«Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα» στη Χαλκίδα από το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς»
«Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα» στη Χαλκίδα από το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς»

 

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» (www.ioas.gr) διοργάνωσε για 6η φορά με μεγάλη επιτυχία την εκδήλωση «Νύχτα χωρίς Ατυχήματα», το Σάββατο βράδυ 20 Ιουλίου 2013 στη Χαλκίδα, με τη συνεργασία των Σαμαρειτών Χαλκίδας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και των Ελλήνων Προσκόπων, παρουσιάζοντας στους νέους ότι το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε 2 μεγάλα νυχτερινά κέντρα στη Γλύφα Χαλκίδας, στο GAZ και στο MIST, έχοντας μεγάλη ανταπόκριση και συνεργασία από το θαμώνες που ήταν κυρίως νέα άτομα.

 

 

Η κύρια αιτία για την ενέργεια αυτή είναι το ότι η χρήση του αλκοόλ και η υπερβολική ταχύτητα αποτελούν τις βασικότερες αιτίες πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων στη χώρα μας, όπως και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης. Ειδικότερα κατά τη διάρκεια της νυχτερινής διασκέδασης του Σαββάτου παρατηρείται τριπλασιασμός του αριθμού των θανατηφόρων τροχαίων συμβάντων.

 

36 εθελοντές και στα 2 νυχτερινά κέντρα ήταν παρόντες κατά τη διάρκεια της βραδιάς για να παροτρύνουν τους νέους να μην καταναλώσουν αλκοόλ και να τους παρακινήσουν να καθιερώσουν τον «οδηγό της παρέας» που δεν θα καταναλώσει αλκοόλ ώστε να οδηγήσει με ασφάλεια τους φίλους του πίσω μετά τη νυχτερινή τους διασκέδαση.


 


 

 

Συνολικά 480 νέοι που είχαν έρθει με το δικό τους μεταφορικό μέσο υποσχέθηκαν να μην καταναλώσουν αλκοόλ και φόρεσαν αναγνωριστικό βραχιολάκι στο χέρι τους εκ των οποίων τα 300 άτομα που συμμετείχαν στη Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα πραγματοποίησαν φιλικό αλκοτέστ από τους εθελοντές του Ινστιτούτου, ενώ περίπου 2.000 άτομα ενημερώθηκαν για τις επιπτώσεις της χρήσης αλκοόλ κατά την οδήγηση. Τα αποτελέσματα των μετρήσεων ήταν ενθαρρυντικά καθώς 1 στους 5 οδηγούς είχαν τηρήσει την υπόσχεσή τους και δεν είχαν καταναλώσει αλκοόλ. Οι οδηγοί που δεν τήρησαν την υπόσχεσή τους (87% άνδρες οδηγοί και 13% γυναίκες) δεν επιβραβεύθηκαν αλλά αντίθετα οι εθελοντές του Ινστιτούτου τους προέτρεψαν να μετακινηθούν με ταξί.

 

 

Ενθαρρυντικό είναι το γεγονός, της ολοένα αυξανόμενης συμμετοχής των νέων στην εν λόγω ενέργεια κάθε χρόνο, με θετική αντιμετώπιση αλλά και συνάμα υπευθυνότητα στο θέμα «αλκοόλ και οδήγηση».

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι έπειτα από μετρήσεις που διεξήχθησαν επί των σοβαρών βεβαιωμένων τροχαίων συμβάντων, οι κινητοποιήσεις του Ινστιτούτου σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας Χαλκίδας βοήθησαν στη μείωση των σοβαρών τροχαίων δυστυχημάτων για την περιοχή Γλύφα της Χαλκίδας σε ποσοστό που ανέρχεται στο 70%.

 

 

Η εν λόγω εκδήλωση διοργανώθηκε για 6η συνεχόμενη χρονιά από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» στη Χαλκίδα σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας-Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας και το Τμήμα Τροχαίας Χαλκίδας και υποστηρίχτηκε από την Εταιρεία GOODYEAR DUNLOP Ελλάς.

 
NEWSDESK
17η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα - Αποτελέσματα
25/Οκτ/2023
17η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα-Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023
17/Οκτ/2023
15η Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα στη Χαλκίδα – Αποτελέσματα * Ο «Οδηγός της Παρέας» στη Χαλκίδα επιστρέφει με ασφάλεια πίσω στο σπίτι
26/Ιουλ/2023
15η Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα στη Χαλκίδα – Σάββατο, 22 Ιουλίου 2023
20/Ιουλ/2023
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2024 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion