ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 2012 για 5η συνεχή χρονιά
Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (Σ.Ε.Σ.) συνδιοργανώνουν για 5η συνεχή χρονιά  την Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας από τις 18 έως τις 24 Μαρτίου 2012 αναλαμβάνοντας δράσεις πανελλαδικά.
 
Δράσεις προγραμματίζονται να αναληφθούν σε Αθήνα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, Φλώρινα, Σέρρες, Κρήτη, Μυτιλήνη, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, και σε πολλές ακόμα πόλεις της χώρας.
 
Για πρώτη φορά μάλιστα, θα υπάρξει ταυτόχρονη συνεργασία με όλους τους ελληνικούς αυτοκινητοδρόμους, προκειμένου να γίνει διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων προς τους Έλληνες οδηγούς, για την ευγένεια και τον πολιτισμό στο δρόμο.
 
Μέσα σε αυτή την εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν πολυάριθμες δράσεις. Οι κυριότερες ακολουθούν: 
 
Κυριακή 18 Μαρτίου:          
Αθήνα: Εκπαίδευση Μελών του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων απ´ όλη την Ελλάδα στο Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας  (Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Κτήριο 56, Πειραιώς 254, Αθήνα, 10:00' - 16:00')
 
Δευτέρα 19 Μαρτίου:         
Αθήνα: Πρόγραμμα εκπαίδευσης ποδηλάτου για παιδιά και προγράμματα εκπαίδευσης στο Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας για μαθητές Γυμνασίου (Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Κτήριο 56, Πειραιώς 254, Αθήνα, 10:00' - 16:00')
 
Τρίτη 20 Μαρτίου:             
 
Αθήνα: Εσπερίδα που συνδιοργανώνει το Ι.Ο.ΑΣ. και ο Σ.Ε.Σ. μαζί παράλληλα με την απονομή του Βραβείου του Τροχονόμου της χρονιάς, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση αποτελεσμάτων της συνεργασίας του Ι.Ο.ΑΣ. με την Τροχαία στο ζήτημα της ταχύτητας κ.α. θεμάτων Οδικής Ασφάλειας-Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφαλείας (Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Κτήριο 56, Πειραιώς 254, 18:00' - 20:00')
 
Πάτρα: Υποστήριξη Δράσεων κατά την Περιφερειακή Ημέρα Οδικής Ασφάλειας στη Δυτική Ελλάδα (Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου - Πανεπιστήμιο Πατρών - Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής “Πάνος Μυλωνάς” Δήμου Πατρέων) - Εκδηλώσεις ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης για παιδιά και νέους.
 
 
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ: 
 
Πέμπτη 22 Μαρτίου: Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευγένειας στο Δρόμο και Ημέρα Οδικής Ασφάλειας στους Ελληνικούς Αυτοκινητόδρομους    
  
Στην Αττική και Πανελλαδικά: Ημέρα Ευγένειας στο Δρόμο (στην Ελλάδα και Πανευρωπαϊκά) - Διανομή του εντύπου «Ευγένεια στο Δρόμο» και ενημέρωση πολιτών, οδηγών και φορέων από συνεργαζόμενους φορείς.
 
Πανελλαδικά: Διανομή εντύπου «Ευγένεια στο Δρόμο» από τους Αυτοκινητόδρομους της χώρας - Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, Αττική Οδός, Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, Εγνατία Οδός,  Μορέας, Νέα Οδός, Κεντρική Οδός, Ολυμπία Οδός καθώς και από το Τ.Ε.Ο. (Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας). 
 
Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου: Εκπαίδευση νέων και ενηλίκων με τη χρήση εξοπλισμού προσομοιωτών αλλά και τις εφαρμογές που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος AVENUE από το Ι.Ο.ΑΣ. (Κινητή Μονάδα Οδικής Ασφάλειας) με τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας της περιοχής. 
 
Πάτρα – Μουσείο Επιστημών & Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών: Πραγματοποίηση πρότυπου πιλοτικού εκπαιδευτικού προγράμματος σε μικρούς μαθητές στο Πανεπιστήμιο και στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος AVENUE (Τοπικό Κέντρο Αναφοράς για την Οδική Ασφάλεια). 
 
Παρασκευή 23 Μαρτίου:
 
Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου: Εκπαίδευση νέων και ενηλίκων με τον εξοπλισμό προσομοιωτών οδήγησης, ανατροπής, πρόσκρουσης κ.α. του Ινστιτούτου (Κινητή Μονάδα Οδικής Ασφάλειας).
 
Πάτρα: Καθαρισμός και αναγέννηση Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής «Πάνος Μυλωνάς» του Δήμου Πατρέων από συνεργάτες και εθελοντές του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» σε συνεργασία με μέλη του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων στην Πάτρα.
 
Σάββατο 24 Μαρτίου:
 
Αθήνα και Πάτρα: Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα - Συνεργάτες και Εθελοντές του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» θα πραγματοποιήσουν εξόρμηση - ενημέρωση σε νυχτερινά κέντρα της Αθήνας και της Πάτρας και μετρήσεις αλκοόλ σε οδηγούς που έχουν καταναλώσει αλκοόλ κατά τη νυχτερινή τους έξοδο. Οι οδηγοί ανάλογα με το αν βρίσκονται κάτω ή πάνω από το όριο κατανάλωσης θα επιβραβεύονται ή θα τους συμβουλεύουν να μην χρησιμοποιήσουν το αυτοκίνητο τους για εκείνη τη βραδιά. 
 
Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου: Εκπαίδευση νέων και ενηλίκων με τον εξοπλισμό προσομοιωτών του Ινστιτούτου (Κινητή Μονάδα Οδικής Ασφάλειας).
 
Ακόμη μεταξύ των δράσεων που διοργανώνονται με αφορμή την Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας, ενδεικτικά αναφέρονται:
 
Έκθεση Ιστορικού Αυτοκινήτου σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Οδηγών Αγώνων Ιστορικού Αυτοκινήτου (Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Κτήριο 56, Πειραιώς 254, Αθήνα, 11:00' - 20:00' από 18 έως 22 Μαρτίου 2012).
 
Οι Συνεργαζόμενοι φορείς που υποστηρίζουν τις δράσεις πανελλαδικά συμπεριλαμβάνουν, πέραν του Δικτύου των Εθελοντών του Ι.Ο.ΑΣ., Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, Τμήματα Τροχαίας, Δήμους και Δημοτική Αστυνομία, Κέντρα Εκπαίδευσης Στρατευμένων και Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων, Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια και Σχολεία, Αθλητικά Σωματεία, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, Λέσχες Αυτοκινήτου και Μοτοσυκλέτας, Συλλόγους Πρόληψης Ατυχημάτων, Συλλόγους Γονέων, Πολιτιστικούς φορείς και πλήθος άλλων φορέων.
 
Στο πλαίσιο της εν λόγω εβδομάδας θα εορτασθεί στις 22 Μαρτίου 2012 και η «Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευγένειας στο Δρόμο» παράλληλα με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Για την ημέρα αυτή θα αποσταλεί σε φορείς έντυπο ενημερωτικό υλικό πανελλαδικά προκειμένου οι Έλληνες οδηγοί, οι οποίοι σύμφωνα με έρευνα είναι οι πιο επιθετικοί στην Ευρώπη, να γίνουν αποδέκτες της σημασίας του μηνύματος της Ευγένειας στο Δρόμο, η οποία αποτελεί βασικό στοιχείο για την Ασφάλεια και τον Πολιτισμό στους δρόμους μας.
 
Η Εβδομάδα που διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Ι.Ο.ΑΣ. και του Σ.Ε.Σ. συσπειρώνει φορείς και δυνάμεις από όλη τη χώρα, υποστηρίζεται από τη «Συμμαχία για την Ασφάλεια και τον Πολιτισμό στο Δρόμο» και όλους τους Αυτοκινητόδρομους της χώρας. 
 
Το Ι.Ο.ΑΣ. και ο Σ.Ε.Σ. ευχαριστούν τους Συνεργαζόμενους φορείς που συμβάλλουν στο στόχο της καθιέρωσης της Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας ως θεσμού, ενημερώνοντας τους πολίτες με στόχο την πρόληψη και μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων, που έχει εξελιχθεί σε μάστιγα για την κοινωνία μας.
 
NEWSDESK
«Είναι στο χέρι μας να διατηρήσουμε τη θέση της Ευρώπης ως το ασφαλέστερο μέρος στον κόσμο»
25/Οκτ/2022
16η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα - Αποτελέσματα
24/Οκτ/2022
16η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα - Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2022
15/Οκτ/2022
6.000 παιδιά πέθαναν στους δρόμους της ΕΕ τα τελευταία 10 έτη.
26/Σεπ/2022
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2022 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion