ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΠΕΖΟΦΑΝΑΡΟΥ ΣΤΟ 1ο 3/ΘΕΣΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ – ΕΥΒΟΙΑ
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΠΕΖΟΦΑΝΑΡΟΥ ΣΤΟ 1ο 3/ΘΕΣΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ – ΕΥΒΟΙΑ

Συγκεκριμένα η τοποθέτηση διάβασης και πεζοφάναρου στον επικίνδυνο δρόμο, που δυστυχώς βρίσκεται μισό μέτρο από την αυλόπορτα του σχολείου, θα βοηθά στο εξής τους μαθητές, τους γονείς και τους δασκάλους να διασχίζουν με ασφάλεια ένα δρόμο από τον οποίο περνάνε καθημερινά αρκετά οχήματα, μεταξύ αυτών και φορτηγά, αναπτύσσοντας μεγάλες ταχύτητες.
Η ενέργεια πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Δήμο Μεσσαπίων και τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. και της Περιφέρειας, ενώ αναμένεται και η σήμανση από τη Δ.Ε.Σ.Ε. για την πλήρη ολοκλήρωση του έργου.

Στο σχολείο πραγματοποιήθηκε επίσης, πριν τα εγκαίνια του πεζοφάναρου, και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κυκλοφορώ με Ασφάλεια» του Ι.Ο.ΑΣ. κατά το οποίο όλοι οι μαθητές διδάχτηκαν πώς να διασχίζουν με ασφάλεια το δρόμο. Στα παιδιά δόθηκε σχετικό έντυπο υλικό και φωσφορίζοντα γιλεκάκια τα οποία θα τα βοηθούν να είναι ευδιάκριτα από τους οδηγούς οχημάτων τη νύχτα.

Στην εκδήλωση παρέστησαν: ο Αντιδήμαρχος, κύριος Α. Σπανός, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου, οι Βουλευτές του Νομού κκ. Παπαγεωργίου και Περλεπέ, ο Υποδιοικητής Τροχαίας Αστυνόμος Α΄ κύριος Μπαμπαράκος Αναστασίος, οι δάσκαλοι και όλοι οι μαθητές με τους γονείς τους.

Η διευθύντρια του σχολείου κα Π. Μπαμπέ ευχαρίστησε την Πρόεδρο του Ινστιτούτου και της πρόσφερε λεύκωμα με ζωγραφιές των παιδιών για το φανάρι και την κυκλοφορία στους δρόμους, καθώς και λουλούδια με τις ευχαριστίες των παιδιών. Τις ευχαριστίες τους εξέφρασαν επίσης ο Αντιδήμαρχος κ. Σπανός και ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής.

Η Πρόεδρος του Ι.Ο.ΑΣ., από την πλευρά της, ευχαρίστησε τα παιδιά και τους δασκάλους τους για την αγάπη τους και την προσπάθεια τους και επεσήμανε τη σπουδαιότητα της κυκλοφοριακής αγωγής και της σωστής συμπεριφοράς των οδηγών ζητώντας από τα παιδιά να της υποσχεθούν ότι πάντα θα προσέχουν και θα συνετίζουν/παρακινούν τους γονείς τους ώστε να είναι υπεύθυνοι οδηγοί, να φοράνε πάντα τη ζώνη τους, να μην οδηγούν όταν έχουν πιει, να προστατεύουν τα παιδιά πάντα στο πίσω κάθισμα, να μην κάνουν αντικανονικά προσπεράσματα και να σέβονται τον Κ.Ο.Κ. – όχι για το φόβο του προστίμου και της Τροχαίας αλλά γιατί πρέπει να προστατεύουν τη ζωή τη δική τους και των παιδιών τους.

Η συγκινητική και ζεστή εκδήλωση ευχαρίστησε τα παιδιά και τους γονείς τους, αλλά και τους εκπροσώπους του Ινστιτούτου και των Αρχών.

Καστέλλα Χαλκίδας – Δήμος Μεσσαπίων 23-3-2009 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
 
NEWSDESK
Καλές Πρακτικές και Βραβευμένα Έργα Οδικής Ασφάλεια - Ημερίδα της Ευρωπαϊκής Χάρτας Οδικής Ασφάλειας
12/Μαϊου/2023
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Αιμοδοσία για τους τραυματίες από τροχαία συμβάντα στο Σταθμό ΜΕΤΡΟ «ΣΥΝΤΑΓΜΑ»
27/Απρ/2023
Ολοκληρώθηκε η 16η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας
07/Απρ/2023
Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευγένειας στο Δρόμο - Παρουσίαση της νέας καμπάνιας του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», για την αναγκαιότητα χρήσης κράνους.
22/Μαρ/2023
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2023 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion