Προγράμματα κυκλοφοριακής αγωγής στη Σαντορίνη από το Ι.Ο.ΑΣ.
Προγράμματα κυκλοφοριακής αγωγής στη Σαντορίνη από το Ι.Ο.ΑΣ.

Στο κοσμοπολίτικο νησί των Κυκλάδων βρέθηκε για τρεις ημέρες η κινητή μονάδα οδικής ασφάλειας του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» (25-27/4) για την πραγματοποίηση δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε θέματα Οδικής Ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής  προς όλους τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων του νησιού.
 
Η δράση πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρόσκληση του Κέντρου πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας «Θησέας Κυκλάδων», του Δήμου Θήρας και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων (Τομέας Σχολικών Δραστηριοτήτων) και είχαν την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Τα προγράμματα κυκλοφοριακής αγωγής του Ινστιτούτου, υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο στο πλαίσιο του εορτασμού για τον ένα χρόνο λειτουργίας του Παραρτήματος του Κέντρου στη Σαντορίνη.
 
Οι μαθητές παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τα προγράμματα του Ι.Ο.ΑΣ., εξέθεσαν τους προβληματισμούς τους με τις ερωτήσεις τους επάνω σε θέματα οδικής ασφάλειας και συμμετείχαν στις βιωματικές δράσεις όπως του προσομοιωτή σύγκρουσης, τα γυαλιά προσομοίωσης μέθης και τη ζυγαριά μάζας αδράνειας. 

Η κοινωνική πρωτοβουλία του Ι.Ο.ΑΣ. να ενημερώσει τους μαθητές του νησιού έδωσε μοναδική ευκαιρία στα παιδιά να αποκτήσουν βασικές πληροφορίες για σημαντικά θέματα για τη συμπεριφορά τους στο δρόμο και τις βασικές αρχές οδικής ασφάλειας που τους δένουν με τη ζωή.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ινστιτούτου παρακολούθησαν συνολικά 1.320 μαθητές και 70 καθηγητές όλων των Γυμνασίων και  Λυκείων του νησιού.
 
Παράλληλα στις 27 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε εσπερίδα από τους παραπάνω φορείς στο Ίδρυμα Λουκά και Ευάγγελου Μπελλώνια στα Φηρά, για τους κατοίκους του νησιού, τους εκπαιδευτικούς και γονείς των μαθητών, με θέμα «Ασφάλεια στο δρόμο. Δικαίωμα όλων μας».

Στην εσπερίδα το Ινστιτούτο εκπροσώπησε η πρόεδρος του, κα Βασιλική Δανέλλη – Μυλωνά, η οποία στην ομιλία της με θέμα «Ασφάλεια στον δρόμο – Δικαίωμα όλων μας» ανέδειξε την πολύπλευρη δράση και το έργο του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» κερδίζοντας το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων για την αδιάκοπη 12ετή δράση του Ινστιτούτου.

Στην εσπερίδα μίλησαν επίσης ο Δήμαρχος Θήρας κύριος Νικόλαος Ζώρζος, η κυρία Μαρία Σπαρτινού, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων ΔΔΕ Κυκλάδων και ο κύριος Γιώργος Μόσχος, Βοηθός Συνήγορος για τα Δικαιώματα του Παιδιού.
 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
 
NEWSDESK
ENXA 2022 ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
27/Σεπ/2022
Συμβουλές οδικής ασφάλειας ΓΟΝΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ 2022
12/Σεπ/2022
Συνάντηση της Προέδρου Ι.Ο.ΑΣ. με τον Ευρωβουλευτή - ψυχίατρο Στέλιο Κυμπουρόπουλο για την Οδική Ασφάλεια
05/Σεπ/2022
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 15η ΕΝΧΑ
29/Αυγ/2022
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2022 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion