Η ασφάλεια του μαθητή στο δρόμο για το σχολείο είναι και φέτος, προτεραιότητα για το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς»
 Η ασφάλεια του μαθητή στο δρόμο για το σχολείο είναι και φέτος, προτεραιότητα για το  Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς»
Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» φροντίζει για τις ασφαλείς διαδρομές των μαθητών προς και από το σχολείο, υπενθυμίζοντας χρήσιμες συμβουλές για γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς και οδηγούς. Όλες οι χρήσιμες αυτές συμβουλές είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Ι.Ο.ΑΣ.
 
Το Ινστιτούτο συνεχίζει και αυτή τη σχολική χρονιά με τα ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα κυκλοφοριακής αγωγής που είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά και απευθύνονται σε μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης υπό την έγκριση αφ’ ενός του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων κι αφ’ ετέρου του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.).  
Παράλληλα προστίθενται νέα εκπαιδευτικά προγράμματα όπως το Cycling In Safety και το Moving Stars στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών προγραμμάτων ERASMUS+ ΚΑ2 με σκοπό τον εμπλουτισμό του εκπαιδευτικού «οπλοστασίου» του Ινστιτούτου με σύγχρονα και καινοτόμα εκπαιδευτικά εργαλεία και προγράμματα εκπαίδευσης στην Οδική Ασφάλεια για την υποστήριξη των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων.
 
Κύριος στόχος είναι να δώσουμε στα παιδιά και τις νέες γενιές γενικότερα, τα εφόδια και τα εργαλεία για να γίνουν υπεύθυνοι οδηγοί και υπεύθυνοι πολίτες, σε συνεργασία πάντα με το σχολείο, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς των μαθητών.  Με αυτό τον τρόπο, χτίζουμε τα θεμέλια προκειμένου να ανατρέψουμε σταδιακά τα τραγικά νούμερα των θανάτων από τροχαία δυστυχήματα σε παιδιά και νέους ηλικίας 5-29 ετών που εμφανίζονται στη χώρα μας.
 
Πανελλαδικά, το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» έχει εκπαιδεύσει, έως σήμερα, περισσότερους από 265.000 μαθητές Π/θμιας και Δ/θμιας εκπαίδευσης. Όλες οι εκπαιδεύσεις πραγματοποιούνται από εξειδικευμένους εμψυχωτές, σε συνεργασία με τους ΟΤΑ σε ολόκληρη την Ελλάδα, πάντα ακολουθώντας τις οδηγίες ασφαλείας για την αντιμετώπιση του COVID-19. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» τηλεφωνικά στο 210 86 20 150, μέσω e-mail: info@ioas.gr ή στο Fax: 210 86 20 007.
 
Δυστυχώς φέτος, το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.), αν και παραμένει πιστό στις αρχές του για την ασφάλεια των μαθητών, δεν θα έχει φυσική παρουσία στην τελετή Αγιασμού για την έναρξη της σχολικής χρονιάς αλλά θα παραμείνει κοντά στους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς με το ενημερωτικό κι εκπαιδευτικό υλικό που διαθέτει μέσω της ιστοσελίδας του σε εκπαιδευτικούς και γονείς. Το υλικό αυτό θα μπορέσει να παράσχει ουσιαστική βοήθεια στους μικρούς και μεγάλους μαθητές μέσα στη σχολική χρονιά ενώ με παράλληλες κινήσεις, θα επισημαίνεται σε όλους πόσο σημαντικό είναι οι οδηγοί να σέβονται τα επιτρεπόμενα όρια ταχύτητας και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν διέρχονται κοντά από σχολικές μονάδες.
 
Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» εύχεται και φέτος
Καλή σχολική χρονιά με Ασφάλεια, Υγεία και Πρόοδο!
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
 
NEWSDESK
Αποτελέσματα της 15ης Ευρωπαϊκής Νύχτας Χωρίς Ατυχήματα
19/Οκτ/2021
15η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα
12/Οκτ/2021
16 Χρόνια Δράσης Ι.Ο.ΑΣ. Πάνος Μυλωνάς _ Επετειακή εκδήλωση με δέσμευση της Πολιτείας και Φορέων για ενδυνάμωση της συνεργασίας με το Ι.Ο.ΑΣ.
15/Σεπ/2021
Αιμοδοσία για τους τραυματίες από Tροχαία Συμβάντα στο σταθμό ΜΕΤΡΟ «ΣΥΝΤΑΓΜΑ»
08/Σεπ/2021
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2021 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion