20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΡΟΧΑΙΩΝ
20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΡΟΧΑΙΩΝ

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Μνήμης για τα Θύματα Τροχαίων (20 Νοεμβρίου), πραγματοποιεί δράσεις εκπαίδευσης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την οδική ασφάλεια, σε όλη την Ελλάδα, με στόχο την πρόληψη των τροχαίων συμβάντων που αποτελούν μάστιγα για την κοινωνία μας με θύματα κυρίως νέους ανθρώπους.

 

Αυτή τη μέρα μνήμης των εκατομμυρίων θυμάτων -1,3εκ.  κάθε χρόνο παγκοσμίως- εξαιτίας τροχαίων συμβάντων, η Πρόεδρος του Ινστιτούτου κυρία Βασιλική Δανέλλη – Μυλωνά και ο Συγκοινωνιολόγος – Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ι.Ο.ΑΣ. κύριος Άγγελος Ρουχωτάς θα βρεθούν στο Δήμο Χολαργού όπου διοργανώνεται εσπερίδα ενημέρωσης για τους πολίτες και κυρίως τους νέους του Δήμου στην Αίθουσα «Μίκης Θεοδωράκης», ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει συναυλία από γνωστούς μουσικούς και τραγουδιστές, μια διοργάνωση του Δήμου, γονέων παιδικών-θυμάτων τροχαίων συμβάντων που υποστηρίζεται από το Ινστιτούτο. Το πρωί της ίδιας ημέρας, ο Συγκοινωνιολόγος και συνεργάτης του Ι.Ο.ΑΣ. κύριος Στέλιος Ευσταθιάδης, μαζί με μία από τις Εκπαιδευτικούς – Εμψυχώτριες του Ινστιτούτου θα είναι στο Δήμο Ηλιούπολης όπου θα γίνει πρόγραμμα εκπαίδευσης σε νέους και παιδιά Δημοτικού, που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Δήμο Ηλιούπολης και το τοπικό Σύστημα Προσκόπων. Το Ι.Ο.ΑΣ. στο πλαίσιο των δράσεων για τη δεκαετία της οδικής ασφάλειας των Ηνωμένων Εθνών συνεργάζεται με το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, σε ένα Διεθνές Πρόγραμμα υπό την αιγίδα του UNECE (United Nations Economic Commission for Europe). Την ίδια ώρα, ο συνεργάτης του Ι.Ο.ΑΣ. και Δημοσιογράφος Ειδικού Τύπου κύριος Ευγένιος Πετούμενος, θα βρίσκεται στη Βόρεια Ελλάδα στο πλαίσιο της εκδήλωσης Road and Safety Show 2011. Εκεί μαζί με τις εκδηλώσεις και ομιλίες που θα παρακολουθήσουν, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τις γνώσεις τους και τις δυνατότητές τους στο νέο προσομοιωτή  οδήγησης του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς».

 

  

Η 20η Νοεμβρίου είναι μια μέρα που πρέπει να θυμίζει σε όλους την ευθύνη που έχουμε ως χρήστες δ ρόμου και μια μέρα σιωπηρής ευχής αλλά και διαρκούς προσπάθειας να γίνουμε ακόμα πιο προσεκτικοί, ενθυμούμεν  οι και τιμώντας τους συμπολίτες μας που μέσα σε μια στιγμή, έχασαν τόσο άδικα τη ζωή τους  αλλά και να αγωνιστούμε ενάντια σ τον πόλεμο της ασφάλτου που για τη χώρα μας ξεπερνάει τους 1.300 νεκρούς, εκατοντάδες βαριά τραυματίες που αργοπεθαίνουν στις εντατικές και χιλιάδες τραυματίες σε ένα σύνολο 12.000  τρ οχαίων συμβάντ ων  .


 

 

 Σχετικό  video στη μνήμη των παιδιών του Χολαργού

 
NEWSDESK
ΒΡΑΒΕΙΑ 6ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
15/Νοεμ/2023
Ισορροπία μεταξύ ασφάλειας και ανεξαρτησίας: η έκθεση του ETSC επισημαίνει τις προκλήσεις Οδικής Ασφάλειας για τους ηλικιωμένους χρήστες του δρόμου
08/Νοεμ/2023
Προορισμός… Οδική Ασφάλεια! Επέκταση της συνεργασίας του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» για την ενίσχυση της Οδικής Ασφάλειας
06/Νοεμ/2023
17η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα - Αποτελέσματα
25/Οκτ/2023
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2023 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion