλέπω την ανάπτυξη, την εξέλιξη και την επίδραση που είχε το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας "Πάνος Μυλωνάς". Το Ι.Ο.ΑΣ. είναι πράγματι μοναδικό στο να αναδείξει το ζήτημα της οδικής ασφάλειας στην Ελλάδα μέσα από εκστρατείες ενημέρωσης, τα ΜΜΕ και τα κοινωνικά δίκτυα. Αλλά η βελτίωση της οδικής ασφάλειας έχει να κάνει επίσης και με ευρύτερη αλλαγή του συστήματος. Απαιτεί  ενημέρωση της κοινής γνώμης, πολιτική βούληση και την υποστήριξη των κοινωνικών εταίρων, από τη βιομηχανία έως και την κοινωνία των πολιτών. Το Ινστιτούτο "Πάνος Μυλωνάς" από το ξεκίνημά του το είχε κατανοήσει αυτό και συνεργάστηκε στενά με πανεπιστήμια, εταιρείες και ενώσεις στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Πιστεύω επίσης πως αυτό αποτέλεσε και κρίσιμο παράγοντα της επιτυχίας του Οργανισμού.»

Ακολούθησε η βράβευση του “Τροχονόμου της Χρονιάς”, μια πρωτοβουλία του Ι.Ο.ΑΣ. που αποτελεί πια θεσμό, κατά την οποία βραβεύθηκαν οι κ.κ. Ιωάννης Σπανίδης του Τμήματος Τροχαίας Ελληνικού και Ιωάννης Κολιός του Τμήματος Τροχαίας Αυτ/μων Βοιωτίας, για την προσφορά τους στον αγώνα για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και την προστασία της ζωής των πολιτών. Η βράβευση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Γενικού Αστυνομικού Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος κ. Κωνσταντίνου Μιχαιρίνα και πλήθους ακόμα εκπροσώπων της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ οι Τροχονόμοι παρέλαβαν από το Ι.Ο.ΑΣ. τιμητική πλακέτα αλλά και ένα αλκοολόμετρο δωρεά για το κάθε Τμήμα.

 

Οι βραβεύσεις ολοκληρώθηκαν με τους εθελοντές μας κ. Μυρτώ Ευαγγέλου και κ. Γεώργιο Κολοκυθά για τη σημαντική προσφορά τους στον αγώνα του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», οι οποίοι επίσης έλαβαν τιμητική διάκριση.

 

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης προβλήθηκαν επίσης δυο πολύ ενδιαφέροντα videos, το ένα ήταν μια σύντομη σκιαγράφηση της δεκαετούς ιστορίας του Ινστιτούτου, και το δεύτερο αποτελούνταν από  σύντομους χαιρετισμούς από διεθνείς προσωπικότητες στον τομέα της Οδικής Ασφάλειας και ειδικότερα οι:

 

·        κ. Jean Todt, Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (F.I.A.) & Ειδικός Εντεταλμένος του Γ.Γ. του ΟΗΕ για την Οδική ασφάλεια  

·        κ. Szabolcs Schmidt, Ευρωπαϊκή Επιτροπή,Επικεφαλής της Οδικής Ασφάλειας  ΓΔ MOVE

·        κ. Prof. Claes Tingvall,Eμπνευστής του Vision Zero (Όραμα Μηδέν)

·        κ. Christy McCann, Αρχηγός του Προσκοπισμού της Ιρλανδίας

·        κ. Michael Woodford, Πρόεδρος του Ιδρύματος για Ασφαλέστερους Δρόμους (S.R.F.)

 

Μετά την παρουσίαση, οι καλεσμένοι είχαν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στην έκθεση των εφαρμογών, προγραμμάτων, αλλά και του μοναδικού στην Ελλάδα εξοπλισμού που διαθέτει το Ινστιτούτο.

 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τους χορηγούς της εκδήλωσης και συγκεκριμένα: τη DIAGEO HELLAS A.E., τη GENESIS PHARMA, την HELLASTRON, το ETSC (European Transport Safety Council), και το SRF (Safer Road Foundation), καθώς επίσης την ΕΡΤ που ήταν Υποστηρικτής μας, και πάντα στέκεται αρωγός στις προσπάθειές μας αλλά και τον κ. Νικόλαο Κορόβηλα – Δημοσιογράφο, που συντόνισε την εκδήλωση.

 

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι οι θάνατοι στην Ελλάδα μειώθηκαν κατά 53% και οι σοβαροί τραυματισμοί κατά 55% μέσα στην δεκαετία 2004 - 2014. Πιο συγκεκριμένα, τo 2014, 793 συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους όταν ο αντίστοιχος αριθμός για το 2004 έφτανε τους1.670. Ωστόσο, τους πρώτους 9 μήνες του 2015 καταγράφηκε αύξηση των νεκρών και των σοβαρά τραυματιών σε τροχαία κατά 9,7% και 3,7% αντίστοιχα σε σχέση με το 2014. Αυτό το γεγονός αποδεικνύει πως δεν πρέπει να εφησυχάζουμε αλλά αντιθέτως να εντείνουμε τις προσπάθειες για ευαισθητοποίηση και ενημέρωση όλων των χρηστών του οδικού δικτύου μέχρι να γίνει πραγματικότητα το όραμα του Ινστιτούτου να ζούμε σεέναν κόσμο χωρίς τροχαία δυστυχήματα. 

 

Γιατί μαζί μπορούμε καλύτερα!

 

Φωτογραφικό υλικό:

 

Φωτογραφία 1: Η Πρόεδρος του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» με τον κ. Antonio Avenoso, και τον κ. Νίκο Κορόβηλα

Φωτογραφία 2: Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης, ο Γενικός Αστυνομικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος κ. Κωνσταντίνος Μιχαιρίνας, η κ. Βασιλική Δανέλλη – Μυλωνά, οι Διοικητές των Τμημάτων Τροχαίας με τους βραβευθέντες Τροχονόμοι της Χρονιάς

Φωτογραφία 3: Ο κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος – Πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, απονείμει τις τιμητικές πλακέτες στους βραβευθέντες Εθελοντές του Ι.Ο.ΑΣ.

Φωτογραφία 4: Ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής μαζί με την κ. Βασιλική Δανέλλη – Μυλωνά και τον Εκπρόσωπο του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Φωτογραφία 5: Ο κ. Παναγιώτης Σγουρίδης, Υφυπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, απευθύνει λόγο συμπαράστασης προς τους παρευρισκόμενους

Φωτογραφία 6: Ο κ. Δημήτριος Αναγνωστάκης Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, μαζί με εκπροσώπους της Αστυνομικής Ηγεσίας

Φωτογραφία 7: Ο κ. Γεώργιος Ουρσουζίδης Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής, συνομιλεί με εκπροσώπους του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 
NEWSDESK
«Είναι στο χέρι μας να διατηρήσουμε τη θέση της Ευρώπης ως το ασφαλέστερο μέρος στον κόσμο»
25/Οκτ/2022
16η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα - Αποτελέσματα
24/Οκτ/2022
16η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα - Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2022
15/Οκτ/2022
6.000 παιδιά πέθαναν στους δρόμους της ΕΕ τα τελευταία 10 έτη.
26/Σεπ/2022
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2022 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion