Πολύτιμα συμπεράσματα από το 15ο Ετήσιο Διεθνές Συμπόσιο για το Alcohol Interlock (NL #57)
Πολύτιμα συμπεράσματα από το 15ο Ετήσιο Διεθνές Συμπόσιο για το Alcohol Interlock (NL #57)

Στο 15ο  Ετήσιο Διεθνές Συμπόσιο για το Alcohol Interlock (πρωτοποριακή εφαρμογή ανίχνευσης αλκοόλ σε οδηγό μέσω ανάλυσης εκπνεόμενου αέρα) που διοργάνωσε το  Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών (ETSC), σε συνεργασία με το Ίδρυμα Έρευνας Τροχαιων Τραυματισμών (TIRF) που εδρεύει στον Καναδά, συμμετείχε το Ι.Ο.ΑΣ. με την κα Βασιλική Δανέλλη - Μυλωνά στις Βρυξέλλες (13-15/9).
Στο Συμπόσιο συμμετείχαν εκπρόσωποι θεσμικών - κοινωνικών φορέων, επαγγελματίες από το χώρο της υγείας,  ερευνητές, εκπρόσωποι της βιομηχανίας και επιλεγμένων-πιστοποιημένων Μη Κυβερνητικών Οργανισμών.

Για διάστημα τριών ημερών  παρουσιάστηκαν οι εξελίξεις και η εμπειρία απο την εφαρμογή συστημάτων και εφαρμοζόμενων μέτρων, ενώ ανταλλάχθηκαν απόψεις μεταξύ των συμμετεχόντων φορέων και παρουσιάσθηκαν πρακτικές, νέες ιδέες και τεχνολογικές εξελίξεις στο ταχύτατα αναπτυσσόμενο τεχνολογικό πεδίο για την οδική ασφάλεια της ανίχνευσης αλκοόλ σε οδηγό μέσω ανάλυσης εκπνεόμενου αέρα.
Παράλληλα λειτουργούσε έκθεση προϊόντων κατασκευαστών απο Καναδά, Αμερική, Ν. Αφρική κα χώρες που ηγούνται σε τεχνολογικό εξοπλισμό.

Το θέμα του φετινού Συμποσίου ήταν «Αποδοτικότητα μέσω της Αυτοματοποίησης». Οι περισσότερες ομιλίες και παρουσιάσεις εστίασαν στη διαπίστωση πως η τεχνολογία του Alcohol Interlock εξελίσσεται ραγδαία προς τη σωστή κατεύθυνση. Κάτω από αυτό το πρίσμα γίνεται όλο και πιο σημαντικό να κατανοήσουμε πώς οι έξυπνες συσκευές αφού ενσωματωθούν σε εξελιγμένα διασυνδεδεμένα οχήματα έχουν ως αποτέλεσμα  να κάνουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες πιο προσιτές και αποτελεσματικές  και έτσι μας φέρνουν πιο κοντά στην επίτευξη του τελικού στόχου που είναι η βελτίωση της οδικής ασφάλειας.
Από την πλευρά του Ινστιτούτου  η Πρόεδρος του, κυρία Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά παρακολούθησε με ενδιαφέρον τις εργασίες του Συμποσίου ενώ παράλληλα παρουσίασε δράσεις του Ινστιτούτου για την προβολή του πρωτοποριακού συστήματος στην ελληνική κοινωνία.
 
Τα προγράμματα για το Alcohol Ignition Interlock έχουν αναπτυχθεί σε μεγάλο βαθμό τα τελευταία χρόνια και πλέον ενσωματώνουν υψηλή και σύγχρονη τεχνολογία η οποία σε συνδυασμό με στοχευμένες και αποτελεσματικές στρατηγικές έλεγχου έχουν ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη ασφαλών συστημάτων υψηλής ποιότητας στον αγώνα ενάντια στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
 
NEWSDESK
Νέοι οδηγοί: αίτημα στην ΕΕ να επιβάλει μηδενικά όρια για το αλκοόλ και τα ναρκωτικά και τη σταδιακή πρόσβαση στις άδειες οδήγησης
01/Νοεμ/2021
Η Ελλάδα βραβεύεται για τα επιτεύγματά της στον τομέα της Οδικής Ασφάλειας την τελευταία δεκαετία.
16/Ιουν/2021
Απαιτείται αναθεώρηση των κανόνων της ΕΕ σχετικά με την καταλληλότητα των οδηγών από ιατρική άποψη
25/Μαρ/2021
Τα περιοριστικά μέτρα στις μετακινήσεις είχαν ως αποτέλεσμα μια πρωτοφανή μείωση κατά 36% στους θανάτους από τροχαία συμβάντα στην ΕΕ.
09/Ιουλ/2020
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2022 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion