Υλοποίηση της Αιμοδοσίας για τους τραυματίες από τροχαία συμβάντα στο Σταθμό ΜΕΤΡΟ «ΣΥΝΤΑΓΜΑ» (24-11-2019) Με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα των Τροχαίων Δυστυχημάτων»
Υλοποίηση της Αιμοδοσίας για τους τραυματίες από τροχαία συμβάντα στο Σταθμό ΜΕΤΡΟ «ΣΥΝΤΑΓΜΑ» (24-11-2019) Με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα των Τροχαίων Δυστυχημάτων»
Υλοποίηση της Αιμοδοσίας για τους τραυματίες από τροχαία συμβάντα στο Σταθμό ΜΕΤΡΟ «ΣΥΝΤΑΓΜΑ» (24-11-2019)
Με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα των Τροχαίων Δυστυχημάτων»
 
Με μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό και ιδιαίτερα τους νέους, ολοκληρώθηκε η Εθελοντική Αιμοδοσία για τους τραυματίες από τροχαία συμβάντα, που διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» σε συνεργασία με το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας-Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων», την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019 στο Σταθμό του Μετρό «Σύνταγμα». Στόχος ήταν να ενισχυθεί η Τράπεζα Αίματος του Ι.Ο.ΑΣ. ώστε να καλυφθούν οι  ανάγκες σε αίμα των συνανθρώπων μας που το χρειάζονται και ειδικότερα των τραυματιών από τροχαία συμβάντα.

Η Δράση αυτή πραγματοποιήθηκε με αφορμή την  «Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα Τροχαίων Δυστυχημάτων» (17-11-2019), μία πρωτοβουλία της FEVR (European Federation of Road Traffic Victims), αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ και τον ΠΟΥ. Κάθε χρόνο το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» τιμά τη μέρα αυτή, ως μία ακόμη υπενθύμιση για το δυσβάσταχτο κόστος σε ανθρώπινες ζωές που προκαλούν τα τροχαία συμβάντα στις κοινωνίες όλου του κόσμου.
Η συμμετοχή στη Δράση ήταν ιδιαίτερα θετική και οι εθελοντές αιμοδότες, όλων των ηλικιών, απέδειξαν έμπρακτα τη σημασία της ενέργειας αυτής. Ο αριθμός των γυναικών (67) υπερτέρησε εκείνου των ανδρών (60), ενώ εξαιρετικά ελπιδοφόρο ήταν για άλλη μια φορά το γεγονός ότι το 50% όσων προσήλθαν να δώσουν αίμα ήταν νέοι άνθρωποι, ηλικίας 18 έως 30 ετών. Επίσης, σημαντικό ήταν ότι ενημερώθηκαν και πολλοί άλλοι πολίτες, -κάποιοι μάλιστα προσήλθαν με τις οικογένειές τους-, για το πόσο σημαντικό είναι να προσφέρουν αίμα και λίγο από το χρόνο τους για να βοηθήσουν όλους όσους το έχουν ανάγκη.

Η Τράπεζα Αίματος του Ι.Ο.ΑΣ. ξεκίνησε από το 2013 και έως σήμερα πλήθος πολιτών, οργανώσεων και φορέων έχουν στηρίξει ενεργά τη λειτουργία της και την προσπάθεια του Ινστιτούτου για την προστασία της ζωής στο δρόμο και την πρόληψη των τροχαίων δυστυχημάτων.

Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» ευχαριστεί θερμά όλους όσοι προσήλθαν να προσφέρουν αίμα, τους εθελοντές του Ι.Ο.ΑΣ. που είναι πάντα ενεργοί και παρόντες στις δράσεις του Ινστιτούτου και το ΙΕΚ ΣΒΙΕ με τους σπουδαστές του που βοήθησαν στην υλοποίηση της δράσης, τον Όμιλο ΟΑΣΑ και τη ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε., που μετέδιδαν τα μηνύματα της Αιμοδοσίας στις οθόνες προβολής μηνυμάτων των στάσεων των λεωφορείων και των σταθμών επιβίβασης/αποβίβασης του Μετρό, και την Groupama Ασφαλιστική για την υποστήριξή τους.

Η δράση πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
 
NEWSDESK
ΒΡΑΒΕΙΑ 6ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
15/Νοεμ/2023
Ισορροπία μεταξύ ασφάλειας και ανεξαρτησίας: η έκθεση του ETSC επισημαίνει τις προκλήσεις Οδικής Ασφάλειας για τους ηλικιωμένους χρήστες του δρόμου
08/Νοεμ/2023
Προορισμός… Οδική Ασφάλεια! Επέκταση της συνεργασίας του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» για την ενίσχυση της Οδικής Ασφάλειας
06/Νοεμ/2023
17η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα - Αποτελέσματα
25/Οκτ/2023
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2023 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion