Η Πρόεδρος του Ι.Ο.ΑΣ. στο συνέδριο Εμπειρογνωμόνων Υψηλού Επιπέδου για την Οδική Ασφάλεια της FIA, στη Λειψία (NL #72)
Η Πρόεδρος του Ι.Ο.ΑΣ. στο συνέδριο Εμπειρογνωμόνων Υψηλού Επιπέδου για την Οδική Ασφάλεια της FIA, στη Λειψία (NL #72)
Στο Συνέδριο Εμπειρογνώμων Υψηλού Επιπέδου για την Οδική Ασφάλεια (High Level Panel for Road Safety), που διοργάνωσε η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA), στις 22  Μαΐου στη Λειψία, συμμετείχε η Πρόεδρος του Ι.Ο.ΑΣ. εκπροσωπώντας το Ινστιτούτο.
 
Tο συνέδριο έγινε υπό την προεδρεία του Jean Todt, Ειδικό Εντεταλμένο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Οδική Ασφάλεια και πρόεδρο της FIA (Federation International de l’Automobile) και συμμετείχαν περισσότεροι από 35 εμπειρογνώμονες και ειδικοί σε θέματα Οδικής Ασφάλειας κυρίως εκπρόσωποι θεσμικών - κοινωνικών φορέων, εκπρόσωποι της βιομηχανίας και επιλεγμένων - πιστοποιημένων Μη Κυβερνητικών Οργανισμών.

Το κεντρικό θέμα του  συνεδρίου ήταν η ενεργοποίηση του Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για την Οδική Ασφάλεια που επίσημα ξεκίνησε τη λειτουργία του κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στις 12 Απριλίου.
Το Ταμείο έχει ως στόχο να κινητοποιήσει οικονομικούς και τεχνικούς πόρους για την υποστήριξη των προγραμμάτων οδικής ασφάλειας.
Οι παρευρισκόμενοι σύνεδροι αντάλλαξαν απόψεις για τις στρατηγικές συγκέντρωσης  χρημάτων που θα μπορούσαν να προκαλέσουν αυτήν την τόσο αναγκαία αλλαγή σε θέματα βελτίωσης της οδικής ασφάλειας.
Η συνάντηση ήταν επίσης μια ευκαιρία για ενημέρωση σχετικά με τις πολυάριθμες άλλες πρωτοβουλίες των εταίρων του Ομάδας, όπως  η δημιουργία και η ενίσχυση των Περιφερειακών Παρατηρητηρίων για την οδική ασφάλεια, καθώς και μια επισκόπηση σχετικά με τις εν εξελίξει συζητήσεις με την UNECE και τους κατασκευαστές αυτοκινήτων
σχετικά με την εθελοντική δέσμευσή τους για τα ελάχιστα πρότυπα ασφάλεια που πρέπει να περιλαμβάνουν τα νέα οχήματα που βγαίνουν σε κυκλοφορία.
Η πρόεδρος του Ινστιτούτου, κα Βασιλική Δανέλλη – Μυλωνά, παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις του Συνεδρίου και εξέφρασε την ικανοποίησή της για την ενεργοποίηση του Ταμείου, τονίζοντας πως η υποστήριξη του Ταμείου είναι ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας πρόκλησης της οδικής ασφάλειας.


 
NEWSDESK
ENXA 2022 ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
27/Σεπ/2022
Συμβουλές οδικής ασφάλειας ΓΟΝΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ 2022
12/Σεπ/2022
Συνάντηση της Προέδρου Ι.Ο.ΑΣ. με τον Ευρωβουλευτή - ψυχίατρο Στέλιο Κυμπουρόπουλο για την Οδική Ασφάλεια
05/Σεπ/2022
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 15η ΕΝΧΑ
29/Αυγ/2022
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2022 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion