Το Ι.Ο.ΑΣ. προβάλλει το θέμα της Οδικής Ασφάλειας στο 2ο Rally Regularity Σικυωνίων (NL #66)
 Το Ι.Ο.ΑΣ. προβάλλει το θέμα της Οδικής Ασφάλειας στο 2ο Rally Regularity Σικυωνίων (NL #66)
Με μεγάλη συγκίνηση η πρόεδρος του Ι.Ο.ΑΣ., κα Βασιλική Δανέλλη – Μυλωνά, χαιρέτισε την πρωτοβουλία του Βασίλη Κόπελα, παλιού συμμαθητή του Πάνου Μυλωνά στο τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, να τοποθετήσει το λογότυπό του Ινστιτούτου σε όλα τα οχήματα που έλαβαν μέρος στο 2ο Rally Regularity Σικυωνίων που πραγματοποιήθηκε στο Κιάτο Κορίνθιας την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου, προβάλλοντας το θέμα της Οδικής Ασφάλειας.
Οργανωτής του Rally ήταν η ΑΛΑ Κορινθίας με την αρωγή της Scuderia Triskelion και την στήριξη του Δήμου Σικυωνίων και του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς».

 
Το 2ο Rally Regularity Σικυωνίων με τα μάτια ενός οδηγού!
Του Βασίλη Κόπελα
Την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στο Κιάτο Κορινθίας το 2ο Rally Regularity Σικυωνίων που είναι ενταγμένο στο νεοσύστατο Πρωτάθλημα οδηγών & συνοδηγών Regularity Rally Ιστορικών Αυτοκινήτων της ΟΜΑΕ. Οργανωτής ήταν η Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Κορινθίας (Α.Λ.Α.Κ) με την αρωγή της Scuderia Triskelion και την στήριξη του Δήμου Σικυωνίων και του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» ΙΟΑΣ.
Ο αγώνας αυτός είχε για εμένα ιδιαίτερη σημασία καθώς ήταν το πρώτο Rally Regularity που συμμετείχα επί Ελληνικού εδάφους. Και αυτό γιατί ο καλός φίλος και Πρόεδρος της ΑΛΑΚ Γιώργος Σωτηρόπουλος μαζί με τον Πρόεδρο της λέσχης Scuderia Triskelion Γιάννη Καράμπελα μου έστειλαν πρόσκληση στο Βέλγιο και κατάφεραν να βρουν διαθέσιμο ένα αυτοκίνητο της ομάδας Αsimakis, ένα εντυπωσιακό VW beetle του 1969 πλήρως ανακατασκευασμένο, το οποίο μου παραχωρήθηκε για τον αγώνα.
Ο αγώνας θα ξεκινούσε από το Δημαρχείο του Κιάτου μετά από τον σχετικό τεχνικό έλεγχο όλων των αυτοκινήτων. Στην αφετηρία συνάντησα για πρώτη φορά 5 λεπτά πριν την εκκίνηση τη συνοδηγό μου την Μάτα Κουτσογιάννη όπου μετά από μια σύντομη συνομιλία βρεθήκαμε στο σπαρτιάτικο εσωτερικό του beelte. Η διαδρομή του αγώνα ήταν χωρισμένη σε 2 σκέλη με συνολικό μήκος 110 χλμ., 8 Regularity ειδικές διαδρομές και 11 χρονομετρήσεις, σχεδιασμένες από τον μετρ στο είδος Γιάννη Καράμπελα. Υπήρχαν συνηθισμένες απλές ειδικές με εκκίνηση από στάση, Flying start καθώς και ειδικές που αλληλοκαλύπτονται κάνοντας ακόμα πιο ενδιαφέρον τον αγώνα. Στο 1o σκέλος κινηθήκαμε από το Κιάτο προς τα Τρίκαλα Κορινθίας όπου και έγινε η ανασυγκρότηση και στη συνέχεια το 2ο σκέλος έφερε τα 51 πληρώματα να περνούν από την πανέμορφη λίμνη Δόξα καταλήγοντας κοντά στην Λίμνη Στυμφαλία, στο Καρτέρι για τον τερματισμό, όπου και πραγματοποιήθηκε η απονομή και το δείπνο. 
Κατά τη διάρκεια του αγώνα το αρχικό άγχος της συνοδηγού για το απαιτητικό διάβασμα του roadbook αλλά και το δικό μου μέχρι να συνηθίσω το αυτοκίνητο μετατράπηκε γρήγορα σε μια πολύ εύθυμη διάθεση. Γνωριστήκαμε καλύτερα και απολαμβάναμε το πανέμορφο τοπίο της ορεινής Κορινθίας. Η Μάτα με το roadbook, το χρονόμετρο και τη GoPro στο χέρι, εγώ κοιτώντας συνεχώς το οδόμετρο και παλεύοντας με το σκληρό (αν και κοντό) τιμόνι και τη δύσκολη δεύτερη σχέση του κιβωτίου στις φουρκέτες. Ο ήχος από τον ανακατασκευασμένο flat 4 boxer ήταν εθιστικός και σκέπαζε την ησυχία των διαδρομών μέσα στα βουνά. Φτάνοντας στον τερματισμό μας περίμενε η ευχάριστη έκπληξη ότι βρισκόμασταν στην 8η θέση της γενικής και 3η θέση στην κλάση μας (G= αυτοκίνητα κατασκευασμένα μεταξύ 1966-1971). Τα τελικά αποτελέσματα μας έφεραν λίγο πιο πίσω 13η θέση γενικής και 4η θέση στην κλάση μας. Παρόλα αυτά ήμασταν το πρώτο πλήρωμα του Asimakis Team το οποίο μας απέφερε ένα κύπελλο και πολλά χαμόγελα.
 Θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ τον Γιάννη Καράμπελα και Γιώργο Σωτηρόπουλο για την πρόσκληση τους, τον Ασημάκη Σωτηρόπουλο που μου εμπιστεύθηκε ένα από τα αυτοκίνητα της ομάδας του καθώς και τους συναγωνιζόμενους που γνώρισα και σαν ωραία παρέα περάσαμε μια όμορφη Κυριακή. Η αγάπη μας για τα αυτοκίνητα οδηγεί στη χαρά να γνωρίζεις ανθρώπους που μοιράζονται το ίδιο πάθος. Ραντεβού λοιπόν στο επόμενο Rally Regularity.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
 
NEWSDESK
ENXA 2022 ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
27/Σεπ/2022
Συμβουλές οδικής ασφάλειας ΓΟΝΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ 2022
12/Σεπ/2022
Συνάντηση της Προέδρου Ι.Ο.ΑΣ. με τον Ευρωβουλευτή - ψυχίατρο Στέλιο Κυμπουρόπουλο για την Οδική Ασφάλεια
05/Σεπ/2022
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 15η ΕΝΧΑ
29/Αυγ/2022
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2022 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion