Δράσεις του Ι.Ο.ΑΣ. για την προστασία των νέων στο δρόμο
 Δράσεις του Ι.Ο.ΑΣ. για την προστασία των νέων στο δρόμο


Αθήνα, 8 Ιουνίου 2017


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Δράσεις του Ι.Ο.ΑΣ. για την προστασία των νέων στο δρόμο


Πρόγραμμα «ΕΡΜΗΣ» για τους παραβατικούς νέους και ευρωπαϊκή διοργάνωση για την Οδική Ασφάλεια των νέων
 

Νέο σεμινάριο του προγράμματος επιμόρφωσης «ΕΡΜΗΣ» για τους παραβατικούς νέους, στο πλαίσιο αναμορφωτικών μέτρων που προβλέπει ο ποινικός κώδικας, διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» στις εγκαταστάσεις του ΟΤΕ Academy στην Αθήνα το Σάββατο 10 Ιουνίου 2017.

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα «ΕΡΜΗΣ» υλοποιείται από το Ινστιτούτο σε συνεργασία με τα Ελληνικά Δικαστήρια, τις Υπηρεσίες Επιμελητών Ανηλίκων και στο πλαίσιο προγραμματικής συμφωνίας με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Κάθε σεμινάριο, 6ωρης διάρκειας, περιλαμβάνει θεωρητική προσέγγιση, βιωματικές δραστηριότητες και εργαστήρια και αποτελεί μια από τις πρωτοβουλίες του Ινστιτούτου που στοχεύουν στους νέους με αποκλίνουσες συμπεριφορές, στη διαμόρφωση παιδείας οδικής ασφάλειας και την πρόληψη των τροχαίων δυστυχημάτων στη χώρα μας.

Ειδικότερα, για τους νέους 15-29, που αποτελούν παγκοσμίως την ηλικιακή ομάδα που πλήττεται κυρίως από τα τροχαία, το Ινστιτούτο έχει εδώ και πολλά χρόνια εστιάσει στην ενημέρωση και την εκπαίδευσή τους προκειμένου να επιτευχθεί η αλλαγή νοοτροπίας, η διαμόρφωση συνείδησης οδικής συμπεριφοράς και η προστασία της ζωής στους δρόμους.

Ημερίδα YEARS για την Οδική Ασφάλεια των νέων

Στο πλαίσιο αυτό, το Ι.Ο.ΑΣ. επελέγη για να φιλοξενήσει και την ετήσια διοργάνωση του ευρωπαϊκού προγράμματος YEARS (Youth Acting for Road Safety) το οποίο υλοποιείται από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφάλειας των Μεταφορών (ETSC) και το Συμβουλευτικό Όργανο του Κοινοβουλίου για  την  Ασφάλεια  των  Μεταφορών (PACTS) του Ηνωμένου  Βασιλείου, με  την  υποστήριξη  της  Ευρωπαϊκής  Επιτροπής  και  κορυφαίων  ευρωπαϊκών οργανισμών για την οδική ασφάλεια.

Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί τη Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017, 09:00 – 13:30 στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Αυτοκινήτου και απευθύνεται σε εκπροσώπους της Πολιτείας, των ΜΜΕ και φορέων που ασχολούνται με την Οδική Ασφάλεια, την Προαγωγή της Υγείας και την προστασία της νεότητας. Στη διοργάνωση θα παρουσιαστούν θέματα σχετικά με πρακτικές και δράσεις για την Οδική Ασφάλεια και τους νέους, ενώ εισηγήσεις θα γίνουν μεταξύ άλλων από τον Εκτελεστικό Διευθυντή του ETSC, Antonio Avenoso, την υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων του Γερμανικού Οργανισμού Οδικής Ασφάλειας, εκπρόσωπο του Βελγικού Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας καθώς και εκπροσώπους της ελληνικής Πολιτείας και φορέων για την Οδική Ασφάλεια στη χώρα μας.

Η είσοδος στην Ημερίδα YEARS είναι ελεύθερη με απαραίτητη προηγούμενη δήλωση συμμετοχής.

Για το πρόγραμμα και τη φόρμα εγγραφής, μπορείτε να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» εδώ και για την αγγλική εκδοχή του προγράμματος εδώ
 
NEWSDESK
Το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών ανοίγει τις πόρτες του στους μαθητές Λυκείου και Γυμνασίου με το πρόγραμμα «Κάν’το Σωστά» του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.ΟΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς»
22/Απρ/2024
Με ισχυρά μηνύματα και μεγάλη απήχηση ολοκληρώθηκε η 17η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας
04/Απρ/2024
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Επιμορφωτικό Σεμινάριο «ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ» από το Ι.Ο.ΑΣ. «ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ» για Εκπαιδευτικούς
01/Απρ/2024
Δράσεις ευαισθητοποίησης για την οδική ασφάλεια από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» και την Ολυμπία Οδό
22/Μαρ/2024
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2024 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion