Αναγνώριση της κοινωνικής και εθελοντικής προσφοράς του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς»
Αναγνώριση της κοινωνικής και εθελοντικής προσφοράς  του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς»

 

Μία ακόμα σημαντική αναγνώριση της κοινωνικής και εθελοντικής προσφοράς του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» έλαβε χώρα την Παρασκευή 25 Μαΐου 2016 στην κατάμεστη αίθουσα του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης με θέμα «Τρόποι και μέσα διευκόλυνσης του εθελοντισμού - Το έργο των Οργανισμών». 
 
Η ξεχωριστή αυτή εκδήλωση, οργανώθηκε από το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας (ΕΣΥΝ) υπό το συντονισμό του «Make-A-Wish» (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) με την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Το πρώτο μέρος της διοργάνωσης περιελάμβανε συζήτηση με κεντρικό σύνθημα «Στιγμές Εθελοντισμού», το συντονισμό της οποίας ανέλαβε με μεγάλη επιτυχία η δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ Μαρία Αναστασοπούλου. 
 
Εκπρόσωποι των οργανισμών Biopolitics International Organization (BIO), Emfasis Foundation, Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και «Make-A-Wish» αντάλλαξαν απόψεις, ενημερώνοντας για το έργο τους και θέτοντας τους προβληματισμούς τους κάνοντας εισηγήσεις σχετικά με τις προκλήσεις και τις δυσκολίες του εθελοντισμού. 
 
Τη συζήτηση ακολούθησε ειδική τελετή βράβευσης κατά την οποία η Πρόεδρος του Ι.Ο.ΑΣ. κα Βασιλική Δανέλλη - Μυλωνά παρέλαβε το βραβείο «Κοινωνικής και Εθελοντικής Προσφοράς» για το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» από τον κ. Χάρη Κούντουρο, Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων, Επικοινωνίας και Δικτύων του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.  Παραλαμβάνοντας το βραβείο, η κ. Βασιλική Δανέλλη - Μυλωνά ευχαρίστησε θερμά τους διοργανωτές και δήλωσε την πρόθεση και επιθυμία της για συνεργασία με τους φορείς που επιτελούν αξιόπιστο έργο. Τέλος ευχαρίστησε τους παριστάμενους, αφιερώνοντας το βραβείο σε όλους τους νέους και τους εθελοντές.
 
Ο πρόεδρος του Ε.ΣΥ.Ν. Αρμόδιος Δρίκος δήλωσε σχετικά: «Θα είμαστε δίπλα σας για να ενισχύσουμε την προσφορά και τους στόχους σας. Στεκόμαστε με μεγάλο σεβασμό δίπλα στην προσπάθειά σας και θα προσπαθήσουμε με το δικό μας ρόλο να μεταφέρουμε τις φωνές όπου μπορούμε».
 
Την παρουσίαση για τον εθελοντισμό και το έργο του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» έκανε ο Αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας και βραβευμένος εθελοντής του Ινστιτούτου κ. Σπύρος Κίτσιος. Μιλώντας για την εμπειρία του ως εθελοντής του Ι.Ο.ΑΣ. ο κ. Κίτσιος ανέφερε χαρακτηριστικά πως «οι εθελοντές θέλουν να ξέρουν ότι συμμετέχουν σε μια προσπάθεια για έναν καλύτερο κόσμο και σε αυτό βοηθά η προβολή του έργου του κάθε οργανισμού, ποιες είναι οι επιτυχίες του και το πώς επηρεάζει τις ζωές των ανθρώπων». 
 
Η διάκριση αυτή αποτελεί αναγνώριση του ευρύτερου κοινωνικού έργου που πραγματοποιεί το Ινστιτούτο «Πάνος Μυλωνάς» για περισσότερα από δέκα χρόνια, αλλά και του ρόλου του στην ευαισθητοποίηση για θέματα οδικής ασφάλειας, στην παρακίνηση φορέων και πολιτών σε δράση αλλά και στη διάδοση της ιδέας του εθελοντισμού. 
 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
 
NEWSDESK
«Είναι στο χέρι μας να διατηρήσουμε τη θέση της Ευρώπης ως το ασφαλέστερο μέρος στον κόσμο»
25/Οκτ/2022
16η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα - Αποτελέσματα
24/Οκτ/2022
16η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα - Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2022
15/Οκτ/2022
6.000 παιδιά πέθαναν στους δρόμους της ΕΕ τα τελευταία 10 έτη.
26/Σεπ/2022
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2022 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion