Εμπειρίες ζωής για νέους, παραβάτες του ΚΟΚ, στο 24ο σεμινάριο του προγράμματος «ΕΡΜΗΣ» από το Ι.Ο.ΑΣ. με την υποστήριξη του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων.(NL #77)
Εμπειρίες ζωής για  νέους, παραβάτες του ΚΟΚ, στο 24ο σεμινάριο του προγράμματος «ΕΡΜΗΣ» από το Ι.Ο.ΑΣ. με την υποστήριξη του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων.(NL #77)
Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε την 1η Δεκεμβρίου στις εγκαταστάσεις της OTE ACADEMY στο Μαρούσι το πρόγραμμα «ΕΡΜΗΣ», από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» σε συνεργασία με τα Δικαστήρια Ανηλίκων και τις Υπηρεσίες Επιμελητών Ανηλίκων (Υ.Ε.Α.) Αθήνας και Πειραιά.

Το σεμινάριο αφορούσε σε νέους που έχουν παραβεί τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και έχουν παραπεμφθεί για εκπαίδευση στο Ινστιτούτο με δικαστική απόφαση, η οποία επιβάλλει την παρακολούθηση προγράμματος κυκλοφοριακής αγωγής ως μέτρο αναμόρφωσης και συμπεριλαμβάνεται στο πλαίσιο Προγραμματικής Συμφωνίας του Ινστιτούτου με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι 48 νέοι που παραβρέθηκαν στο σεμινάριο είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ομιλίες συνεργατών του Ινστιτούτου σχετικά με θέματα οδικής ασφάλειας αλλά και ειδική εκπαίδευση για πεζούς, οδηγούς και μοτοσικλετιστές. Πέραν των παραπάνω ανηλίκων το πρόγραμμα πατακολούθησαν σε όλη του τη διάρκεια, τόσο οι γονείς τους καθώς και εκπρόσωποι από τις Υπηρεσίες Επιμελητών Ανηλίκων (Υ.Ε.Α.) Αθήνας και Πειραιά.

Επίσης, απέκτησαν μια βιωματική εμπειρία σε πρακτικό επίπεδο καθώς οι εκπαιδευτές του Ινστιτούτου χρησιμοποίησαν κατάλληλο εξοπλισμό, ώστε οι παρευρισκόμενοι να έχουν τη δυνατότητα εκπαίδευσης σε συνθήκες ανάλογες της οδηγικής συμπεριφοράς.

Σε επίπεδο θεωρίας μίλησαν ο ψυχολόγος του Ι.Ο.ΑΣ. κ. Δημήτρης Πετρούνιας , η Πρόεδρος του Ινστιτούτου κυρία Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά, ενώ ο κ. Α. Ταράτσας αναφέρθηκε στον χώρο της μοτοσικλέτας και ό,τι την αφορά.

Οι νέοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και την ανθρώπινη διάσταση του ζητήματος της οδικής ασφάλειας μέσα από την ομιλία της προσκεκλημένης Παρολυμπιονίκη κυρίας Δ. Κοροκίδα που έχει υπάρξει η ίδια θύμα τροχαίου δυστυχήματος και έχει βιώσει τις τραγικές του συνέπειες.

Η αναγνώριση της προσπάθειας του Ινστιτούτου για σωστή ενημέρωση στην οδηγική συμπεριφορά αλλά και την πρόληψη όσον αφορά στα τροχαία δυστυχήματα αποτυπώνεται ως θετική αποτίμηση στο ειδικό ερωτηματολόγιο αξιολόγησης που οι εκπαιδευόμενοι παρέδωσαν μετά τη λήξη του προγράμματος, καθώς η συγκεκριμένη παρέμβαση αποτελεί μια δράση εξαιρετικά σημαντική που απευθύνεται σε νεαρούς συμπολίτες μας, οι οποίοι είχαν μηδαμινή ή ανεπαρκή πρόσβαση σε θέματα ενημέρωσης για την κυκλοφοριακή αγωγή.

Πρόκειται για μια καινοτόμο σε πανευρωπαϊκό επίπεδο πρωτοβουλία του Ι.Ο.ΑΣ. η οποία από τον Οκτώβριο του 2016 τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στο πλαίσιο Προγραμματικής Συμφωνίας Συνεργασίας του με το Ι.Ο.ΑΣ.
 
 
NEWSDESK
«Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα» 2023 - Γενικές Πληροφορίες
21/Σεπ/2023
Το Ι.Ο.ΑΣ. στο EKO Acropolis Rally 2023
20/Σεπ/2023
Το Ι.Ο.ΑΣ. στην 87η ΔΕΘ
20/Σεπ/2023
To Ι.Ο.ΑΣ. στο φετινό Koufalia Hill Run Δήμητρα Ιορδανίδου
20/Σεπ/2023
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2023 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion