Ολοκληρώθηκε το Φεστιβάλ Οδικής Ασφάλειας που διοργάνωσε η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου στη Λάρισα
Ολοκληρώθηκε το Φεστιβάλ Οδικής Ασφάλειας που διοργάνωσε η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου στη Λάρισα

Ενθουσίασε μικρούς αλλά και μεγάλους επισκέπτες το Φεστιβάλ Οδικής Ασφάλειας που διοργάνωσε η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων και ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Περισσότεροι από 1.760 επισκέπτες συμμετείχαν στα προγράμματα οδικής ασφάλειας που σχεδιάστηκαν σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» για παιδιά 4 έως 12 ετών, συνδυάζοντας ψηφιακές εφαρμογές με «παραδοσιακά» κινητικά παιχνίδια για την προώθηση μιας ολιστικής προσέγγισης στην Οδική Ασφάλεια.
Οι δραστηριότητες που υλοποιήθηκαν στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Λαρισαίων ανήκουν στο πρόγραμμα Moving Stars του Erasmus+, το οποίο εισάγει μια πρωτοποριακή προσέγγιση στην οδική ασφάλεια, βασισμένη στο παιχνίδι και ειδικά προσαρμοσμένη στις ανάγκες και τις δεξιότητες των μικρών παιδιών. Το πρόγραμμα αυτό, στο οποίο συμμετέχουν πολλές ευρωπαϊκές χώρες και συντονίζει το ΙΟΑΣ, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά πανευρωπαϊκά στο Φεστιβάλ Οδικής Ασφάλειας στη Λάρισα!
Μέσω των ψηφιακών παιχνιδιών, των video games, της εικονικής πραγματικότητας με χρήση γυαλιών Virtual Reality, οι μικροί μαθητές που συμμετείχαν στις δράσεις είχαν την ευκαιρία με τη χρήση της τεχνολογίας να βελτιστοποιήσουν τις κινητικές τους δεξιότητες και να κατανοήσουν τους κανόνες της οδικής ασφάλειας, προκειμένου να παραμένουν ασφαλείς ως ενεργοί χρήστες του οδικού δικτύου, ως πεζοί και ποδηλάτες.
Καθοριστικός υπήρξε ο ρόλος των εθελοντών της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου και του Γ’ Συστήματος Αεροπροσκόπων Λάρισας που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ και συνεισέφεραν στην επιτυχία της διεξαγωγής του. 
Τις δράσεις του Φεστιβάλ Οδικής Ασφάλειας είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά κατά την επίσκεψή του στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής ο Δήμαρχος Λαρισαίων κος Α. Καλογιάννης, ο οποίος στη συνομιλία του με τον Γενικό Διευθυντή της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου κο Δ. Γκατσώνη τον συνεχάρη για την πρωτοβουλία και τη διοργάνωση του Φεστιβάλ κι ευχήθηκε αυτό να γίνει ετήσιος θεσμός.
 
NEWSDESK
«Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα» 2023 - Γενικές Πληροφορίες
21/Σεπ/2023
Το Ι.Ο.ΑΣ. στο EKO Acropolis Rally 2023
20/Σεπ/2023
Το Ι.Ο.ΑΣ. στην 87η ΔΕΘ
20/Σεπ/2023
To Ι.Ο.ΑΣ. στο φετινό Koufalia Hill Run Δήμητρα Ιορδανίδου
20/Σεπ/2023
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2023 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion