Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» στο FONDATION VINCI AUTOROUTES - Auto Forum 2017 (NL #67)
Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς»  στο FONDATION VINCI AUTOROUTES - Auto Forum 2017  (NL #67)

Ένα σημαντικό συνέδριο για το χώρο του αυτοκινήτου και το μέλλον της οδικής ασφάλειας συνδιοργάνωσαν την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017 η Εthos Events και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», με τη συμμετοχή του FONDATION VINCI AUTOROUTES και υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων & Δικύκλων, στο Divani Apollon Palace & Thalasso στη Βουλιαγμένη.

Με τίτλο «Η τεχνολογία στην υπηρεσία της οδικής ασφάλειας», το πρόγραμμα του FONDATION VINCI AUTOROUTES - Auto Forum 2017 περιλάμβανε εισηγήσεις, workshops και expert panels ενώ το «παρών» έδωσαν οι κ.κ. Αθανάσιος Βούρδας, Γ.Γ. του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Γεώργιος Ουρσουζίδης, Πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για την Οδική Ασφάλεια, Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», εκπρόσωποι ευρωπαϊκών οργανισμών αναφοράς στην οδική ασφάλεια (ETSC), ειδικοί και στελέχη του χώρου του αυτοκινήτου.

Χαιρετίζοντας την έναρξη του Auto Forum 2017, o Γενικός Γραμματέας ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την προώθηση και στην Ελλάδα των διεθνών τάσεων και των τεχνολογικών εξελίξεων στην Οδική Ασφάλεια, η οποία αποτελεί βασική προτεραιότητα του Υπουργείου μετά και την παράδοση των μεγάλων οδικών αξόνων που κατασκευάστηκαν με υψηλές προδιαγραφές και όσον αφορά στα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας. «Οι προσπάθειές μας συνεχίζονται. Γι’ αυτό και ένα πολύ σημαντικό μέρος του σχεδίου νόμου που βρίσκεται αυτές τις ημέρες υπό διαβούλευση, προωθεί κυρίως την Οδική Ασφάλεια. Και αυτό θα επιτευχθεί άμεσα με τη νέα φιλοσοφία κυκλοφορίας με την οποία οι παραβάσεις του ΚΟΚ δεν θα αποτελούν πλέον εισπρακτικό μέτρο προστίμων αλλά κυρίως ένα μέτρο πρόληψης και καλλιέργειας παιδείας και ευσυνειδησίας» ανέφερε ο κ. Βούρδας.

«Οι εξελίξεις στο χώρο της τεχνολογίας είναι ραγδαίες και το Ινστιτούτο τις παρακολουθεί στενά, συμμετέχοντας σε διεθνή Όργανα όπου διεξάγονται συζητήσεις για τεχνικά και θεσμικά θέματα αναφορικά με την τεχνολογία, την ηλεκτροκίνηση και την αυτόνομη οδήγηση», δήλωσε στο χαιρετισμό της η Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», κυρία Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά, προσθέτοντας: «Το Ινστιτούτο έχει εισάγει στη χώρα μας καινοτόμες μεθόδους στο χώρο της εκπαίδευσης στην οδική ασφάλεια. Στο πνεύμα αυτό συνεχίζουμε και είμαστε κοντά στον άνθρωπο, στον οδηγό και τον πολίτη που πρέπει να είναι ενημερωμένος, καθόσον η τεχνολογία παρέχει εργαλεία και δυνατότητες αλλά ο ανθρώπινος παράγοντας είναι που θα καθορίσει την επιτυχία και την αποτελεσματικότητα στην εφαρμογή της».

Στο FONDATION VINCI AUTOROUTESAuto Forum 2017 συμμετείχε και η Programme Director του Ευρωπαϊκού Συμβούλιου Ασφάλειας Μεταφορών (ETSC), κυρία Graziella Jost, η οποία στην εισήγησή της παρουσίασε το σημαντικά οφέλη στην Οδική Ασφάλεια από την ενσωμάτωση σωτήριων για τη ζωή όλων των χρηστών της οδού τεχνολογιών ασφαλείας (όπως: Autonomous Emergency Braking - AEB, Intelligent Speed Assistance - ISA και Seat Belt Reminder - SBR) σε όλα τα νέα οχήματα. «Το ETSC, μαζί με το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» και άλλους ΜΚΟ που εκπροσωπούν διάφορους τομείς της κοινωνίας, έχει καλέσει την Ευρωπαϊκή Ένωση να λάβει μέτρα ώστε να γίνουν αυτές τις τεχνολογίες υποχρεωτικές σε όλα τα νέα οχήματα. Η απόφαση αυτή θα οδηγήσει στη μείωση της τιμής τους και θα ωφελήσει όλους τους χρήστες της οδού, όχι μόνο τους λίγους που έχουν το προνόμιο να μπορούν να αγοράσουν ένα ακριβό αυτοκίνητο» ανέφερε η κυρία Jost.
 
NEWSDESK
ENXA 2022 ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
27/Σεπ/2022
Συμβουλές οδικής ασφάλειας ΓΟΝΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ 2022
12/Σεπ/2022
Συνάντηση της Προέδρου Ι.Ο.ΑΣ. με τον Ευρωβουλευτή - ψυχίατρο Στέλιο Κυμπουρόπουλο για την Οδική Ασφάλεια
05/Σεπ/2022
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 15η ΕΝΧΑ
29/Αυγ/2022
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2022 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion