ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΗΜΕΡΑ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, 22 Μαρτίου
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΗΜΕΡΑ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, 22 Μαρτίου

Έναν αποφασιστικό σύμμαχο στις κοινές τους προσπάθειες για την ουσιαστική βελτίωση των συνθηκών στους ελληνικούς δρόμους, βρήκαν οι φορείς της Δυτικής Ελλάδας στο πρόσωπο της κ. Isabelle Kardacz, η οποία προσήλθε στην εκδήλωση για την Περιφερειακή Ημέρα Οδικής Ασφάλειας, εκπροσωπώντας την αρμόδια μονάδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της οποίας είναι επικεφαλής.

Η κ. Kardacz, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η Δυτική Ελλάδα βρίσκεται στην τρίτη θέση των επικινδυνότερων περιφερειών της Ευρώπης, σε έναν κατάλογο που περιλαμβάνει 20 περιφέρειες, από τις οποίες οι 8 είναι ελληνικές και οι υπόλοιπες ανήκουν σε νέα κράτη - μέλη που εισήλθαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το 2004. Σημείωσε ότι ενώ - σύμφωνα με τις στατιστικές - στην υπόλοιπη Ευρώπη αυξάνονται τα ατυχήματα και μειώνονται οι θάνατοι, πράγμα που αποδεικνύει ότι οι υποδομές και τα οχήματα γίνονται πιο ασφαλή, στην Ελλάδα συμβαίνει το αντίθετο. Κατέληξε δε καταθέτοντας τη δέσμευσή της ότι θα εργαστεί σκληρά με την ομάδα της στις Βρυξέλλες, για τη βελτίωση των δεδομένων της οδικής ασφάλειας στη χώρα μας, αλλά και για να διαπιστωθεί κατά πόσο τηρούνται οι ευρωπαϊκές οδηγίες ως προς την αδειοδότηση των Ελλήνων οδηγών, την ποιότητα της εκπαίδευσής τους, τον τεχνικό έλεγχο των οχημάτων και την τακτικότητα των τροχονομικών ελέγχων.

Η Περιφερειακή Ημέρα Οδικής Ασφάλειας για τη Δυτική Ελλάδα, προέκυψε από μία πρόταση της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. να επιλεγεί η 22α Μαρτίου, ημέρα απώλειας του Πάνου Μυλωνά (φοιτητή του Πανεπιστημίου Πατρών που χάθηκε στην εθνική οδό κατευθυνόμενος στο χώρο των σπουδών του), για την έμπρακτη έκφραση της εγρήγορσης όλων των εμπλεκομένων στο μεγάλο ζήτημα.

Αφετηρία ήταν η συνάντηση εκπροσώπων του Κοινοβουλίου, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, της πανεπιστημιακής κοινότητας, της νομαρχιακής και τοπικής αυτοδιοίκησης, του ΤΕΕ, του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων και αξιωματούχων της Τροχαίας που έδωσαν ραντεβού στη Γέφυρα, προκειμένου να αναλάβουν τις εξής δύο δεσμεύσεις: Αφενός να αναλάβουν την οικειοθελή υποχρέωση της σταθερής συνέργειας και αφετέρου την ευθύνη απολογισμού πεπραγμένων, ένα χρόνο μετά, την ίδια μέρα, στο ίδιο σημείο.

Την ειλικρινή συγκίνησή της κατέθεσε η Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», κ. Βασιλική Δανέλλη – Μυλωνά για την ανταπόκριση των φορέων σε μία ημέρα με ιδιαίτερη φόρτιση για εκείνη και την οικογένειά της. «Το πιο σημαντικό είναι ότι δεσμευόμαστε σήμερα πως θα ξαναβρεθούμε εδώ σε ένα χρόνο ακριβώς, για να κάνουμε τον απολογισμό των προθέσεών μας εκείνων που θα έχουν μετατραπεί σε πράξεις», όπως υπογράμμισε.

Εκ μέρους της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου, έλαβε το λόγο ο Γενικός Διευθυντής & Διευθύνων Σύμβουλος της ΓΕΦΥΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε. κ. Bernard Galtier, ο οποίος στάθηκε στο γεγονός ότι για την εταιρεία η οδική ασφάλεια δεν είναι μόνο συμβατική υποχρέωση, αλλά σταθερή δέσμευση για την υλοποίηση της πολιτικής εταιρικής κοινωνικής ευθύνης η οποία έχει ως βασικούς άξονες τη συνέργεια και την αυτοδέσμευση που αποτέλεσαν το υπόβαθρο της συνάντησης.

Εκ μέρους του τομέα παραχωρήσεων του Ομίλου VINCI, κύριου μετόχου της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. παρενέβη ο κ. Νίκος Χαρικιόπουλος, για να υπενθυμίσει πως για τη Γέφυρα η ασφάλεια είναι παράδοση, αφού το σπουδαιότερό της ρεκόρ είναι η ολοκλήρωση της κατασκευής της χωρίς σταγόνα αίματος.

Με τα λόγια του Αντιπροέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε., κ. Παναγιώτη Παπανικόλα, κατά την πρόσφατη Συνέντευξη Τύπου για την ανακοίνωση της Εθνικής Συμμαχίας για την Οδική Ασφάλεια, έκλεισε την εκδήλωση ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. κ. Γιάννης Φρέρης αναφέροντας ότι «Οι συμμαχίες αξίζουν όταν διευρύνονται και οι επιτυχίες όταν τις μοιράζεσαι με πολλούς συμμάχους».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκπροσωπήθηκε (πλην της κ. Kardacz) από τον κ. Ι. Παπαδόπουλο – Διευθυντή της Αντιπροσωπείας της στην Ελλάδα, το Κοινοβούλιο από τους Βουλευτές Νατάσα Ράγιου και Κώστα Σπηλιόπουλο, το Πανεπιστήμιο Πατρών από τον Πρύτανη κ. Σ. Κουμπιά, ο Γ.Γ. της Περιφέρειας κ. Σ. Σπυρίδων από τον κ. Δ. Παναγιωτόπουλο, η Νομαρχία Αιτωλοακαρνανίας από τον Αντινομάρχη κ. Δ. Καπώνη, ο Δήμος Πατρέων από τον Αντιδήμαρχο κ. Ν. Τζανάκο, ο Δήμος Αγρινίου από τον Αντιδήμαρχο κ. Σ. Τσούκαλο, το Τ.Ε.Ε. Δ. Ελλάδας από τον κ. Π. Βαγιώτα, ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων από την κ. Α. Γόγολα, ενώ η Τροχαία από τον Διοικητή της Τροχαίας Πατρών κ. Ν. Ιωαννίδη και τον Υποδιοικητή του Τμήματος Ναυπάκτου κ. Γ. Αναστασόπουλο. Ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Ναυπάκτου κ. Ν. Κούμπιος που δεν κατόρθωσε να παραστεί διεμήνυσε πως ο Δήμος θέτει άμεσα στη διάθεση της πρωτοβουλίας το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής της πόλης. Εκ μέρους της ΓΕΦΥΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε παρέστησαν επίσης ο κ. Ν. Δούρος, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής και ο κ. Κ. Κοσιώνης, Προϊστάμενος Λειτουργίας. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
 
NEWSDESK
«Είναι στο χέρι μας να διατηρήσουμε τη θέση της Ευρώπης ως το ασφαλέστερο μέρος στον κόσμο»
25/Οκτ/2022
16η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα - Αποτελέσματα
24/Οκτ/2022
16η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα - Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2022
15/Οκτ/2022
6.000 παιδιά πέθαναν στους δρόμους της ΕΕ τα τελευταία 10 έτη.
26/Σεπ/2022
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2022 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion