Οι Προτάσεις του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» για την Οδική Ασφάλεια υιοθετούνται από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών
 Οι Προτάσεις του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» για την Οδική Ασφάλεια υιοθετούνται από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών
Για μία ακόμη φορά προτάσεις του Ελληνικού Ινστιτούτου Έρευνας και Εκπαίδευσης για την Οδική Ασφάλεια και την Πρόληψη & Μείωση των τροχαίων ατυχημάτων “Πάνος Μυλωνάς” (Ι.Ο.ΑΣ.) υιοθετήθηκαν από τον ΟΗΕ και συμπεριελήφθησαν στη συζήτηση του Πολιτικού Φόρουμ Υψηλού επιπέδου και του Τμήματος Εργασιών Υψηλού Επιπέδου του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ECOSOC) που έλαβε χώρα στη Νέα Υόρκη  13 - 16 Ιουλίου 2021.
Το Ινστιτούτο αποτελεί Συμβουλευτικό Όργανο του ΟΗΕ για θέματα Οδικής Ασφάλειας από το 2011 και ο ρόλος του στα πεπραγμένα της Οδικής Ασφάλειας έχει αναδειχθεί τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο μέσα από διεθνείς συνεργασίες και προγράμματα. Η εισήγηση και οι προτάσεις του Ινστιτούτου που υποβλήθηκαν τον Ιούλιο του 2021 αφορούσαν σε θέματα διαχείρισης του κρίσιμου ζητήματος της Οδικής Ασφάλειας κατά την περίοδο της νέας 10ετίας δράσης για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη 2021-2030 και την παράλληλη ανάκαμψη από την πανδημία του COVID-19. Το Ι.Ο.ΑΣ. εστίασε στα ζητήματα της ποιοτικής εκπαίδευσης στην Οδική Ασφάλεια, την προστασία των ευάλωτων χρηστών του οδικού δικτύου όπως τα παιδιά και οι νέοι, καθώς και στην προώθηση των νέων τεχνολογιών συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων ευφυούς ελέγχου ταχύτητας. Επισημαίνεται ότι στην εν λόγω σύνοδο προτάσεις για την οδική ασφάλεια υποβλήθηκαν μόνο από τη Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA) και από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», ενώ άλλα θέματα για τα οποία υποβλήθηκαν προτάσεις αφορούσαν ζητήματα ισότητας, φτώχειας, κοινωνικής ένταξης, περιβάλλοντος κ.α.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Οδική Ασφάλεια για πρώτη φορά εντάσσεται επίσημα πλέον στην παγκόσμια ατζέντα και στους Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs) όπως ανακοινώθηκε κατά την 3η Παγκόσμια Υπουργική Διάσκεψη για την οδική ασφάλεια τον Φεβρουάριο του 2020 με τη Διακήρυξη της Στοκχόλμης η οποία υιοθετήθηκε με το Γενικό Ψήφισμα του ΟΗΕ για τη βελτίωση της παγκόσμιας Οδικής Ασφάλειας τον Αύγουστο του 2020. Η Πρόεδρος του Ινστιτούτου, κα Βασιλική Δανέλλη - Μυλωνά παραβρέθηκε στη σημαντική αυτή διοργάνωση με την ιδιότητα του Προέδρου του Ινστιτούτου, αλλά και του ρόλου της ως μέλους της Ομάδας Υψηλού Επιπέδου του Ειδικού Εντεταλμένου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για θέματα Οδικής Ασφάλειας Jean Todt, ο οποίος είναι και ο πρόεδρος της FIA μέλος της οποίας αποτελεί το Ινστιτούτο είναι από το 2017.
Το Ινστιτούτο που φέτος συμπλήρωσε 16 χρόνια διαρκούς δράσης με συνέπεια και συνέχεια και με ενεργό ρόλο σε διεθνή fora στο εξωτερικό, πρωτοστατώντας σε καμπάνιες συνηγορίας που διασφαλίζουν το δικαίωμα στην ασφαλή μετακίνηση όλων και ιδιαίτερα των ευάλωτων χρηστών του οδικού δικτύου, ενώ παράλληλα προωθεί τη βιωσιμότητα στις μετακινήσεις για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Σύντομα θα ανακοινώσει και τα νέα προγράμματα στο χώρο της εκπαίδευσης που συντονίζει για την Ελλάδα και το εξωτερικό με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
 
NEWSDESK
«Είναι στο χέρι μας να διατηρήσουμε τη θέση της Ευρώπης ως το ασφαλέστερο μέρος στον κόσμο»
25/Οκτ/2022
16η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα - Αποτελέσματα
24/Οκτ/2022
16η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα - Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2022
15/Οκτ/2022
6.000 παιδιά πέθαναν στους δρόμους της ΕΕ τα τελευταία 10 έτη.
26/Σεπ/2022
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2022 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion