Συμμετοχή της Πρόεδρου του Ι.Ο.ΑΣ. στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου στη Βουλή των Ελλήνων (NL #78)
Συμμετοχή της Πρόεδρου του Ι.Ο.ΑΣ. στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου στη Βουλή των Ελλήνων (NL #78)
Η Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας κλήθηκε να συμμετάσχει στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου στο πλαίσιο της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών  σχετικά με τη δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς υποψήφιων οδηγών και τη χορήγηση αδειών οδήγησης οχημάτων που έλαβε χώρα στην Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής των Ελλήνων στις 12 Φεβρουαρίου.
Η κυρία Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά κατά την τοποθέτηση της, αναφέρθηκε στην καταρχήν  συμφωνία του Ινστιτούτου με τις αλλαγές που προβλέπει το νομοσχέδιο και εστίασε στο γεγονός πως οι προτεινόμενες αλλαγές και τροποποιήσεις του σχεδίου νόμου είναι στη θετική κατεύθυνση, ενώ τόνισε τις επικείμενες  βελτιώσεις που θα επιφέρει στην Οδική Ασφάλεια. Επεσήμανε επίσης την ικανοποίησή της για το γεγονός πως προτάσεις του Ι.Ο.ΑΣ. έχουν συμπεριληφθεί στην επερχόμενη τροπολογία.

Θέματα όπως η υλικοτεχνική υποδομή, η εκπαίδευση των εκπαιδευτικών, η καταπολέμηση της αδιαφάνειας και η εποπτεία των εξεταστών, η συνοδευόμενη οδήγηση και επανεξέταση των ηλικιωμένων οδηγών είναι τα κρίσιμα σημεία στα οποία το νομοσχέδιο πρέπει να εστιάσει και το Υπουργείο Μεταφορών να αποσαφηνίσει τις λεπτομέρειές τους.

Τόνισε επίσης ότι η Οδική Ασφάλεια είναι θέμα παιδείας και πολιτισμού και πως το Ινστιτούτο με το συνεχή αγώνα του και τις χιλιάδες εκπαιδεύσεις προς μαθητές, εκπαιδευτικούς και πολίτες, εντείνει συνεχώς τις προσπάθειές του προς αυτή την κατεύθυνση.

Επεσήμανε τέλος πως η τεκμηριωμένη επιστημονική πολυετής εμπειρία του Ι.Ο.ΑΣ. σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής τίθεται στην υπηρεσία της Πολιτείας για τη δημιουργία συνείδησης Οδικής Ασφάλειας και την προστασία της ζωής στο δρόμο.
 
Οι προτάσεις του Ινστιτούτου υπεβλήθησαν στην Πρόεδρο της Επιτροπής και γραπτώς.
 
NEWSDESK
ENXA 2022 ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
27/Σεπ/2022
Συμβουλές οδικής ασφάλειας ΓΟΝΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ 2022
12/Σεπ/2022
Συνάντηση της Προέδρου Ι.Ο.ΑΣ. με τον Ευρωβουλευτή - ψυχίατρο Στέλιο Κυμπουρόπουλο για την Οδική Ασφάλεια
05/Σεπ/2022
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 15η ΕΝΧΑ
29/Αυγ/2022
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2022 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion