Δυνατές εμπειρίες για νέους, παραβάτες του ΚΟΚ, στο καινοτόμο σεμινάριο του προγράμματος «ΕΡΜΗΣ» που πραγματοποιήθηκε από το Ι.ΟΑΣ. (NL #81)
Δυνατές εμπειρίες για  νέους, παραβάτες του ΚΟΚ, στο καινοτόμο σεμινάριο του προγράμματος «ΕΡΜΗΣ» που πραγματοποιήθηκε από το Ι.ΟΑΣ. (NL #81)
 
Στις 8 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της OTE ACADEMY στο Μαρούσι, το πρόγραμμα «ΕΡΜΗΣ», από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» σε συνεργασία με τα Δικαστήρια Ανηλίκων και τις Υπηρεσίες Επιμελητών Ανηλίκων (Υ.Ε.Α.) Αθήνας και Πειραιά, με την υποστήριξη του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων.
 
Στο εξάωρης διάρκειας πρόγραμμα πραγματοποιήθηκαν εισηγήσεις από το επιστημονικό προσωπικό του Ι.Ο.ΑΣ (εκπαιδευτές, ψυχολόγους, μηχανικούς αυτοκινήτου, κλπ.), και εξειδικευμένους αξιωματικούς της Πολεμικής Αεροπορίας και της Τροχαίας, καθώς και από ανθρώπους που βίωσαν την εμπειρία τροχαίων συμβάντων έχοντας υποστεί οι ίδιοι τραυματικές συνέπειες. Επίσης, οι συμμετέχοντες απέκτησαν βιωματική εμπειρία σε πρακτικό επίπεδο καθώς οι εκπαιδευτές του Ινστιτούτου χρησιμοποίησαν κατάλληλο εξοπλισμό, ώστε οι παρευρισκόμενοι να έχουν τη δυνατότητα εκπαίδευσης σε συνθήκες ανάλογες της οδηγικής συμπεριφοράς.
 
Οι εκπαιδευόμενοι εντυπωσιάστηκαν ιδιαίτερα από το βιωματικό κομμάτι του σεμιναρίου και τη συμμετοχή τους στους ειδικούς προσομοιωτές ανατροπής, σύγκρουσης, οδήγησης σε κατάσταση μέθης και άλλων συνθηκών, που στόχο έχει την ανάπτυξη κατάλληλων δεξιοτήτων για την ασφαλή μετακίνηση στο δρόμο.

Το σεμινάριο αφορούσε σε νέους που έχουν παραβεί τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και έχουν παραπεμφθεί για εκπαίδευση στο Ινστιτούτο με δικαστική απόφαση, η οποία επιβάλλει την παρακολούθηση προγράμματος κυκλοφοριακής αγωγής ως μέτρο αναμόρφωσης και συμπεριλαμβάνεται στο πλαίσιο Προγραμματικής Συμφωνίας του Ινστιτούτου με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
 
Πρόκειται για μια καινοτόμο σε πανευρωπαϊκό επίπεδο πρωτοβουλία του Ι.Ο.ΑΣ. η οποία από τον Οκτώβριο του 2016 τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
 
 
 
 
 
NEWSDESK
ENXA 2022 ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
27/Σεπ/2022
Συμβουλές οδικής ασφάλειας ΓΟΝΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ 2022
12/Σεπ/2022
Συνάντηση της Προέδρου Ι.Ο.ΑΣ. με τον Ευρωβουλευτή - ψυχίατρο Στέλιο Κυμπουρόπουλο για την Οδική Ασφάλεια
05/Σεπ/2022
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 15η ΕΝΧΑ
29/Αυγ/2022
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2022 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion