Ενημέρωση μαθητών – φοιτητών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε θέματα Οδικής Ασφάλειας από το Ι.Ο.ΑΣ - Βράβευση της Προέδρου του Ι.Ο.ΑΣ. για το έργο της. (NL #77)
Ενημέρωση μαθητών – φοιτητών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε θέματα Οδικής Ασφάλειας από το Ι.Ο.ΑΣ - Βράβευση της Προέδρου του Ι.Ο.ΑΣ. για το έργο της.  (NL #77)
Με πολύ θετικά αποτελέσματα ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018 οι ενημερωτικές δράσεις για την ασφαλή οδική συμπεριφορά και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων, που υλοποίησε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» και το Τμήμα Αγωγής Υγείας της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας.

Οι δράσεις, που αφορούσαν σε μαθητές γυμνασίων και λυκείων της ευρύτερης περιοχής της Αχαΐας αλλά και φοιτητές του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και πραγματοποιήθηκαν στο Μεγάλο Αμφιθέατρο του κεντρικού διαδρόμου και τον προαύλιο χώρο, αντίστοιχα, του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας από τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018 έως και την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018, ολοκληρώθηκαν μέσω βιωματικών και θεωρητικών προσεγγίσεων, ενώ η συμμετοχή ήταν μεγαλύτερη από την αναμενόμενη.

Παρά τον άστατο καιρό που επικρατούσε τις μέρες εκείνες στην περιοχή, η βιωματική προσέγγιση των συμμετεχόντων, που έφθασαν στους 670 ενήλικες, τα 290 παιδιά και συνολικά τα 15 σχολεία της Αχαΐας αλλά και τους 250 φοιτητές, έγινε με τη χρήση των προσομοιωτών μέθης, ανατροπής, σύγκρουσης και υλικοτεχνικό εξοπλισμό, που διαθέτει το Ι.Ο.Α.Σ. «Πάνος Μυλωνάς», ενώ οι κριτικές και τα σχόλια των παρευρισκόμενων για τις ομιλίες και τις βιωματικές προσεγγίσεις ήταν ιδιαίτερα θετικές.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με τη συνέντευξη τύπου που δόθηκε από κοινού με τους συνδιοργανωτές στην αίθουσα της Συγκλήτου του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

Μεταξύ των ομιλητών ήταν η Πρόεδρος του Ινστιτούτου «Πάνος Μυλωνάς», κυρία Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά, η οποία και βραβεύτηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για το πολύπλευρο και σημαντικό έργο που επιτελεί το Ι.Ο.ΑΣ.  μέσω ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ασφαλή οδήγηση, ενώ από την πλευρά της η κυρία Μυλωνά αφού ευχαρίστησε για τη βράβευση, αφιέρωσε το βραβείο σε όλα τα παιδιά της Δυτικής Ελλάδος.

Ακόμα, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, κ. Αντώνης Χαροκόπος, ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας κ. Βασίλης Τριανταφύλλου, ο Αντιπρύτανης του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, κ. Κωνσταντίνος Κουτσογιάννης και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, αφού καθένας έλαβε τον λόγο αναφέρθηκε στα ευεργετικά αποτελέσματα της ασφαλούς οδήγησης και τους κανόνες που πρέπει να τηρούν οι χρήστες του οδικού δικτύου, αλλά και την εκπαίδευση που  θα πρέπει να γίνεται και να είναι συνεχής προς όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, ώστε να γίνει εφικτή η μείωση του αριθμού των θυμάτων που χάνουν τη ζωή τους στην άσφαλτο.

Παράλληλα, επισημάνθηκε το ενδιαφέρον της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε θέματα οδικής ασφάλειας και η στήριξή της σε παρόμοιες δράσεις, καθώς και η προσπάθεια του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας να εξελιχθεί σε κέντρο εκπαίδευσης μαθητών της περιοχής για την ασφαλή οδήγηση.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
 
NEWSDESK
ENXA 2022 ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
27/Σεπ/2022
Συμβουλές οδικής ασφάλειας ΓΟΝΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ 2022
12/Σεπ/2022
Συνάντηση της Προέδρου Ι.Ο.ΑΣ. με τον Ευρωβουλευτή - ψυχίατρο Στέλιο Κυμπουρόπουλο για την Οδική Ασφάλεια
05/Σεπ/2022
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 15η ΕΝΧΑ
29/Αυγ/2022
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2022 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion