5 ΧΡΟΝΙΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Ειδική εκδήλωση στο πλαίσιο της συμπλήρωσης πέντε χρόνων από την ίδρυση του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς»

 

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Σχολικής Μέριμνας - Δημοτικές Επιτροπές Παιδείας (ΔΕΠ) του Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης των πέντε (5) χρόνων από την ίδρυση του Ινστιτούτου, διοργανώνουν ειδική εκδήλωση υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 17 Μαΐου 2010, στις 11:30 π.μ. στο Αμφιθέατρο Αθήνα 9.84, Πειραιώς 100, Γκάζι (Σταθμός Μετρό Κεραμικός), όπου μεταξύ των άλλων θα γίνει:

·        Παρουσίαση του διαδραστικού Προγράμματος Κυκλοφοριακής Αγωγής για τα παιδιά «Κυκλοφορώ με Ασφάλεια»

·        Δρώμενο με κεντρικό σύνθημα «Όχι άλλο αίμα στην άσφαλτο»από τους εθελοντές του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς και τους φοιτητές της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, στον εξωτερικό χώρο του Αμφιθεάτρου

·        Ενημέρωση των εθελοντών του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» σχετικά με το θέμα «Αλκοόλ και Οδήγηση» στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος HEROES [HealthandRoadSafety: VolunteeringHeroes]

·        Ξενάγηση στους συμμετέχοντες, από την Πρόεδρο του Ι.Ο.ΑΣ. και την Αν. Καθηγήτρια της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών κα Λεώνη Βιδάλη, στην Εικαστική Έκθεση Αφίσας «Συμπεριφορά στο Δρόμο» των φοιτητών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.

 

Η εκδήλωση απευθύνεται σε παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικούς, εθελοντές, ενεργούς  πολίτες και στόχος της είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίησή τους, για τα θέματα της κυκλοφοριακής αγωγής δημιουργώντας ένα ασφαλέστερο περιβάλλον για τα παιδιά.

 

Η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου κα Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά τονίζει με την ευκαιρία των 5 χρόνων από την ίδρυση του Ινστιτούτου ότι η ανάληψη δράσεων που συνάδουν με τη ιδρυτική διακήρυξη του Ινστιτούτου και το στόχο του για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών πρέπει να ενεργοποιήσει  όλες τις δυνάμεις  του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, ώστε να πάψει επιτέλους η χώρα μας να θρηνεί θύματα στους δρόμους. Αναφέρει ότι στατιστικά ένας στους τέσσερις νεκρούς στην άσφαλτο είναι παιδιά και νέοι ηλικίας κάτω των 25, στοιχείο που αποτελεί και δρώμενο της εκδήλωσης. Προτείνειδε να καθορισθεί από την Ελληνική Κυβέρνηση το έτος 2011, παράλληλα με ευρωπαϊκό έτος εθελοντισμού και ως έτος Οδικής Ασφάλειας. Προσκαλεί τέλος όλους τους πολίτες σε αυτή την εκδήλωση προκειμένου να γίνουν κοινωνοί αυτής της προσπάθειας και λαμπαδηδρόμοι για το μέλλον της, σήμερα που ζούμε σε μια κοινωνία που παραπαίει και αγωνιά, αναζητώντας αξίες, οράματα και κατευθύνσεις.

 

Στην εκδήλωση έχει προσκληθεί να παραστεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, του Δήμου Αθηναίων καθώς και η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.

 
NEWSDESK
ΒΡΑΒΕΙΑ 6ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
15/Νοεμ/2023
Ισορροπία μεταξύ ασφάλειας και ανεξαρτησίας: η έκθεση του ETSC επισημαίνει τις προκλήσεις Οδικής Ασφάλειας για τους ηλικιωμένους χρήστες του δρόμου
08/Νοεμ/2023
Προορισμός… Οδική Ασφάλεια! Επέκταση της συνεργασίας του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» για την ενίσχυση της Οδικής Ασφάλειας
06/Νοεμ/2023
17η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα - Αποτελέσματα
25/Οκτ/2023
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2023 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion