Ολοκληρώθηκε η 16η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας
Ολοκληρώθηκε η 16η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας
 
Με ισχυρά μηνύματα, μεγάλη απήχηση και ενεργή συμμετοχή από φορείς και πολίτες ολοκληρώθηκε η 16η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας που αποτελεί θεσμό για τη χώρα μας. Η διοργάνωση υλοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» σε συνεργασία με το Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (Σ.Ε.Σ) και την υποστήριξη του φορέα «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ και ΟΔΟΙ ΜΕ ΔΙΟΔΙΑ» με διακριτικό τίτλο «HELLASTRON», της Συμμαχίας για την Ασφάλεια και τον Πολιτισμό στο Δρόμο «Δρόμοι στο Μέλλον» και πλήθος άλλων φορέων και Οργανισμών. Η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.
Από τη Δευτέρα 20 Μαρτίου έως την Κυριακή 26 Μαρτίου 2023, πραγματοποιήθηκαν σε πανελλαδικό επίπεδο ποικίλες δράσεις ενημερωτικού, εκπαιδευτικού,  κοινωνικού, καθώς και θεσμικού χαρακτήρα σε θέματα Οδικής Ασφάλειας. Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας-θεσμού ήταν να ενημερώσει, να ευαισθητοποιήσει και να εκπαιδεύσει όλους τους πολίτες αποσκοπώντας στην πρόληψη και στη μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων.
 
Στο πλαίσιο της 16ης Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας, υλοποιήθηκαν οι εξής δράσεις, εκστρατείες ενημέρωσης και εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα:
 
Συμμετοχή στην 5η  Διεθνή Έκθεση Verde.Tec στο MEC Παιανίας (17-19/3)
 
Στην 5η  Διεθνή Έκθεση Verde.Tec στο MEC Παιανίας συμμετείχε το Ινστιτούτο με σταθμό ενημέρωσης. Οι επισκέπτες της έκθεσης είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα προγράμματα κυκλοφοριακής αγωγής του Ινστιτούτου, να λάβουν μέρος σε ηλεκτρονική έρευνα για τις επιπτώσεις του αλκοόλ στην οδήγηση και να κατανοήσουν την αξία της χρήσης ζώνης δοκιμάζοντας τον προσομοιωτή ανατροπής.       
 
GREEK GREEN AWARDS 2023 (17/3)
 
Ειδικό τιμητικό βραβείο απονεμήθηκε στην πρόεδρο του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς», κυρία Βασιλική Δανέλλη – Μυλωνά, στα GREEK GREEN AWARDS 2023 που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της 5ης Διεθνούς Έκθεσης Verde-tec 2023 και επιδόθηκαν κατά τα εγκαίνια της έκθεσης.
Το τιμητικό βραβείο απονεμήθηκε για την αδιάκοπη προσφορά της κας Μυλωνά και το έργο του Ινστιτούτου σε θέματα Οδικής Ασφάλειας αλλά και για την πολυετή εμπειρία της, στους τομείς της Επιστήμης, της Τεχνολογίας, της Προστασίας του Περιβάλλοντος και της Βιώσιμης Κινητικότητας.
Το βραβείο απένειμε ο διακεκριμένος δημοσιογράφος στον τομέα του αστυνομικού ρεπορτάζ και επί μακρόν τ. πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, κ. Πάνος Σόμπολος.
 
Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Οδικής Ασφάλειας – Κυκλοφοριακής Αγωγής "Κάν'το Σωστά" στους μαθητές του Νομού Κορινθίας (21 & 22 /3)
Προγράμματα κυκλοφοριακής αγωγής πραγματοποιήθηκαν για τους μαθητές Δ/θμιας εκπαίδευσης του Νομού Κορινθίας. Στη διάρκεια της δράσης μαθητές Λυκείου εκπαιδεύτηκαν στην Οδική Ασφάλεια με τα βιωματικά προγράμματα του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» που συνδυάζουν τη θεωρία με τη χρήση των προσομοιωτών για την καλύτερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των εφήβων σχετικά με την υπεύθυνη συμπεριφορά στο δρόμο.
Τα εκπαιδευτικά προγράμματα υλοποιήθηκαν με την υποστήριξη της Ολυμπίας Οδού.
 
Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευγένειας στο Δρόμο - Παρουσίαση της νέας καμπάνιας  του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» για την αναγκαιότητα χρήσης κράνους (22/3)
 
Η νέα εκστρατεία του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», σε συνεργασία με τον Κυπριακό Σύνδεσμο Αυτοκινήτου (CAA) που ανάλαβε την προώθηση του στη Κύπρο, με τίτλο “Αιώνες τώρα χαλάει το μαλλί αλλά σου σώζει τη ζωή” αφορά στην αναγκαιότητα χρήσης κράνους και παρουσιάστηκε με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευγένειας στο Δρόμο (22/3), την πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία, που στόχο έχει να υπενθυμίσει σε όλους τους πολίτες ότι οι επιθετικές συμπεριφορές στο τιμόνι μπορούν να προκαλέσουν τροχαία συμβάντα.
Η εκστρατεία αναπτύχθηκε από το επιστημονικό προσωπικό του Ινστιτούτου και περιλαμβάνει τηλεοπτικό μήνυμα, ραδιοφωνικό μήνυμα, αφίσα και έντυπο με πολύτιμες συμβουλές και πληροφορίες για την ορθή χρήση κράνους. Το τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό μήνυμα προβάλλονται από τα κανάλια της χώρας με σύμφωνη απόφαση του ΕΣΡ καθώς και από τα κοινωνικά δίκτυα του Ινστιτούτου, του CAA και συνεργαζόμενων φορέων.
Επισημαίνεται ότι τo 2020, η Ελλάδα είχε το υψηλότερο ποσοστό θανάτων μοτοσυκλετιστών στην Ε.Ε. (32.2%) ακολουθούμενη από την Κύπρο (29.2%) (Eurostat, 2022). Στην Ελλάδα, το 37% των θανάτων από τροχαίες συγκρούσεις, είναι νέοι αναβάτες μοτοσυκλέτας, ενώ στην Κύπρο, 34%, τα πιο υψηλά ποσοστά στην Ε.Ε.
Η εκστρατεία υλοποιήθηκε με την υποστήριξη του φορέα «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ και ΟΔΟΙ ΜΕ ΔΙΟΔΙΑ» με διακριτικό τίτλο «HELLASTRON» και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA).
 
Clean Up - Safety Day στο Χαλάνδρι (22/3)
Με σύνθημα «Καθαρές Πινακίδες - Ασφαλέστεροι Δρόμοι», πραγματοποιήθηκε η δράση Clean Up - Safety Day του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023 στην περιοχή του Χαλανδρίου. Με τη συμμετοχή εθελοντών, εργαζομένων εταιρειών και στελεχών του Ινστιτούτου αποκαταστάθηκαν έντονα βανδαλισμένες πινακίδες οδικής σήμανσης σε κεντρικούς άξονες και παράπλευρες οδούς της περιοχής. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία συνάδει απόλυτα με το όραμα του Ινστιτούτου για «έναν κόσμο χωρίς τροχαία δυστυχήματα» καθώς στοχεύει στην ενεργό υποστήριξη της υπεύθυνης και ασφαλούς οδήγησης, στην πρόληψη των τροχαίων συμβάντων, αλλά και στην ενίσχυση του πολιτισμού και της ασφάλειας στους δρόμους και στις γειτονιές της χώρας.
Η δράση πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής.
 
Υλοποίηση του Εκπαιδευτικού Προγράμματος “Ασφαλώς Ποδηλατώ” σε μαθητές Π/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ιωαννίνων (27-29/3)
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ινστιτούτου «Ασφαλώς Ποδηλατώ» πραγματοποιήθηκε για τους μαθητές Π/θμιας Εκπαίδευσης σχολείων των Ιωαννίνων το διάστημα 27-29/3. Το πρόγραμμα παρακολούθησαν περισσότεροι από 300 μαθητές από 17 συνολικά τμήματα Δ, Ε’ και ΣΤ’ Τάξης 10 διαφορετικών Δημοτικών Σχολείων τα οποία επιλέχθηκαν από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων.
Το πρόγραμμα είχε στόχο να ενημερωθούν τα μικρά παιδιά για τις βασικές αρχές ορθής ποδηλασίας ώστε να μετακινούνται με ασφάλεια όταν χρησιμοποιούν το αγαπημένο τους μέσο.
Εκτός από τις γνώσεις που αποκόμισαν, όλοι οι μαθητές επιπλέον παρέλαβαν Δίπλωμα Κυκλοφοριακής Αγωγής για την επιτυχή παρακολούθηση του προγράμματος καθώς και φωσφορούχο γιλέκο για να πραγματοποιούν με ασφάλεια τις βόλτες τους!
Η δράση υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων, με την υποστήριξη της Νέας Οδού και τελούσε υπό την αιγίδα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου.
 
«Σημασία έχει η Ασφάλεια σου στο δρόμο» - Εκπαιδευτικά Προγράμματα για την Οδική Ασφάλεια προς τους φοιτητές του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος (28-30/3)
Με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των φοιτητών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια Πανεπιστημιούπολη σχετικά με την υπεύθυνη συμπεριφορά στο δρόμο, πραγματοποιήθηκαν σεμινάρια κυκλοφοριακής αγωγής και βιωματική εκπαίδευση με τη χρήση των προσομοιωτών της κινητής μονάδας του Ινστιτούτου.
Κατά την έναρξη του προγράμματος χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, Απόστολος Τσαγκάρης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εγνατία Οδός Α.Ε., Κωνσταντίνος Κουτσούκος και η Πρόεδρος του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» Βασιλική Δανέλλη – Μυλωνά.
Η δράση υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος ( Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών και Υποδομών) και με την υποστήριξη της Εγνατίας Οδού.
 
Πανελλαδική τηλεοπτική και ραδιοφωνική καμπάνια ενημέρωσης για την Οδική Ασφάλεια
 
Τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά κοινωνικά μηνύματα αποτελούν την καμπάνια ενημέρωσης του Ινστιτούτου  εν όψει της εορταστικής περιόδου του Πάσχα και των αυξημένων μετακινήσεων που θα πραγματοποιηθούν στο διάστημα αυτό. Η εκστρατεία εστιάζει σε κρίσιμα θέματα για την ασφάλεια των οδηγών με επίκεντρο τη νέα εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την αναγκαιότητα χρήσης κράνους. Τα μηνύματα αφορούν, επίσης, στη σημασία χρήσης ζώνης τόσο στα μπροστινά όσο και στα πίσω καθίσματα.
Η καμπάνια μεταδίδεται από τους Τηλεοπτικούς και Ραδιοφωνικούς σταθμούς της χώρας μέχρι και το τέλος Απριλίου με σύμφωνη απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (Ε.Σ.Ρ.).
 
Τελετή απονομής της 8ης Υποτροφίας εις μνήμην Πάνου Μυλωνά (Πανεπιστήμιο Πατρών) (4/4)
 
Σε εορταστική και ιδιαίτερα συγκινητική ατμόσφαιρα, πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής της 8ης Υποτροφίας εις μνήμην Πάνου Μυλωνά.
Η απονομή έλαβε χώρα πριν την ορκωμοσία των αποφοίτων, την Τρίτη 4 Απριλίου στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.
Η απονομή υποτροφίας υλοποιείται με απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών και φέτος δόθηκε στην πρωτεύσασα φοιτήτρια του 4ου έτους του τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών, Ιωάννα Μανουσάκη.
Η τελετή απονομής έγινε με την παρουσία της Προέδρου του Ι.Ο.ΑΣ. "Πάνος Μυλωνάς" και στελεχών του Ινστιτούτου.
Χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, κ. Χρήστος Μπούρας που απένειμε την υποτροφία μαζί με την Πρόεδρο του Ινστιτούτου, ο Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής, κ.  Νικόλαος Αβούρης, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών κ. Γεώργιος Λαμπέας και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, κ. Πάνος Δραγώνας.
 
Η προγραμματισμένη  Εθελοντική Αιμοδοσία (24/3) του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» και του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας-Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων, με σκοπό την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος για τα Τροχαία Συμβάντα, πραγματοποιείται στο πλαίσιο δράσεων και εκδηλώσεων του Ινστιτούτου για τη 16η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας.
 
Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», και ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων ευχαριστούν θερμά τους υποστηρικτές, εθελοντές και συμμετέχοντες σε πρωτοβουλίες και δράσεις της 16ης Πανελλαδικής Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας προωθώντας και υποστηρίζοντας το έργο για την  ενίσχυση της Οδικής Ασφάλειας στη χώρα μας.

Φωτογραφίες: Φωτογραφία 1, Φωτογραφία 2, Φωτογραφία 3, Φωτογραφία 4, Φωτογραφία 5, Φωτογραφία 6, Φωτογραφία 7, Φωτογραφία 8, Φωτογραφία 9, Φωτογραφία 10
 
NEWSDESK
Το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών ανοίγει τις πόρτες του στους μαθητές Λυκείου και Γυμνασίου με το πρόγραμμα «Κάν’το Σωστά» του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.ΟΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς»
22/Απρ/2024
Με ισχυρά μηνύματα και μεγάλη απήχηση ολοκληρώθηκε η 17η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας
04/Απρ/2024
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Επιμορφωτικό Σεμινάριο «ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ» από το Ι.Ο.ΑΣ. «ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ» για Εκπαιδευτικούς
01/Απρ/2024
Δράσεις ευαισθητοποίησης για την οδική ασφάλεια από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» και την Ολυμπία Οδό
22/Μαρ/2024
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2024 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion