Το Ι.Ο.ΑΣ. κοντά σε νεαρούς κρατούμενους στο Κέντρο Απεξάρτησης Τοξικομανών Κρατούμενων Ελαιώνα - Θηβών
Το Ι.Ο.ΑΣ. κοντά σε νεαρούς κρατούμενους στο Κέντρο Απεξάρτησης Τοξικομανών Κρατούμενων Ελαιώνα - Θηβών
 
Σεμινάριο του πρωτοποριακού προγράμματος «ΕΡΜΗΣ» πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» στο Κέντρο Απεξάρτησης Τοξικομανών Κρατούμενων Ελαιώνα - Θηβώντη Δευτέρα 10 Ιουλίου, στο πλαίσιο της Προγραμματικής Συμφωνίας του Ινστιτούτου με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
 
Στο πρόγραμμα  συμμετείχαν 55 άτομα που με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν το συνολικής διάρκειας 5 ωρών σεμινάριο του Ι.Ο.ΑΣ, με εισηγήσεις  σχετικά με θέματα οδικής ασφάλειας και ειδική εκπαίδευση για πεζούς, οδηγούς και μοτοσικλετιστές, ενώ είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν τη βιωματική εμπειρία προσομοίωσης πρόσκρουσης και ανατροπής οχήματος με τη χρήση του ειδικού τεχνολογικού εξοπλισμού του Ινστιτούτου. 
 
Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν τις απόψεις τους για θέματα οδικής ασφάλειας, καθώς και προσωπικά τους βιώματα σχετικά με τροχαία δυστυχήματα που οι ίδιοι ή οικεία τους πρόσωπα βίωσαν.
 
Επιπλέον, τους δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουν εκτενώς με εκπρόσωπο της Τροχαίας ώστε να αντιληφθούν τη σημασία και το ρόλο της συγκεκριμένης Υπηρεσίας, ο οποίος δεν περιορίζεται στις κλήσεις και τα πρόστιμα αλλά αφορά στην προστασία της ζωής στο δρόμο. 
 
Οι εκπαιδευόμενοι εντυπωσιάστηκαν ιδιαίτερα από το πρακτικό κομμάτι του σεμιναρίου και τη συμμετοχή τους στους ειδικούς προσομοιωτές ανατροπής, σύγκρουσης, οδήγησης σε κατάσταση μέθης και άλλων συνθηκών που στόχο έχει την ανάπτυξη κατάλληλων δεξιοτήτων για την ασφαλή μετακίνηση στο δρόμο.
 
Το πρόγραμμα «ΕΡΜΗΣ» υλοποιείται από το Ινστιτούτο σε συνεργασία με τα Δικαστήρια Ανηλίκων και τις Υπηρεσίες Επιμελητών Ανηλίκων (Υ.Ε.Α.) και απευθύνεται σε νέους παραβάτες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) που έχουν παραπεμφθεί για εκπαίδευση στο Ινστιτούτο με δικαστική απόφαση, η οποία επιβάλλει την παρακολούθηση προγράμματος κυκλοφοριακής αγωγής ως αναμορφωτικό μέτρο.
 
Κλείνοντας θα θέλαμε να εκφράσουμε τη χαρά μας που ιδιωτικοί φορείς όπως η Νέα Οδός, με πρωτοβουλία της οποίας έγινε η παραπάνω δράση,  υποστηρίζουν το έργο μας με τόσο αξιόλογους τρόπους, αποδεικνύοντας στην πράξη και το κοινωνικό τους πρόσωπο.
 
NEWSDESK
ILCAD2023 Ψηφιακό Έντυπο ΟΔΗΓΟΙ ΤΑΞΙ
31/Μαϊου/2023
ILCAD2023 Ψηφιακό Έντυπο ΟΔΗΓΟΙ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ
31/Μαϊου/2023
ILCAD2023 Ψηφιακό Έντυπο ΟΔΗΓΟΙ ΦΟΡΤΗΓΩΝ
31/Μαϊου/2023
POSTER 2 ILCAD 2023
31/Μαϊου/2023
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2023 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion