«STOP ΣΤΑ ΤΡΟΧΑΙΑ» FLASH-MOB ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
«STOP ΣΤΑ ΤΡΟΧΑΙΑ» FLASH-MOB ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ


 

 

Κέρκυρα, 1/12/2013

 

 

Μια μοναδική εμπειρία έζησαν το μεσημέρι της Κυριακής 17 Νοεμβρίου εκατοντάδες ανυποψίαστοι πολίτες στο κέντρο της Κέρκυρας καθώς έγιναν κοινωνοί του ηχηρού μηνύματος που πέρασαν με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο οι εθελοντές του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς».

Για τέσσερα λεπτά η κυκλοφορία των οχημάτων στον κεντρικό δρόμο της πλατείας Λιστόν (του κοσμοπολίτικου κέντρου της πόλης της Κέρκυρας) διακόπηκε, αιφνιδιάζοντας ευχάριστα διερχόμενους οδηγούς, επιβαίνοντες σε οχήματα και πεζούς, καθώς 50 επαγγελματίες χορευτές και περισσότεροι από 50 εθελοντές παρουσίασαν ένα πρωτότυπο χορευτικό δρώμενο (flash-mob) για την οδική ασφάλεια στο πρότυπο της επιτυχημένης διοργάνωσης που πραγματοποιήσε το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» στην Αθήνα το Μάιο του 2013 μεχορογραφία του κ. Φωκά Ευαγγελινού και τη μουσική σύνθεση του Ι.Ο.ΑΣ. «Σταμάτα» (σύνθεση: Γιώργος Μυλωνάς – Ιάκωβος Αργυρίδης, ερμηνεία: Γιώργος Μυλωνάς).

 

Στο τέλος του flash-mob οι χορευτές άνοιξαν ένα πανό διαστάσεων 10x10 μέτρων μεταφέροντας προς την Πολιτεία, κάθε αρμόδιο φορέα αλλά και τους πολίτες – χρήστες του οδικού δικτύου, ένα επιτακτικό αίτημα της κοινωνίας: «STOP ΣΤΑ ΤΡΟΧΑΙΑ»!

Στη συνέχεια με αφορμή την Ημέρα μνήμης θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων με το πέρας του δρώμενου οι νεαροί σε ηλικία χορευτές, εθελοντές του Ινστιτούτου και παριστάμενοι μετέβησαν στο Φρούριο της πόλης  όπου άφησαν στον ουρανό της Κέρκυρας  λευκά φαναράκια-αερόστατα. 

Η εκδήλωση που συμβολίζει τον ύμνο και τη χαρά της νιότης και το σεβασμό σε όσους άδικα χάθηκαν στους δρόμους, σκοπό είχε να προσελκύσει κι να βοηθήσει τους νέους κυρίως αλλά και όλους τους χρήστες του δρόμου για την προστασία της ζωής στο δρόμο όπου στη χώρα μας αλλά και παγκόσμια τα τροχαία αποτελούν 1η αιτία θανάτου και σοβαρών τραυματισμών για τις ηλικίες 15-29, 2η αιτία θανάτου για τις ηλικίες 5-14 και 3η αιτία θανάτου για τις ηλικίες 30-44.

Στην εκδήλωσε παρευρέθηκε ο Αντιπρόεδρος Δ.Σ. του Ι.Ο.ΑΣ. κ. Άγγελος Ρουχωτάς, δηλώνοντας ενθουσιασμένος για τη συγκεκριμένη δράση που προβάλει και επικοινωνεί ένα τόσο σημαντικό μήνυμα από νέους ανθρώπους.

 

Επισημαίνεται ότι η συμμετοχή όλων των συντονιστών για το σχεδιασμό και την υλοποίηση της δράσης αλλά και των χορευτών ήταν εθελοντική.

 

Το flash-mob της Κέρκυρας, σχεδιάστηκε και διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και υλοποιήθηκε με το συντονισμό του τηλεοπτικού παραγωγού κ. Βαγγέλη Κάντα, τη συμπαραγωγή της εταιρείας τηλεοπτικών παραγωγών "Start Media" και  την καλλιτεχνική καθοδήγηση της Σχολής Χορού "Νίκη Γιάννου" (συνεργάτης της σχολής του κ. Φωκά Ευαγγελινού). 

 

Δείτε το βίντεο του flash-mob για την Οδική Ασφάλεια στην Κέρκυρα: https://www.youtube.com/watch?v=89MOfvzLR0E

 

 

 


Γιατί η Ασφάλεια και ο Πολιτισμός στο Δρόμο είναι υπόθεση όλων μας!

 
NEWSDESK
ΒΡΑΒΕΙΑ 6ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
15/Νοεμ/2023
Ισορροπία μεταξύ ασφάλειας και ανεξαρτησίας: η έκθεση του ETSC επισημαίνει τις προκλήσεις Οδικής Ασφάλειας για τους ηλικιωμένους χρήστες του δρόμου
08/Νοεμ/2023
Προορισμός… Οδική Ασφάλεια! Επέκταση της συνεργασίας του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» για την ενίσχυση της Οδικής Ασφάλειας
06/Νοεμ/2023
17η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα - Αποτελέσματα
25/Οκτ/2023
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2023 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion