Πραγματοποιήθηκε στις 28.6.2019 στο EUROPERAN UNION HOUSE , ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΚΥΠΡΟΣ Ημερίδα Κορυφής με θέμα : «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ και ΚΑΛΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ Ε.Ε.»
Πραγματοποιήθηκε στις 28.6.2019 στο EUROPERAN UNION HOUSE , ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΚΥΠΡΟΣ Ημερίδα Κορυφής με θέμα : «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ και ΚΑΛΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ Ε.Ε.»
Στην συνάντηση παρουσιάστηκαν στατιστικά στοιχεία, μετρήσεις, προτεραιότητες, χρηματοδότηση προγραμμάτων, καινοτόμες λύσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, νέες τεχνολογίες που θα εφαρμοστούν στο μέλλον και καλές πρακτικές χωρών της Ε.Ε που συμβάλλουν στην βελτίωση του επιπέδου Οδικής Ασφάλειας. Επιπλέον τέθηκαν υπ’ όψη του ακροατηρίου οι σκέψεις για την Στρατηγική που θα ακολουθηθεί τόσο στο νομοθετικό πλαίσιο, όσον και σε επίπεδο εφαρμογής των μέτρων με συστήματα ελέγχου και παρουσία των Αρχών στο Οδικό δίκτυο.
 
Σημαντική ήταν η συμμετοχή του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» με την Πρόεδρο του κα Βασιλική Δανέλλη – Μυλωνά που παρουσίασε το  έργο του Ινστιτούτου  και εστίασε σε τρία βασικά θέματα:
 
  1. Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, όπου το Ι.Ο.ΑΣ  είναι ο Manager και συντονιστής  της  ομάδας  7 χωρών μελών: Βουλγαρία, Κύπρος, Εσθονία, Φιλανδία, Ελλάδα, Μάλτα και Λετονία.
  2. Επιτυχημένες δράσεις εντός Ελλάδος και στο εξωτερικό τόσο σε προγράμματα για νέους όσον και για ενήλικες AVENUE (EU DG MOVE) Model . Το AVENUE διακρίθηκε με την Πρώτη θέση στην αξιολόγηση από την Επιτροπή Ειδικών της ΕΕ για την Οδική ασφάλεια.                                                                         Tο  πρόγραμμα για τους νέους θα παρουσιαστεί από το Ι.Ο.ΑΣ  στη μεγαλύτερη δράση νεολαίας το WSJ JAMBOREE στη WEST VIRGINIA , U.S.A (18/7 – 5/8 2019)  σε περίπου 50.000 πρόσκοπους  από όλο τον κόσμο. Θα το παρακολουθήσουν και θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε βιωματικές δραστηριότητες βασισμένες σε επιστημονική τεκμηρίωση και σε χρήση προηγμένου τεχνολογικά εξοπλισμού και τέλος
 
  1. Videos με Καμπάνιες για την Οδική Ασφάλεια, δημιουργία του Ι.Ο.ΑΣ
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής επιτροπής στην Κύπρο, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της Κύπρου κ. Γ.Σαββίδης, ο Γεώργιος Προκοπίου, Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών, κ. Παπαθεοδώρου Υπαρχηγός Αστυνομίας Κύπρου, ο Ιερόθεος Παπαδόπουλος, Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, η Πρέσβειρα της Δημοκρατίας της Τσεχίας στην Κύπρο, καθώς και  εκπρόσωποι Σωμάτων Ασφαλείας, εταιριών και ενδιαφερομένων φορέων.
 
 
Ομιλητές ήταν οι: κα Φωτεινή Ιωαννίδου, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επικεφαλής Μονάδας MOVE.DDG2.C.2 Οδική ασφάλεια, κ. Orben Volker, President TISPOL, κα Βασιλική Δανέλλη – Μυλωνά, Πρόεδρος Ι.Ο.ΑΣ «Πάνος Μυλωνάς».
Ο κ. Aριστοτέλης Σάββα, Εκτελεστικός Μηχανικός, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων,
Ο κ. Χάρης Ευριπίδου, Βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής Τμήματος Τροχαίας Αρχηγείου, Αστυνομία Κύπρου.

Συντονιστής της ημερίδας ήταν ο κ. Κ. Μουσσουρούλης, Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο.
 
NEWSDESK
«Είναι στο χέρι μας να διατηρήσουμε τη θέση της Ευρώπης ως το ασφαλέστερο μέρος στον κόσμο»
25/Οκτ/2022
16η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα - Αποτελέσματα
24/Οκτ/2022
16η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα - Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2022
15/Οκτ/2022
6.000 παιδιά πέθαναν στους δρόμους της ΕΕ τα τελευταία 10 έτη.
26/Σεπ/2022
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2022 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion