11 Οκτ. 2010: ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ «ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΩ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ»
11 Οκτ. 2010: ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ «ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΩ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ»

 

 

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

 

ΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΩ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ» ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ

 

 

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ» υλοποίησε με επιτυχία ΗΜΕΡΙΔΑ για την Κυκλοφοριακή Αγωγή και την Οδική Ασφάλεια, με θέμα: «ΠροετοιμάΖΩ το δρόμο με ασφάλεια», στις 11 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 17.30μ.μ. στην Αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, Ν. Φριζή 10, στη Χαλκίδα. Η συγκεκριμένη Ημερίδα πραγματοποιήθηκε ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και του Υπουργείου Παιδείας Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

 

Σκοπός της Ημερίδας αυτής ήταν η ενημέρωση - ευαισθητοποίηση των εθελοντών και των πολιτών, με έμφαση στους νέους/νέες της περιοχής, σχετικά με τις προγραμματισμένες δράσεις του Ι.Ο.ΑΣ. στην περιοχή Χαλκίδας – Μεσσαπίας για το μήνα Οκτώβριο, στο πλαίσιο του «Προγράμματος Υποστήριξης Πρωτοβουλιών Νέων – ΓΓΝΓ 2010 (Β’ κύκλος)».

 

Την Εκδήλωση συντόνισε η κα. Βασιλική Δανέλλη – Μυλωνά, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ». Την Εκδήλωση χαιρέτησαν η κα. Σμυρναίου, Γ.Γ. του Εργατικού Κέντρου Ευβοίας, και ο κ. Χαράλαμπος Σφέτσας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής της  Τροχαίας Χαλκίδας.

 

Εισηγητές της Ημερίδας ήταν οι κ.κ. Γεώργιος Σκαρβέλης, Σύμβουλος Επιμόρφωσης και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, Νικόλαος Χαραλαμπόπουλος, Υπεύθυνος Θεμάτων Νεότητας του Ι.Ο.ΑΣ., Ευγένιος Πετούμενος, Δημοσιογράφος Ειδικού Τύπου και Εθελοντής του Ι.Ο.ΑΣ. και Νικόλαος Χασάνδρας, Πρόεδρος του  Πολιτιστικού – Περιβαλλοντικού Συλλόγου «ΓΑΙΑ».

 

Ειδικότερα, η κα. Βασιλική Δανέλλη – Μυλωνά, αφού παρουσίασε το έργο και τις δραστηριότητες του Ινστιτούτου από το 2005 μέχρι και σήμερα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, υπογράμμισε ότι «το τρίπτυχο δρόμος – όχημα – άνθρωπος  είναι η αιτία πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων. Η ενημέρωση, η εκπαίδευση των πολιτών, και κυρίως των νέων ανθρώπων, σε συνδυασμό με την αστυνόμευση μπορούν να συμβάλλουν στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων. Τα τροχαία ατυχήματα, πέρα από τον πόνο που προκαλούν στην ελληνική οικογένεια, αποτελούν ετήσια εθνική επιβάρυνση με 2% του Α.Ε.Π. στη χώρα μας».

Επιπλέον, παρέθεσε ενδιαφέροντα στοιχεία από έρευνα του Ινστιτούτου σε συνεργασία με τη ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. και το Πάντειο Πανεπιστήμιο, σύμφωνα με τα οποία οι ερωτηθέντες πολίτες πιστεύουν ότι, για την πρόκληση τροχαίων ευθύνονται: α) το οδικό δίκτυο (κακή ποιότητα δρόμων) κατά 90%, β) ο ανθρώπινος παράγοντας (π.χ. επιθετική οδήγηση) κατά 85,6% και γ) η απουσία εντατικής αστυνόμευσης  στους δρόμους.

 

Στη συνέχεια, ο κ. Γιώργος Σκαρβέλης, Σύμβουλος Επιμόρφωσης και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού παρουσίασε τις επόμενες δράσεις του Σχεδίου «ΠροετοιμάΖΩ το δρόμο με ασφάλεια» του Ι.Ο.ΑΣ. Συγκεκριμένα:

1. Δράση από Νέους για Νέους «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» (16/10) με στόχο την αποφυγή του συνδυασμού κατανάλωσης αλκοόλ και οδήγησης και την υιοθέτηση του «Οδηγού της Παρέας» στο νυχτερινό κέντρο ΚΑΣΤΡΟ.

2.  Παρέμβαση εθελοντών του Ι.Ο.ΑΣ., νέων και εκπροσώπων των παραγωγικών και κοινωνικών φορέων της περιοχής στον οδικό άξονα Χαλκίδας – Μεσσαπίας (24/10) με στόχο τον καθαρισμό του δρόμου από απορρίμματα, με τη συμβολή της Τροχαίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Χαλκίδας.

3. Εκπαιδευτικές παρεμβάσεις στα Δημοτικά Σχολεία της περιοχής με το μάθημα της Κυκλοφοριακής Αγωγής

 

Ο κ. Νικόλαος Χαραλαμπόπουλος, παρουσίασε  λεπτομερώς το Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής, με τίτλο: «Κυκλοφορώ με ασφάλεια». Το πρόγραμμα αυτό,  που έχει σχεδιάσει το Ινστιτούτο για τα Σχολεία, απευθύνεται σε μαθητές του Δημοτικού και εφαρμόζεται από εξειδικευμένους Εμψυχωτές – Παιδαγωγούς, με στόχο την εκπαίδευση των μικρών μαθητών με ευχάριστο τρόπο. Εκ παραλλήλου, το Ινστιτούτο ετοιμάζει εγχειρίδιο κυκλοφοριακής αγωγής για Γονείς και Εκπαιδευτικούς. 

 

Ο κ. Ευγένιος Πετούμενος, παρουσίασε με πρακτικά παραδείγματα τις Βασικές Αρχές Ασφαλούς Οδήγησης, ενώ μοιράστηκε με το κοινό τη δημοσιογραφική εμπειρία του σε θέματα και πρακτικές που εφαρμόζονται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

 

Την Εκδήλωσε έκλεισε ο κ. Νικόλαος Χασάνδρας, ο οποίος επεσήμανε ότι «η κατασπατάληση των φυσικών πόρων ισούται με το σταμάτημα της αειφορίας. Η αδιαφορία δεν οδηγεί πουθενά. Για να προστατευθεί η ασφάλεια, το περιβάλλον και ο άνθρωπος απαιτούνται μέτρα πρόληψης, έργα και παιδεία από την πολιτεία, ενώ είναι σημαντικότατη η καλλιέργεια του πνεύματος του εθελοντισμού και της κοινωνικής συναίνεσης».

 

Την Εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Χαλκίδας κ. Σωκράτης Σκλιάς,  ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χαλκίδας, κ. Βασίλειος Αρμόνης, η κα Σόνια Ανέστη – Τζελφέ, Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Β΄θμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας, ο κ. Δημήτριος  Μπατσακούτσας, Διευθυντής Προγράμματος του FM 96,5 «Σταθμός των Εργαζομένων», καθώς και εθελοντές του Ινστιτούτου.

Την Εκδήλωση κάλυψε τηλεοπτικά συνεργείο του Τοπικού «EVRIPOSNEWSTV».
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
 
NEWSDESK
ΒΡΑΒΕΙΑ 6ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
15/Νοεμ/2023
Ισορροπία μεταξύ ασφάλειας και ανεξαρτησίας: η έκθεση του ETSC επισημαίνει τις προκλήσεις Οδικής Ασφάλειας για τους ηλικιωμένους χρήστες του δρόμου
08/Νοεμ/2023
Προορισμός… Οδική Ασφάλεια! Επέκταση της συνεργασίας του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» για την ενίσχυση της Οδικής Ασφάλειας
06/Νοεμ/2023
17η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα - Αποτελέσματα
25/Οκτ/2023
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2023 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion