Το πρώτο βραβείο στον τομέα “Επικοινωνία από Φορέα Κοινωνικής Ευθύνης”, στα Greek Green Awards 2019, απέσπασε η Εορταστική Εκστρατεία του Ι.Ο.ΑΣ.
Το πρώτο βραβείο στον τομέα “Επικοινωνία από Φορέα Κοινωνικής Ευθύνης”, στα Greek Green Awards 2019, απέσπασε η Εορταστική Εκστρατεία του Ι.Ο.ΑΣ.
Το πρώτο βραβείο στον τομέα “Επικοινωνία από Φορέα Κοινωνικής Ευθύνης”, στα Greek Green Awards 2019, απέσπασε η Εορταστική Εκστρατεία του Ι.Ο.ΑΣ. "Πάνος Μυλωνάς" για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, που υλοποιήθηκε με τη συνεργασία της ΚΕΔΕ και στόχο είχε να διαδώσει σημαντικά μηνύματα για την οδική ασφάλεια μέσω των social media.
Το βραβείο παρέλαβαν η Πρόεδρος του Ι.Ο.ΑΣ., κυρία Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά και η Σύμβουλος Επικοινωνίας & ΕΚΕ, κυρία Μαρία Ατματζίδου, από τη βουλευτή και Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, κυρία Χαρά Καφαντάρη, η οποία εξήρε το έργο και τις συνεχείς προσπάθειες του Ινστιτούτου για τη μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων στην Ελλάδα.
Η καμπάνια απευθυνόταν στο γενικό πληθυσμό της χώρας και ήταν ενεργή από τις 21/12/2018 έως και τις 7/01/2019, αναδεικνύοντας σημαντικά θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια και την κυκλοφοριακή αγωγή και στοχεύουν κατ’ εξοχήν στην ενημέρωση των πολιτών και στην πρόληψη και μείωση των τροχαίων συμβάντων, τα οποία κατά την εορταστική περίοδο είναι ιδιαίτερα αυξημένα. Η καμπάνια στόχευε ιδιαίτερα στους νέους που χρησιμοποιούν ως επί το πλείστον τα κοινωνικά δίκτυα στην καθημερινότητά τους για την ενημέρωση και την ψυχαγωγία τους, καθώς και για την επικοινωνία μεταξύ τους.
Στην καμπάνια θίχτηκαν κρίσιμα ζητήματα που αφορούσαν βασικά αίτια πρόκλησης τροχαίων συμβάντων, όπως η υπερβολική ταχύτητα, η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της οδήγησης, η μη χρήση ζώνης ασφαλείας, η έλλειψη προσοχής στο δρόμο, κ.α. Η καμπάνια βασίστηκε σε δύο διαφορετικά σενάρια, ένα για την Χριστουγεννιάτικη περίοδο και ένα για την Πρωτοχρονιά. Τα κείμενα αποτελούσαν μία αναπαράσταση γραπτής συνομιλίας στα κοινωνικά δίκτυα, ανάμεσα σε συγγενικά καθώς και φιλικά πρόσωπα, με αμεσότητα, σπιρτάδα, χιούμορ και τη χρήση emoticons (φατσούλες και εικονίδια, χαρακτηριστικά σύμβολα της on-line επικοινωνίας που αποδίδουν συναισθήματα). Στόχος ήταν να διαδοθούν τα μηνύματα με όσο το δυνατόν περισσότερο φυσικό και ουσιαστικό τρόπο, χωρίς διδακτική ή απαγορευτική χροιά που πολλές φορές φέρνει τα εντελώς αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα.
Το συγκεκριμένο βραβείο αποτελεί σημαντική επιβράβευση μιας συλλογικής προσπάθειας, που άγγιξε πάνω από 900.000 συμπολίτες μας, ιδιαίτερα τους νέους που είναι και οι πιο ευάλωτοι χρήστες της οδού.
Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στις 15/2 στην κατάμεστη αίθουσα του MEC Παιανίας, στο πλαίσιο της Έκθεσης Verde Tec.
Παράλληλα κατά τη διάρκεια της Έκθεσης βρισκόταν παρούσα και η κινητή μονάδα του Ι.Ο.ΑΣ. με τον εξοπλισμό επικίνδυνων συνθηκών από την οποία πέρασαν οι περισσότεροι από τους επισκέπτες που είχαν την ευκαιρία να βιώσουν τη μοναδική αυτή εμπειρία. Ταυτόχρονα διανεμήθηκε έντυπο υλικό με πληροφορίες που αφορούν στην Οδική Ασφάλεια αλλά και τους κανόνες που πρέπει να διέπουν την ασφαλή οδήγηση και τη σωστή οδική συμπεριφορά.
Από το σταθμό ενημέρωσης του Ινστιτούτου πέρασαν αρκετοί επίσημοι θεσμικοί προσκεκλημένοι οι οποίοι εντυπωσιάστηκαν από την ποιότητα της εκπαίδευσης και του έμψυχου δυναμικού του Ινστιτούτου. Μεταξύ αυτών τους προσομοιωτές δοκίμασαν οι: Γιώργος Σταθάκης – Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Πατούλης – Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Πρόεδρος Κ.Ε.Δ.Ε., Ιωάννης Σηφάκης – Βουλευτής Πέλλης, Ραχήλ Μακρή - Πρώην βουλευτής ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ / Υποψήφια Δήμαρχος Παλλήνης.
 
 
 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
 
NEWSDESK
ENXA 2022 ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
27/Σεπ/2022
Συμβουλές οδικής ασφάλειας ΓΟΝΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ 2022
12/Σεπ/2022
Συνάντηση της Προέδρου Ι.Ο.ΑΣ. με τον Ευρωβουλευτή - ψυχίατρο Στέλιο Κυμπουρόπουλο για την Οδική Ασφάλεια
05/Σεπ/2022
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 15η ΕΝΧΑ
29/Αυγ/2022
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2022 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion