Σε απόφαση της Ολομέλειας της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ πρωτοβουλία του ΙΟΑΣ “Πάνος Μυλωνάς” για την Οδική Ασφάλεια
Σε απόφαση της Ολομέλειας της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ πρωτοβουλία του ΙΟΑΣ “Πάνος Μυλωνάς” για την Οδική Ασφάλεια

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΡΕΥΝΑΣ &  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ & ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ

«ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ»
 
 
 
 
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Σε απόφαση της Ολομέλειας της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ πρωτοβουλία του ΙΟΑΣ “Πάνος Μυλωνάς” για την Οδική Ασφάλεια

Η πρωτοβουλία του Ι.Ο.ΑΣ. "Πάνος Μυλωνάς" σε συνεργασία με το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων (ΣΕΠ) και τους Πρόσκοπους της Ιρλανδίας (Scouting Ireland) για αξιοποίηση του προσκοπισμού στους σκοπούς ενημέρωσης και προώθησης της οδικής ασφάλειας στο πλαίσιο του προγράμματος “Scouting for Global Road Safety”, προσέλκυσε το ενδιαφέρον του ΟΗΕ του οποίου η Οικονομική Επιτροπή για την Ευρώπη (UNECE)  έθεσε υπό την αιγίδα και θα συνεχίσει να το στηρίζει καθώς το έχει εντάξει στη «Δεκαετία Δράσεων για την Οδική Ασφάλεια» (UN Decade of Action for Road Safety) 2011 - 2020. Η πρωτοβουλία συμπεριλήφθηκε στην απόφαση της Ολομέλειας της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ 64/255.

Η Πρόεδρος του Ι.Ο.ΑΣ. Βασιλική Δανέλλη – Μυλωνά, προσκεκλημένη από την  Οικονομική Επιτροπή του ΟΗΕ για την Ευρώπη (UNECE) στην 64η Σύνοδο της στη Γενεύη (24-27 Σεπτεμβρίου 2012) - στο πλαίσιο του ρόλου που έχει το Ινστιτούτο ως Συμβουλευτικό Όργανο του ΟΗΕ για θέματα οδικής ασφάλειας - μεταξύ των κεντρικών ομιλητών πραγματοποίησε παρουσίαση για το πρόγραμμα “Scouting for Global Road Safety”, ενώ το προεδρείο ζήτησε τις προτάσεις του Ινστιτούτου ενόψει της Παγκόσμιας Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας (UN Global Road Safety Week) που έχει εξαγγελθεί από τον ΟΗΕ για το Μάιο του 2013. Η κα Μυλωνά δεσμεύτηκε πως σύντομα θα υποβληθούν προτάσεις του Ινστιτούτου προς τον ΟΗΕ προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα δραστηριοτήτων για αυτή την πρωτοβουλία που θα έχει παγκόσμια απήχηση. Παρουσίασε επίσης το υποστηριζόμενο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόγραμμα “AVENUE (Actions for Vulnerable, Elderly, Novice drivers and road Users in Europe) for Traffic Safety” που το Ινστιτούτο συντονίζει με συμμετοχή 13 Οργανισμών από 9 χώρες υλοποιώντας προγράμματα για την προστασία ευάλωτων χρηστών δρόμου μέσω βιωματικής εκπαίδευσης και ανανέωσε τη δέσμευσή της για τη συνεχή υλοποίηση και διάδοση καινοτομικών προγραμμάτων για την οδική ασφάλεια.

Η πρωτοβουλία για το πρόγραμμα οδικής ασφάλειας στον προσκοπισμό, που αποτελεί το μεγαλύτερο εθελοντικό κίνημα για παιδιά και νέους, ξεκίνησε από την Ελλάδα και την Ιρλανδία πριν 3 χρόνια μέσα από ενημερώσεις και εργαστήρια τοπικού και εθνικού χαρακτήρα, για να κορυφωθεί σε πρώτη φάση τον Αύγουστο του 2011, στο Παγκόσμιο Προσκοπικό Jamboree που πραγματοποιήθηκε στο Kristianstad της Σουηδίας με τη συμμετοχή 40.000 προσκόπων από 160 χώρες. Στο πλαίσιο του Jamboree δημιουργήθηκε ολοκληρωμένο πρόγραμμα ενημέρωσης-επιμόρφωσης των νεαρών προσκόπων μέσα από σειρά εργαστηρίων με την υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος Τα εργαστήρια σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν από το Ι.Ο.ΑΣ. "Πάνος Μυλωνάς", το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων (ΣΕΠ) και τους Ιρλανδούς Προσκόπους, και συγκέντρωσαν περισσότερες από 3.000 συμμετοχές νέων από όλο τον κόσμο Οι δράσεις για την οδική ασφάλεια στο Jamboree του 2011 ολοκληρώθηκαν με την εκδήλωση Joining Hands for Road Safety, στην οποία συμμετείχαν εκατοντάδες Πρόσκοποι από 160 χώρες. Στην εκδήλωση αυτή τα παιδιά δημιούργησαν ένα μεγάλο κύκλο ενώνοντας τα χέρια και φτιάχνοντας με γράμματα (στα αγγλικά και τα γαλλικά) τη φράση: «Προσκοπισμός για την Οδική Ασφάλεια», έδωσαν την υπόσχεση να προωθούν το μήνυμα της ασφάλειας στο δρόμο και τραγούδησαν ενώνοντας τις φωνές τους, το τραγούδι "Together Make it Loud" που δημιουργήθηκε από το Ι.Ο.ΑΣ. ειδικά για το Jamboree. Τόσο το εργαστήριο Οδικής Ασφάλειας που δούλεψε για δέκα ημέρες όσο και η εκδήλωση Joining Hands for Road Safety, χαρακτηρίστηκαν ως τα πλέον επιτυχημένα στο πλαίσιο του 22ου Παγκοσμίου Προσκοπικού Jamboree.

Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.unece.org/http://www.unece.org/fileadmin/DAM/trans/roadsafe/publications/Spectrum_of_Road_Safety_Activites.pdf

 


 
NEWSDESK
«Είναι στο χέρι μας να διατηρήσουμε τη θέση της Ευρώπης ως το ασφαλέστερο μέρος στον κόσμο»
25/Οκτ/2022
16η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα - Αποτελέσματα
24/Οκτ/2022
16η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα - Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2022
15/Οκτ/2022
6.000 παιδιά πέθαναν στους δρόμους της ΕΕ τα τελευταία 10 έτη.
26/Σεπ/2022
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2022 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion