ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Αθήνα, 19 Ιουλίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα

 

Συμβουλές οδικής ασφάλειας για τις καλοκαιρινές εξορμήσεις

και ραδιοφωνικό κοινωνικό μήνυμα

 

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» συνεχίζει την προσπάθεια ενημέρωσης των πολιτών και σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, πραγματοποιεί για μία ακόμα χρονιά την ενημερωτική καμπάνια για την οδική ασφάλεια Ελλήνων και ξένων οδηγώνπου κάνουν τις διακοπές τους στη χώρα μας.

 

Η καμπάνια έχει ως στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει όλους τους χρήστες δρόμου, Έλληνες και ξένους, καθώς ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες παρατηρείται αύξηση των δυστυχημάτων λόγω της χαλάρωσης, της κούρασης από τα μπάνια και τη βραδινή διασκέδαση, τις υψηλές θερμοκρασίες, το κακό οδικό δίκτυο.

 

Κατά τη διάρκεια του 2011, στη χώρα μας είχαμε τουλάχιστον 950 τροχαία στα οποία ενεπλάκησαν  αλλοδαποί (το 20% των τροχαίων αυτών ήταν θανατηφόρα ή με βαριά τραυματίες). Τα τροχαία είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περισσότεροι από 130 ενώ περισσότεροι από 80 ήταν αυτοί που τραυματίστηκαν σοβαρά. Η πλειοψηφία των τροχαίων αφορά σε μοτοσικλετιστές, ενώ στη δεύτερη θέση ακολουθούν οι οδηγοί και επιβάτες ΙΧ. Το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών των συμβάντων, έλαβε χώρα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες καθώς η κυκλοφορία στο ήδη ανεπαρκές επαρχιακό δίκτυο της χώρας αυξάνεται κατακόρυφα.

 

Η συγκεκριμένη εκστρατεία, εκτός από το μονόφυλλο έντυπο (ελληνικά – αγγλικά), περιλαμβάνει και ένα ραδιοφωνικό κοινωνικό μήνυμα σχετικά τη χρήση ζωνών ασφαλείας και κράνους το οποίο θα μεταδίδεται από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της χώρας κατόπιν έγκρισης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (Ε.Σ.Ρ.). Παράλληλα μεταδίδεται και η καμπάνια «Η Υπεύθυνη Οδήγηση είναι Πολιτισμός» με ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά μηνύματα σε όλους τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς  σταθμούς της χώρας, στοχεύοντας στην πρόληψη και μείωση των τροχαίων που μαστίζουν τη χώρα μας. Άλλωστε, όπως χαρακτηριστικά η καμπάνια αναφέρει «στους δρόμους της Ευρώπης, κάθε χρόνο 7.000 άνθρωποι θα είχαν σωθεί αν φορούσαν ζώνη ή κράνος». Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται επίσης στη χρήση του κινητού τηλεφώνου καθώς πολύ συχνά αποτελεί αιτία πρόκλησης τροχαίων με σοβαρούς τραυματισμούς.

 

Η διανομή του εντύπου υποστηρίζεται από τα Μέλη της «Συμμαχίας για την Ασφάλεια και τον Πολιτισμό στο δρόμο» «Δρόμοι στο Μέλλον» (DIAGEO, ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ, AXA Ασφαλιστική, ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ, GENESIS PHARMA, COSMOTE) και θα πραγματοποιηθεί κυρίως από τους σταθμούς διοδίων των αυτοκινητοδρόμων της χώρας, (Αιγαίου, Μορέα και Ολυμπίας Οδού), από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», από τα πρατήρια της εταιρείας JETOIL σε όλη την Ελλάδα και τους αντιπροσώπους της GOODYEAR στην Ελλάδα, από τα ΚΕΠ της χώρας, από τη Δ/νση Τροχαίας Αττικής, Ναυπλίου, Χαλκίδας, Σερρών, Χανίων, Πατρών και από τοπικούς φορείς και εθελοντές του Ινστιτούτου σε περιοχές και νησιά της χώρας μας.

 

Ευχαριστούμε όλους τους φορείς και ιδιώτες που υποστηρίζουν κάθε δράση του Ινστιτούτου σχετικά με την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των οδηγών και φέτος το καλοκαίρι, έτσι ώστε όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε την ασφάλεια στους δρόμους μας και να γνωρίσουμε νέους τόπους, οδηγώντας υπεύθυνα και να απολαύσουμε τις διακοπές μας.

 Περισσότερες πληροφορίες: Τηλ.: 210-8620150, www.ioas.gr  

 
NEWSDESK
Συνεργασία BOSCH Ελλάδας (Robert Bosch Α.Ε.) – Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» για την Οδική Ασφάλεια
11/Ιουν/2021
10η ΙΟΥΝΙΟΥ: ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΙΣ ΙΣΟΠΕΔΕΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ
10/Ιουν/2021
Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου - «Κέντρο Ποδηλάτου» του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς»
03/Ιουν/2021
6η Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Εθνών (17-23 Μαΐου 2021) ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ!
17/Μαϊου/2021
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2021 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion