Εθελοντισμός και Οδική Ασφάλεια
Εθελοντισμός και Οδική Ασφάλεια

Αθήνα, 12 Μαΐου 2015

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Εθελοντισμός και Οδική Ασφάλεια

 

 

( Φώτο 1: Η ομάδα υποστήριξης του Ι.Ο.ΑΣ. επισκέφθηκε το Μεσολόγγι για την εκπαίδευσή της που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ημέρας της Ευρώπης.)


 

Την 3η Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας του ΟΗΕ επέλεξε το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» για να προσκαλέσει στην Αθήνα, προσκόπους από συνεργαζόμενες χώρες, προκειμένου να παρακολουθήσουν δραστηριότητες στο πλαίσιο της διεθνούς πρωτοβουλίας του, «Προσκοπισμός για την Παγκόσμια Οδική Ασφάλεια».

 

Εκπρόσωποι Εθνικών Οργανισμών των προσκόπων από την Ιρλανδία, την Πολωνία και την Ελλάδα, αφού παρακολούθησαν δράσεις του Ι.Ο.ΑΣ. για την Οδική Ασφάλεια, συμμετείχαν σε εργαστήρια προετοιμασίας της διεθνούς πρωτοβουλίας ενημέρωσης προσκόπων απ’  όλο τον κόσμο (23rd World Scout Jamboree) που θα λάβει χώρα στην Ιαπωνία, το καλοκαίρι του 2015 και την οποία συντονίζει το Ι.Ο.ΑΣ. διεθνώς, σε συνεργασία με το WOSM - τη μεγαλύτερη εθελοντική κίνηση για νέους στον κόσμο.

Ηεν λόγω ομάδα που εκπαιδεύτηκε κατά τη διάρκεια της 3ης Παγκόσμιας Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής και κυρίως σε ζητήματα που αφορούν στους νέους, θα αποτελέσεικαι την ομάδα υποστήριξης των παρουσιάσεων και εργαστηρίων για την οδική ασφάλεια του Ι.Ο.ΑΣ. στο Παγκόσμιο Jamboree της Ιαπωνίας, με στόχοτην εκπαίδευση ενσυνείδητων Μελών- εθελοντών που θα μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσειςκαι τις εμπειρίες τους, λειτουργώντας ως πολλαπλασιαστές των μηνυμάτωντης οδικής ασφάλειας. 

Τα εργαστήρια για την εκπαίδευση της ομάδας υποστήριξης πραγματοποιήθηκαν ως εξής:

  • Στην Αθήνα, στην πλατεία Κοραή όπου αναπτύχθηκαν δράσεις για την οδική ασφάλεια στο πλαίσιο της 3ης Παγκόσμιας Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων.
  • Στην Ιερή πόλη του Μεσολογγίου στη Δυτική Ελλάδα όπου το Ι.Ο.ΑΣ. προσκλήθηκε από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και συμμετείχε στις εκδηλώσεις για την Ημέρα της Ευρώπης στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο, με δράσεις για τους γονείς, τους νέους και τα παιδιά.
  • Στα γραφεία του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» στην Αθήνα και στη Δυτική Ελλάδα.

Τα έξοδα μετακίνησης των προσκόπων στην Ελλάδα κάλυψε η ασφαλιστική εταιρεία Interamerican.

 

 

( Φωτο 2: Συνάντηση της ομάδας υποστήριξης του Ι.Ο.ΑΣ. στα γραφεία του στην Αθήνα – εκπρόσωποι του Ι.Ο.ΑΣ. και οι πρόσκοποι συνεργαζόμενων χωρών, της Προέδρου Ι.Ο.ΑΣ. κα Βάσω Δανέλλη-Μυλωνά και του Αν. Υπεύθυνου Διεθνών Σχέσεων του ΣΕΠ κ. Βασίλη Μπίρτσα.)

 

 

 ( Φωτο 3: Η Πρόεδρος του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» κα Βάσω Δανέλλη-Μυλωνά με τους προσκόπους από την Ιρλανδία, Πολωνία και εκπρόσωπο του Οργανισμού Οδικής Ασφάλειας της Αυστρίας που επίσης φιλοξενεί το Ινστιτούτο, στις δράσεις του Ινστιτούτου για την Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας που έλαβαν χώρα στην πλατεία Κοραή.)

 

 
NEWSDESK
«Είναι στο χέρι μας να διατηρήσουμε τη θέση της Ευρώπης ως το ασφαλέστερο μέρος στον κόσμο»
25/Οκτ/2022
16η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα - Αποτελέσματα
24/Οκτ/2022
16η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα - Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2022
15/Οκτ/2022
6.000 παιδιά πέθαναν στους δρόμους της ΕΕ τα τελευταία 10 έτη.
26/Σεπ/2022
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2022 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion