To I.O.AΣ. ενημέρωσε τους συμμετέχοντες στο 12ο Συνέδριο της Ν.Δ. (NL #77)
To I.O.AΣ. ενημέρωσε τους συμμετέχοντες στο 12ο Συνέδριο της Ν.Δ. (NL #77)
Ύστερα από πρόσκληση, Tο Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» έδωσε το παρών στο 12ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας που πραγματοποιήθηκε στις 14-16 Δεκεμβρίου στις εγκαταστάσεις του Metropolitan Expo.

Τόσο τα μέλη όσο και οι παρατηρητές που παραβρέθηκαν στο τριήμερο συνέδριο είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τον βιωματικό εξοπλισμό του Ινστιτούτου και να ενημερωθούν από τους εκπαιδευτές του Ι.Ο.ΑΣ. για θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Μεταξύ των επισήμων που επισκέφθηκαν τον χώρο όπου βρισκόταν η Κινητή Μονάδα του Ι.Ο.ΑΣ. υπήρξαν στελέχη και πολιτευτές της ΝΔ, οι οποίοι αφού ενημερώθηκαν για θέματα που αφορούν στην Οδική Ασφάλεια στη συνέχεια εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για μελλοντικές εκδηλώσεις του Ινστιτούτου σε τοπικές κοινωνίες της περιφέρειας. Μάλιστα, η κυρία Μαριάνθη Δ. Καφετζή – Ραυτοπούλου, Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ και Πολιτευτής και παρά τους αρχικούς δισταγμούς της, τόλμησε να δοκιμάσει τον προσομοιωτή ανατροπής, αν και ήταν φορτισμένη συναισθηματικά καθώς και η ίδια έχει πληγεί από τα τροχαία δυστυχήματα με την τραγική απώλεια του γιου της.

Την τελευταία μέρα του Συνεδρίου, η κυρία Μαρία Ατματζίδου, Σύμβουλος Επικοινωνίας & ΕΚΕ του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» στην παρέμβασή της, κατά την παρουσίαση του προγράμματος της Ν.Δ. για την Οδική Ασφάλεια, τόνισε πόσο κρίσιμο είναι αυτό το ζήτημα, ιδιαίτερα μάλιστα για τα παιδιά και τους νέους, καθώς η πρώτη αιτία θανάτου για την ηλικιακή ομάδα 5-29 ετών είναι τα τροχαία δυστυχήματα. Υπογράμμισε επίσης τις συνεχείς προσπάθειες του Ινστιτούτου για την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση όλων των χρηστών της οδού, μικρών και μεγάλων, καθώς και τα ελπιδοφόρα μηνύματα που λαμβάνει το Ι.Ο.ΑΣ. από τους 160.000 μαθητές που έχει ήδη εκπαιδεύσει σε σχολεία της Π/βαθμιας και Β/Βαθμιας Εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα και το έργο του Ινστιτούτου είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει και κατ’ ιδίαν ο υπεύθυνος της Κινητής Μονάδας του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς», κύριος Δημήτρης Χατζηδοπαυλάκης, στον Πρόεδρο της Ν.Δ. κύριο Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά την επίσκεψή του στο χώρο όπου βρίσκονταν οι προσομοιωτές του Ινστιτούτου. Ο κύριος Μητσοτάκης εντυπωσιάστηκε από τον εξοπλισμό του Ι.Ο.ΑΣ. (ιδιαίτερα από τον προσομοιωτή ανατροπής για τον οποίο ρώτησε πόσοι εκπαιδευόμενοι τον έχουν δοκιμάσει), ενώ φάνηκε ιδιαίτερα προβληματισμένος για τον αριθμό των θυμάτων που καταγράφονται κάθε χρόνο στην ελληνική επικράτεια. Ο Γενικός Διευθυντής της Ν.Δ., κύριος Νίκος Παπαθανάσης, ο οποίος δοκίμασε τον προσομοιωτή ανατροπής, ανέφερε πως «θα έπρεπε να περνάνε όλοι οι μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων από αυτόν τον προσομοιωτή».

Κατά τη διάρκεια του τριήμερου Συνεδρίου από το χώρο όπου βρισκόταν η Κινητή Μονάδα του  Ι.Ο.ΑΣ. πέρασε αρκετός κόσμος που γνώρισε από κοντά τους προσομοιωτές και έδειξαν αληθινό ενδιαφέρον για τις δράσεις του Ινστιτούτου.

Οι επωφελούμενοι ενήλικες ήταν περίπου 450 άτομα ενώ τα παιδιά γύρω στα 70. Σε όλους διαμοιράστηκε έντυπο υλικό με πληροφορίες που αφορούν στην Οδική Ασφάλεια αλλά και τους κανόνες που πρέπει να διέπουν την ασφαλή οδήγηση και τη σωστή οδική συμπεριφορά.

Την ευκαιρία να δοκιμάσουν τους προσομοιωτές του Ινστιτούτου είχαν τα παιδιά και οι συνοδοί τους από την «Κιβωτό του Κόσμου», που βρίσκονταν στον περιβάλλοντα χώρο για εκδήλωση φιλανθρωπικού σκοπού με συναυλία των «Onirama».
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
 
NEWSDESK
ENXA 2022 ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
27/Σεπ/2022
Συμβουλές οδικής ασφάλειας ΓΟΝΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ 2022
12/Σεπ/2022
Συνάντηση της Προέδρου Ι.Ο.ΑΣ. με τον Ευρωβουλευτή - ψυχίατρο Στέλιο Κυμπουρόπουλο για την Οδική Ασφάλεια
05/Σεπ/2022
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 15η ΕΝΧΑ
29/Αυγ/2022
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2022 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion