Πρόγραμμα «ΕΡΜΗΣ» σε συνεργασία με την Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων των Δικαστηρίων Αθηνών
Πρόγραμμα «ΕΡΜΗΣ» σε συνεργασία με την Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων  των Δικαστηρίων Αθηνών

Ένα ακόμη σεμινάριο του πρωτοποριακού προγράμματος «ΕΡΜΗΣ» για νέους με παραβατική οδική συμπεριφορά,  πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Σάββατο 29 Ιουνίου από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς». Στο σεμινάριο που διεξήχθη στις εγκαταστάσεις της OTEACADEMY στο Μαρούσι συμμετείχαν 18 νέοι ηλικίας 15 – 21 ετών.

Το πρόγραμμα «ΕΡΜΗΣ» είναι ένα εξάωρο βιωματικό σεμινάριο για την κυκλοφοριακή αγωγή που υλοποιείται από το Ινστιτούτο σε συνεργασία με την Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων των Δικαστηρίων Αθηνών, απευθυνόμενο προς νεαρούς σε ηλικία παραβάτες του Κ.Ο.Κ.

 

 

 

 

 

Πρόκειται για μια καινοτόμο σε πανευρωπαϊκό επίπεδο πρωτοβουλία που ανέπτυξε το Ι.Ο.ΑΣ. σε συνεργασία με τα δικαστήρια, καθώς το πρόγραμμα αυτό επιτελείται στο πλαίσιο αναμόρφωσης της οδικής συμπεριφοράς με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση για τις τραγικές επιπτώσεις των τροχαίων δυστυχημάτων. Το πρόγραμμα ξεκίνησε να υλοποιείται από το Φεβρουάριο του 2012 και πραγματοποιείται κάθε μήνα.

 

Οι νέοι που συμμετέχουν στο πρόγραμμα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με εισηγητές τα θέματα οδικής ασφάλειας, ασφαλούς μετακίνησης με αυτοκίνητο και μοτοσυκλέτα, ενώ επίσης συμμετέχουν σε βιωματική επιμόρφωση με χρήση των προσομοιωτών της Κινητής Μονάδας Οδικής Ασφάλειας του Ι.Ο.ΑΣ. Αφού ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος της ενημέρωσης, οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα «ΕΡΜΗΣ» συζητούν με ανθρώπους οι οποίοι έχουν υπάρξει θύματα τροχαίων δυστυχημάτων και έχουν βιώσει τις τραγικές τους συνέπειες.

 

Αποτελεί ιδιαίτερα ενθαρρυντικό στοιχείο για το Ινστιτούτο πως το έργο και η προσπάθειά του έχει αναγνωριστεί από τους φορείς της ελληνικής δικαιοσύνης, ενώ η θετική αποτίμηση των συμμετεχόντων νέων που αποτυπώνεται στο ειδικό ερωτηματολόγιο αξιολόγησης μετά το πέρας κάθε προγράμματος, ενισχύει την πεποίθηση πως η συγκεκριμένη παρέμβαση αποτελεί μια δράση εξαιρετικά σημαντική αφού απευθύνεται σε νεαρούς συμπολίτες μας, οι οποίοι μέχρι σήμερα είχαν μηδαμινή ή καθόλου πρόσβαση σε θέματα ενημέρωσης για την κυκλοφοριακή αγωγή.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός πως εκτός από τους νέους που παραπέμπονται για εκπαίδευση, το πρόγραμμα παρακολουθούν επίσης γονείς και φίλοι ως παρατηρητές, ενώ παρευρίσκονται και εκπρόσωποι της Πολιτείας.

 
NEWSDESK
«Είναι στο χέρι μας να διατηρήσουμε τη θέση της Ευρώπης ως το ασφαλέστερο μέρος στον κόσμο»
25/Οκτ/2022
16η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα - Αποτελέσματα
24/Οκτ/2022
16η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα - Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2022
15/Οκτ/2022
6.000 παιδιά πέθαναν στους δρόμους της ΕΕ τα τελευταία 10 έτη.
26/Σεπ/2022
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2022 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion