Προσκοπισμός και Οδική Ασφάλεια στην Ελλάδα και διεθνώς
Προσκοπισμός και Οδική Ασφάλεια στην Ελλάδα και διεθνώς

 

 

 

Δελτίο Τύπου

 

Αθήνα, 30 Απριλίου 2014

 

 

Προσκοπισμός και Οδική Ασφάλεια στην Ελλάδα και διεθνώς


 

 

 

 

 

Σύμφωνο Συναντίληψης & Συνεργασίας μεταξύ του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» για τη σύσφιξη της συνεργασίας σε θέματα οδικής ασφάλειας, υπεγράφη το Σάββατο 26 Απριλίου 2014 στο αμφιθέατρο της Νομαρχίας Χαλκίδος, στο πλαίσιο της 30ης Πανελλήνιας Ανιχνευτικής Πολιτιστικής Ενημέρωσης (Π.Α.Π.Ε.), από τον Πρόεδρο του Δ.Σ./Σ.Ε.Π. κ. Χρήστο Λυγερό και την Πρόεδρο του Δ.Σ./Ι.Ο.ΑΣ. κ. Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά. Την τελετή υπογραφής προλόγησε ο κ. Θ. Κεφαλάς Γενικός Έφορος Σ.Ε.Π. και ο κ. Κ. Δερβεντζής Περιφερειακός Έφορος Εύβοιας και την παρακολούθησαν η κα Τζοβάνα Γκόγκου, εκπρόσωπος από το γραφείο του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Σ. Κεδίκογλου, ο κ. Γ. Μπαντούνας εκπρόσωπος του Νομάρχη Ευβοίας, ο κ. Δ. Μανίκης Αναπληρωτής Γενικός Έφορος, ο κ. Αθ. Ευσταθίου Μόν. Βοηθός Γενικού Έφορου καθώς και μεγάλος αριθμός Ανιχνευτών και ενήλικων Βαθμοφόρων που συμμετείχαν στην 30η Π.Α.Π.Ε.

 

 

Πρόκειται για μια εποικοδομητική συνεργασία και συνεισφορά στο κοινωνικό σύνολο πέντε (5) και πλέον ετών, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς, η οποία επιβεβαιώνεται και επικυρώνεται εγγράφως, συστηματοποιώντας τη συνεργασία Ι.Ο.ΑΣ.-Σ.Ε.Π. με την:

 

- κατάρτιση προγραμμάτων με ιδέες για δράσεις

 

- πραγματοποίηση από κοινού δράσεων και ημερίδων ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης, κινητοποίησης και προσφοράς υπηρεσίας σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο.

 

- παραγωγή ενημερωτικού υλικού

 

- κατάθεση από κοινού προγραμμάτων για χρηματοδότηση

 

 

Η Πρόεδρος του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» ιδιαίτερα συγκινημένη που βρέθηκε ανάμεσα σε εκατοντάδες νέους με έκδηλο το ενδιαφέρον τους για την Οδική Ασφάλεια και τον ενθουσιασμό τους για δράση, εξέφρασε την πεποίθηση  ότι «οι δράσεις που θα αναπτυχθούν  μέσα  από τη συνεργασία του ΣΕΠ και του Ι.Ο.ΑΣ.  θα βοηθήσουν ουσιαστικά στην πρόληψη και την προστασία της ζωής στους δρόμους της χώρας μας αλλά και θα αποτελέσουν  πρότυπο και παράδειγμα προς μίμηση διεθνώς. Το γεγονός ότι οι πρόσκοποι αποτελούν το μεγαλύτερο εθελοντικό Οργανισμό για νέους στον κόσμο και η εδραίωση των πρωτοβουλιών μας «Scouting For Global Road Safety»  για την Οδική Ασφάλεια των τελευταίων 4 χρόνων που ξεκίνησαν από την Ελλάδα, με το σχετικό ψήφισμα του ΟΗΕ για τη δράση μας διεθνώς, αποτελούν μια μεγάλη αναγνώριση και ενθάρρυνση σε αυτή την κατεύθυνση που μας ενώνει στο όραμα για έναν καλύτερο κόσμο, έναν κόσμο χωρίς τροχαία συμβάντα».

 

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Σ.Ε.Π. έκλεισε την ομιλία του τονίζοντας ότι « ο κόσμος μπορεί να γίνει καλύτερος μόνο με υπεύθυνες πρωτοβουλίες που σέβονται την ανθρώπινη ζωή σε όλες τις εκφάνσεις της. Η εν λόγω συνεργασία δυο υπεύθυνων φορέων όπως είναι το Σ.Ε.Π. και το Ι.Ο.ΑΣ. αναπτερώνει τις ελπίδες μας και ενδυναμώνει τις προσπάθειες μας για ένα καλύτερο κόσμο σε δύσκολους καιρούς.»

 

 

 
NEWSDESK
«Είναι στο χέρι μας να διατηρήσουμε τη θέση της Ευρώπης ως το ασφαλέστερο μέρος στον κόσμο»
25/Οκτ/2022
16η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα - Αποτελέσματα
24/Οκτ/2022
16η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα - Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2022
15/Οκτ/2022
6.000 παιδιά πέθαναν στους δρόμους της ΕΕ τα τελευταία 10 έτη.
26/Σεπ/2022
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2022 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion