Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» συμμετέχει σε συνάντηση για θέματα που αφορούν στον τουρισμό και στην οδική ασφάλεια στην Κρήτη.
Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» συμμετέχει σε συνάντηση για θέματα που αφορούν στον τουρισμό και στην οδική ασφάλεια στην Κρήτη.

Αθήνα, 23 Ιουνίου 2014

 

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» συμμετέχει σε συνάντηση για θέματα που αφορούν στον τουρισμό και στην οδική ασφάλεια στην Κρήτη.

 


  

 

Οι κίνδυνοι στο δρόμο είναι συνεχείς και κυρίως σε μια περίοδο που το οδικό δίκτυοεπιφορτίζεται με μεγάλο αριθμό μετακινήσεων. 

Ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες αυξάνεται στην Ελλάδα η θνησιμότητα και οι σοβαροί τραυματισμοί εξαιτίας των τροχαίων.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Ημερήσια Ανάλυση Θανατηφόρων και Σοβαρών Τροχαίων από τη Διεύθυνση Τροχαίας, για το έτος 2013, προκύπτουν τα εξής στοιχεία:

 

·        Θανάσιμοι τραυματισμοί κατά τους καλοκαιρινούς μήνες (Ιούνιο – Αύγουστο)

o   211 άτομα

·        Σοβαροί τραυματισμοί κατά τους καλοκαιρινούς μήνες (Ιούνιο – Αύγουστο)

o   280 άτομα

 

Ιδιαίτερα για την Κρήτη οι περιοχές Ηρακλείου, Χανίων και δευτερευόντως το Ρέθυμνο και το Λασίθι αποτελούν περιοχές με υψηλό δείκτη δυστυχημάτων πανελλαδικά.

Το Ινστιτούτο  Οδικής  Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» προσκλήθηκε και συμμετείχε με την Πρόεδρο του κα Β. Δανέλλη-Μυλωνά και με το Μέλος Δ.Σ. κ. Νότη Παρασκευόπουλο, συγκοινωνιολόγο και τεχνικό υπεύθυνο του προτεινόμενου προγράμματος του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» σε συνάντηση στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης με θέματα που αφορούν στον τουρισμό και στην οδική ασφάλεια στην Κρήτη. Στη συνάντηση παρέστησαν η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, ο περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ.Ροκαδάκης, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου κ. Ιωάννης Μπρας,Βουλευτές της Κρήτης, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Πάνος Λειβαδάς καθώς και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

Κατά τη συνάντηση η Πρόεδρος του Ι.Ο.ΑΣ. παρουσίασε τις προτάσεις για δράσεις για την Οδική Ασφάλεια στην Κρήτη σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και την Περιφέρεια Κρήτης, με στόχο την ενίσχυση της ασφαλείας των επισκεπτών, άλλα και τη μείωση των θανατηφόρων τροχαίων συμβάντων που μαστίζουν σήμερα τη χώρα μας.

 

Λαμβάνοντας υπόψη πως στην πρόκληση των τροχαίων συμβάντων ο ανθρώπινος παράγοντας συμβάλλει από 65 – 95%, οι προτάσεις του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» στοχεύουν στην ανάπτυξη καμπάνιας όπου θα επισημαίνεται πως οι κίνδυνοι που υπάρχουν στο οδικό δίκτυο μπορούν να αντιμετωπιστούν με την υιοθέτηση σωστής συμπεριφοράς από τους χρήστες των οδών αλλά και μελέτες επισήμανσης και βελτίωσης επικύνδυνων σημείων του οδικού δικτύου σε συγκεκριμένες περιοχές.

 

Η ΥπουργόςΤουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη μετά το πέρας της συνάντησης ανακοίνωσε ότι σύντομα το Υπουργείο Τουρισμού θα ξεκινήσει στο νησί μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης και δράσεις πάνω στον κρίσιμοτομέα της οδικής ασφάλειας και πρόληψης.

 
NEWSDESK
«Είναι στο χέρι μας να διατηρήσουμε τη θέση της Ευρώπης ως το ασφαλέστερο μέρος στον κόσμο»
25/Οκτ/2022
16η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα - Αποτελέσματα
24/Οκτ/2022
16η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα - Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2022
15/Οκτ/2022
6.000 παιδιά πέθαναν στους δρόμους της ΕΕ τα τελευταία 10 έτη.
26/Σεπ/2022
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2022 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion