Ολοκληρώθηκε ο 4ος κύκλος συνεργασίας του Ι.Ο.ΑΣ. με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (NL #72)
Ολοκληρώθηκε ο 4ος κύκλος συνεργασίας του Ι.Ο.ΑΣ. με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών  (NL #72)
 
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε για 4η συνεχομένη χρονιά η εκπαίδευση των τεταρτοετών φοιτητών της  Ιατρικής Σχολής  Αθηνών  σε θέματα Οδικής Ασφάλειας, από το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς. Στο πλαίσιο των Ασκήσεων Πεδίου Προληπτικής Ιατρικής και Δημόσιας Υγείας, το Ινστιτούτο υλοποίησε για το εαρινό εξάμηνο 2018 εκπαιδευτικό πρόγραμμα για θέματα Οδικής Ασφάλειας.
Η εκπαίδευση περιλάμβανε 4 εβδομαδιαίους κύκλους θεωρητικών μαθημάτων σχετικά με τις ψυχολογικές παραμέτρους των τροχαίων δυστυχημάτων με εισηγήτρια τη ψυχολόγο του Ι.Ο.Α.Σ., Δήμητρα Γεωργογιάννη και ένα μονοήμερο βιωματικής εκπαίδευσης με χρήση προσομοιωτών  από την κινητή μονάδα του Ι.Ο.ΑΣ.  
Ο θεωρητικός κύκλος με τίτλο «Ψυχολογικές παράμετροι τροχαίων δυστυχημάτων» περιελάμβανε  τις εξής θεματικές ενότητες: Ψυχολογικών διαταραχές μετά από τροχαίο δυστύχημα, προβολή/συζήτηση ενημερωτικών βίντεο  του Ι.Ο.ΑΣ. (υπερβολική ταχύτητα, απόσπαση προσοχής, Λ.Ε.Α. ζώνη ασφαλείας,  γονεικά πρότυπα), ψυχοκοινωνική αποκατάσταση θυμάτων τροχαίου/δεξιότητες επικοινωνίας ιατρών/προσδοκίες ασθενών από ιατρούς, Ε-learning  (διαδραστική εκπαίδευση για το θέμα αλκοόλ και οδήγησης, τις επιπτώσεις του αλκοόλ στον οργανισμό σε μορφή  animated video / διαδραστικό κουίζ γνώσεων)
 
Στις εισηγήσεις συμμετείχε και φέτος ενεργά η κα Δήμητρα Κοροκίδα, Παραολυμπιονίκης και Πρέσβειρα του Ι.Ο.ΑΣ. για θέματα Οδικής Ασφάλειας, η συμμετοχή της οποίας υπήρξε καθοριστική για την επιτυχία του προγράμματος και έτυχε μεγάλης αποδοχής από πλευράς των φοιτητών, καθώς συζήτησε για τις ψυχολογικές παραμέτρους ενός τροχαίου δυστυχήματος, θέματα αποκατάστασης, αθλητισμό για άτομα με αναπηρία, προσέγγιση ιατρών προς ασθενή, ανακοίνωση τραυματικού γεγονότος από ιατρούς, κλπ.

Το βιωματικό κομμάτι έγινε με τη χρήση του μοναδικού εξοπλισμού προσομοιωτών του Ι.Ο.ΑΣ. (προσομοιωτής οδήγησης, προσομοιωτής  ανατροπής, προσομοιωτής πρόσκρουσης, γυαλιά μέθης, ζυγαριά συσχέτισης βάρους, απόσπαση προσοχής).

Οι φοιτητές δήλωσαν για μια ακόμη φορά ενθουσιασμένοι  από το περιεχόμενο του σεμιναρίου και την  αναγκαιότητα συνέχισης του στους φοιτητές όλων των ειδικοτήτων. Επιπλέον εκφράσαν τη διάθεση τους να συμμετέχουν εθελοντικά στις δράσεις του Ινστιτούτου.

Η συνεργασία του Ινστιτούτου με την Ιατρική σχολή ήταν για άλλη μια χρονιά υποδειγματική και εξαιρετικά εποικοδομητική στον κοινό στόχο της πρόληψης και μείωσης των τροχαίων δυστυχημάτων στη χώρα μας μέσα και από το έργο της πρόληψης και της προαγωγής υγείας.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
 
NEWSDESK
ENXA 2022 ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
27/Σεπ/2022
Συμβουλές οδικής ασφάλειας ΓΟΝΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ 2022
12/Σεπ/2022
Συνάντηση της Προέδρου Ι.Ο.ΑΣ. με τον Ευρωβουλευτή - ψυχίατρο Στέλιο Κυμπουρόπουλο για την Οδική Ασφάλεια
05/Σεπ/2022
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 15η ΕΝΧΑ
29/Αυγ/2022
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2022 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion