ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΓΝΩΣΗ - ΠΡΟΛΗΨΗ – ΖΩΗ»

Κύριος σκοπός του Ινστιτούτου είναι η υποστήριξη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, τη μελέτη, έρευνα, ενημέρωση και εκπαίδευση, στοχεύοντας κατ' εξοχήν στην πρόληψη και μείωση των τροχαίων ατυχημάτων στη χώρα μας.

Η χρηματοδότηση αφορά σε δυο καινοτομικά Σχέδια Δράσης, με άξονα τον πολιτισμό και με τίτλο: «Γνώση–Πρόληψη-Ζωή». Τα Σχέδια αυτά εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ». Η Προκήρυξη των χρηματοδοτήσεων είναι το «Μέτρο 1.6: ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ (Μ.Κ.Ο., Β’ Κύκλος, Υπουργική Απόφαση 201383-22/11/2007). Εκ μέρους της Διοίκησης του Ινστιτούτου, η Πρόεδρος του Δ.Σ. κα. Βασιλική Δανέλλη – Μυλωνά υπέγραψε την επίσημη Σύμβαση με το Αρμόδιο Υπουργείο την 21η Ιανουαρίου 2008.

Το εγκεκριμένο Πρόγραμμα, το οποίο είναι δεκάμηνης διάρκειας (Φεβρουάριος – Δεκέμβριος 2008), συγχρηματοδοτείται κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και 20% από Εθνικούς Πόρους, ενώ θα υποστηριχθεί ενεργά από τους Δήμους Νέας Σμύρνης Αττικής και Μεσσαπίας Ευβοίας, αφού οι περιοχές παρέμβασης του Προγράμματος είναι οι ομώνυμοι Δήμοι. 

Την πρόταση που τελικά εγκρίθηκε, σχεδίασαν, υπέβαλαν και τώρα έχουν αναλάβει το συντονισμό της υλοποίησής της -για λογαριασμό του Ι.Ο.ΑΣ.- τα στελέχη της Συμβούλου Εταιρείας «ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΝ - Σύμβουλοι Επιμόρφωσης και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού», η οποία διαθέτει σημαντική εμπειρία στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση συναφών δράσεων και έργων. 

Βασικός στόχος του Προγράμματος αυτού είναι: α) η προώθηση στην Απασχόληση, σύμφωνα με τους στόχους του Προγράμματος ΕΚΤ, δεδομένου ότι, ο Ι.Ο.ΑΣ. δημιούργησε δυο νέες θέσεις εργασίας και απασχολεί ήδη δυο ανέργους, β) η ανάδειξη της κυκλοφοριακής συνείδησης και αγωγής, ως στοιχείο πολιτισμού για την προαγωγή της ποιότητας ζωής και της οδικής ασφάλειας των πολιτών για να πάψει επιτέλους η χώρα μας να έχει τη θλιβερή πρωτιά σε θανάτους από τροχαία ατυχήματα στην Ευρώπη των οποίων, σύμφωνα με τις στατιστικές, τα περισσότερα θύματα είναι νέοι άνθρωποι.

Τα εγκεκριμένα Σχέδια Δράσης αποτελούνται από επιμέρους ενέργειες, οι οποίες θα υλοποιηθούν βάσει συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος και σε συνεργασία με τους Δήμους Νέας Σμύρνης Αττικής και Μεσσαπίας Ευβοίας, όπως έχουμε προαναφέρει. Κύριος άξονας θα είναι, η κινητοποίηση σημαντικού αριθμού εθελοντών (από τους δημότες) καθώς η ευρεία ενημέρωση – ευαισθητοποίηση του τοπικού πληθυσμού και κυρίως των μαθητών κάθε ηλικίας, ώστε να εξασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα των αποτελεσμάτων των Σχεδίων Δράσης

 

 

 

 

Ειδικότερα προβλέπονται:
1. Η υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων με αντικείμενο την κυκλοφοριακή αγωγή και την οδική ασφάλεια στα σχολεία των δύο Δήμων. 
2. Η διοργάνωση (2) Ημερίδων με μετακλήσεις εξειδικευμένων Επιστημόνων, με αντικείμενο την κυκλοφοριακή αγωγή και την οδική ασφάλεια, που θα συνοδευθεί από κατάθεση συγκροτημένων προτάσεων για τη βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών των κατοίκων των περιοχών παρέμβασης
3. Η δημιουργία Δημοτικού Γραφείου Οδικής Ασφάλειας και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων αντίστοιχα στους δυο Δήμους
4. Η διοργάνωση καταληκτικής Ημερίδας για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων των Σχεδίων Δράσης
5. Οριζόντιες ενέργειες προβολής και δημοσιότητας

 
NEWSDESK
ΒΡΑΒΕΙΑ 6ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
15/Νοεμ/2023
Ισορροπία μεταξύ ασφάλειας και ανεξαρτησίας: η έκθεση του ETSC επισημαίνει τις προκλήσεις Οδικής Ασφάλειας για τους ηλικιωμένους χρήστες του δρόμου
08/Νοεμ/2023
Προορισμός… Οδική Ασφάλεια! Επέκταση της συνεργασίας του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» για την ενίσχυση της Οδικής Ασφάλειας
06/Νοεμ/2023
17η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα - Αποτελέσματα
25/Οκτ/2023
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2023 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion