Συμμετοχή του Ι.Ο.ΑΣ. στην Ετήσια Διάλεξη και το Συμβούλιο Μελών του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών (18 & 19/10, Βρυξέλλες) (NL#58)
 Συμμετοχή του Ι.Ο.ΑΣ. στην Ετήσια Διάλεξη και το Συμβούλιο Μελών του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών  (18 & 19/10, Βρυξέλλες) (NL#58)

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφαλών Μεταφορών (ETSC) πραγματοποίησε στις 18/10/2016 στις Βρυξέλλες το Συμβούλιο Μελών του, κατά τη διάρκεια του οποίου το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» συμμετείχε στις εργασίες ενός νέου project του ETSC αναφορικά με τη βελτίωση της ανταπόκρισης μετά από ένα τροχαίο δυστύχημα και τη φροντίδα έκτακτης ανάγκης στην Ευρώπη.

Το Ι.Ο.ΑΣ., μέσω της εκπροσώπου του Δήμητρας Γεωργογιάννη (Ψυχολόγου), τόνισε την ανάγκη να ληφθούν υπόψη οι ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής, καθώς στην Ελλάδα -για παράδειγμα- υπάρχουν πολλά νησιά και ορεινοί όγκοι, με την πρόσβαση σε νοσοκομεία μετά από τροχαίο δυστύχημα να είναι δύσκολη και συχνά μοιραία.

Μεταξύ των εργασιών που έλαβαν χώρα ήταν η παρουσίαση της Ruth Purdie, εκπρόσωπο της Tispol, για το EDWARD project (στο οποίο πήρε μέρος και το Ι.Ο.ΑΣ.), το καλωσόρισμα του «Agence Wallonne pour la Sécurité Routière» (AWSR) ως νέου μέλους του ETSC, καθώς μια εξαιρετική συζήτηση των μελών του Συμβουλίου με τον εκπρόσωπο της ΕΕ, Peter Broertjes (Automotive and Mobility Industries Unit, DG GROW).  

Κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων για την τρέχουσα δραστηριότητα κάθε μέλους, το Ι.Ο.ΑΣ. κέρδισε για άλλη μία φορά τις εντυπώσεις για την πολύπλευρη δράση του στον τομέα της οδικής ασφάλειας και τον σημαντικό αντίκτυπο των Δράσεων που αναπτύσσει.
Ακολούθησε ημερίδα του Ευρωπαϊκού Συμβούλιου Ασφαλών Μεταφορών (ETSC), σχετικά με την κατανάλωση αλκοόλ με τίτλο «Ρύθμιση  της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ για την προστασία όλων των χρηστών του οδικού δικτύου», με προσκεκλημένο ομιλητή τον καθηγητή Richard Allsop (University College London), πρωτοπόρο στην έρευνα για την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Την έναρξη της ομιλίας χαιρέτισε μέσω video η Violeta Bulc, Επίτροπος της Ευρώπης για τις μεταφορές και την κινητικότητα. Ακολούθησε συζήτηση με εκπροσώπους φορέων και ερευνητών στο  χώρο του αλκοόλ και της οδήγησης (SWOV, The Brewers of Europe, TISPOL General Secretary).
 
 
 
NEWSDESK
Ισορροπία μεταξύ ασφάλειας και ανεξαρτησίας: η έκθεση του ETSC επισημαίνει τις προκλήσεις Οδικής Ασφάλειας για τους ηλικιωμένους χρήστες του δρόμου
08/Νοεμ/2023
Στην Πολωνία απονέμεται το βραβείο Οδικής Ασφάλειας μετά από μείωση κατά 47% των οδικών θανάτων σε μια δεκαετία
22/Ιουν/2023
ETSC: 5 τρόποι με τους οποίους η Ευρώπη (και η χώρα μας) μπορεί να αντιμετωπίσει τους θανάτους από τροχαία συμβάντα
23/Φεβ/2023
Νέοι οδηγοί: αίτημα στην ΕΕ να επιβάλει μηδενικά όρια για το αλκοόλ και τα ναρκωτικά και τη σταδιακή πρόσβαση στις άδειες οδήγησης
01/Νοεμ/2021
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2023 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion