ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΟΔΙΚΟ ΑΞΟΝΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ 24/10/10
ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΟΔΙΚΟ ΑΞΟΝΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ 24/10/10


 

 

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΣΤΟΝ ΟΔΙΚΟ ΑΞΟΝΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ 24/10/10

 

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ» υλοποίησε με επιτυχία οικολογική – πολιτιστική παρέμβαση στον Οδικό Άξονα Χαλκίδας – Μεσσαπίων την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 11.00 – 13.30 μ.μ.

 

Η παρέμβαση αυτή που έγινε για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, ενώαποτελεί μια καινοτομική ενέργεια του Ινστιτούτου στο πλαίσιο του «Προγράμματος Υποστήριξης Πρωτοβουλιών Νέων –  ΓΓΝΓ 2010 (Β’ κύκλος), με θέμα:  Προετοιμάζω το Δρόμο με Ασφάλεια». 

 

Συντονίστρια της δράσης ήταν η κα. Βασιλική Δανέλλη – Μυλωνά, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ινστιτούτου, ενώ την οργάνωση του εγχειρήματος ανέλαβε ο κ. Γιώργος Σκαρβέλης, Σύμβουλος Επιμόρφωσης και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού. Πολύτιμη ήταν η συμβολή της Τροχαίας Χαλκίδας για την ασφάλεια των συμμετεχόντων σε όλη τη διαδρομή καθώς και η υποστήριξη του Δήμου Χαλκίδας για τη μετακίνηση τους με δημοτικό λεωφορείο.

 

Στην δράση συμμετείχαν Πρόσκοποι από τη Χαλκίδα, τη Ν. Αρτάκη και των Μεσσαπίων υπό την εποπτεία του Περιφερειακού Εφόρου Ευβοίας, κου. Δ. Καψούλη, Μέλη του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ερυθρού Σταυρού Χαλκίδας, υπό την εποπτεία της Αρχηγού τους κας. Δ. Βασιλειάδη, καθώς και προσωπικό και εθελοντές του Ι.Ο.ΑΣ. του Νομού Ευβοίας.

 

Σκοπός της δράσης ήταν οι συμμετέχοντες : 1) Να προβούν σε καθαρισμό των πρανών του δρόμου, δίνοντας το παράδειγμα στους διερχόμενους οδηγούς να μη πετούν απορρίμματα από τα αυτοκίνητά τους, 2) Να διανείμουν υλικό του Ινστιτούτου για την Ασφαλή Οδήγηση, σε καταστήματα, καφετέριες, πεζούς καθώς και σε διερχόμενους οδηγούς και 3) Να επισημάνουν και να καταγράψουν ΣΗΜΕΙΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ του Οδικού Άξονα Χαλκίδας – Ψαχνών και να τα θέσουν μετά υπ’ όψιν των αρμοδίων Αρχών (Ο.Τ.Α.-Τροχαία κλπ.)

 

Σημεία συγκέντρωσης των συμμετεχόντων (αφετηρίες) ήταν : Το parking του «ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ» στη Λιανή Άμμο, η Πλατεία της Νέας Αρτάκης και το Δημαρχείο του Δήμου Μεσσαπίων.

Οι συμμετέχοντες διέτρεξαν σε 4 Ομάδες τον Οδικό Άξονα Χαλκίδας – Μεσσαπίων, αφού εφοδιάστηκαν με τον κατάλληλο εξοπλισμό (ειδικά ανακλαστικά γιλέκα, πλαστικά γάντια, πλαστικές σακούλες απορριμμάτων, νερό και ενημερωτικό υλικό).  Συγκεκριμένα, οι Χαλκιδείς εθελοντές σχημάτισαν 2 Ομάδες. Η πρώτη Ομάδα διέτρεξε τη μισή απόσταση από τη Χαλκίδα προς τη  Ν. Αρτάκη. Η δεύτερη Ομάδα μεταφέρθηκε στη Ν. Αρτάκη και διέτρεξε την μισή απόσταση προς τη Χαλκίδα. Ακολούθως, όλοι επέστρεψαν στη Χαλκίδα.

 

Οι εθελοντές από τη Ν. Αρτάκη διέτρεξαν τη μισή απόσταση από την Ν. Αρτάκη προς τις Μεσσαπίες, ενώ  οι εθελοντές από τις Μεσσαπίες διέτρεξαν τη μισή απόσταση από τις Μεσσαπίες προς την Ν. Αρτάκη. Ακολούθως, όλες οι ομάδες επέστρεψαν πίσω στην έδρα τους. Την εκδήλωση κατέγραψε ο τηλεοπτικός σταθμός “SPACE TV” και πραγματοποίησε ρεπορτάζ ο ραδιοφωνικός σταθμός «ΣΚΑΪ».

 

Σε μια απόσταση 15 χλμ. οι εθελοντές κατέγραψαν πλέον των 20 σημείων επικινδυνότητας τα οποία θα συμπεριληφθούν σε ειδικό «τεύχος αυτοψιών επικίνδυνων σημείων οδικού δικτύου» συνοδευόμενο από φωτογραφικό υλικό για κάθε περίπτωση. Το εν λόγω τεύχος θα επιδοθεί στις αρμόδιες Αρχές.

Μεγάλη ήταν η απήχηση της ενέργειας για τους κατοίκους της περιοχής και τους διερχόμενους οδηγούς. Επισημαίνεται ότι η ρίψη αντικειμένων τιμωρείται με το ποσό των 200,00 ευρώ από το νόμο και 10 ημέρες αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας. Ενώ, αν τα αντικείμενα κάνουν το οδόστρωμα ολισθηρό το πρόστιμο αγγίζει τα 400,00 ευρώ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
 
NEWSDESK
«Είναι στο χέρι μας να διατηρήσουμε τη θέση της Ευρώπης ως το ασφαλέστερο μέρος στον κόσμο»
25/Οκτ/2022
16η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα - Αποτελέσματα
24/Οκτ/2022
16η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα - Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2022
15/Οκτ/2022
6.000 παιδιά πέθαναν στους δρόμους της ΕΕ τα τελευταία 10 έτη.
26/Σεπ/2022
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2022 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion