Ολοκληρώθηκε η 10η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας (NL #61)
Ολοκληρώθηκε η 10η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας (NL #61)

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 10η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας, με συνδιοργανωτές το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και το Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (Σ.Ε.Σ.). Την εβδομάδα από 18 έως και 24 Μαρτίου 2017 υλοποιήθηκαν πλήθος δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στην Αττική και σε όλη τη χώρα για τη σωστή ενημέρωση και πρόληψη των τροχαίων δυστυχημάτων, τα οποία αποτελούν μάστιγα για την κοινωνία μας.
 
Με κεντρικό μήνυμα «Υπεύθυνη οδήγηση σημαίνει σεβασμός στη ζωή!», η φετινή δέκατη διοργάνωση έδωσε προτεραιότητα στην ενίσχυση της κυκλοφοριακής αγωγής, της υπεύθυνης οδήγησης και της ευγένειας στους ελληνικούς δρόμους, μέσα από πρωτοβουλίες για την εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση στην Οδική Ασφάλεια όλων των χρηστών του οδικού δικτύου: μαθητών, γονέων, εκπαιδευτικών, πολιτών και εκπροσώπων φορέων.
 
Επιπλέον, στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας για ενημέρωση πάνω σε θέματα Οδικής Ασφάλειας, το Ι.Ο.ΑΣ. διοργάνωσε Ημερίδα με θέμα «Πολίτες & Πολιτεία: Συνέργεια για την πρόληψη των τροχαίων συγκρούσεων», την Τρίτη 21/3, με τη συμμετοχή εκπροσώπου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ασφάλειας των Μεταφορών (ETSC) και δεκάδων ειδικών και θεσμικών εκπροσώπων από την Ελλάδα, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών.

Αναλυτικά στο πλαίσιο της Εβδομάδας, υλοποιήθηκαν, σε συνεργασία με φορείς σε όλη τη χώρα, οι παρακάτω δράσεις꞉
 
Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου (19/3).
Δεκάδες παιδιά και γονείς εκπαιδεύτηκαν στην Οδική Ασφάλεια με τα εγκεκριμένα προγράμματα «Κυκλοφορώ με ασφάλεια» και «Ασφαλώς Ποδηλατώ» του Ι.Ο.ΑΣ. σε μια ανοιχτή στο κοινό εκδήλωση σε συνεργασία με το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου.
Καθαρισμός Πινακίδων στο Δήμο Σερρών Clean Up-Safety Day(20/3).
Περισσότεροι από 50 μαθητές Λυκείων συμμετείχαν στην Εκστρατεία Clean Up Safety Day του Ι.Ο.ΑΣ. και αποκατέστησαν βανδαλισμένες πινακίδες σήμανσης σε κεντρικές οδούς της πόλης, σε συνεργασία με το Δήμο και τη Διεύθυνση Δ/θμιας Εκπαίδευσης Σερρών.
Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα (20/3).
Εσπερίδα Επιμόρφωσης στην Κυκλοφοριακή Αγωγή για εκπαιδευτικούς – μέλη του πανελλαδικού Δικτύου Teachers4Europe, σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.
Υπουργείο Μεταφορών & Υποδομών(21/3)
Στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας του Ινστιτούτου, για ενημέρωση πάνω σε θέματα Οδικής Ασφάλειας, διοργανώθηκε Ημερίδα με θέμα «Πολίτες & Πολιτεία: Συνέργεια για την πρόληψη των τροχαίων συγκρούσεων», την Τρίτη 21/3, με τη συμμετοχή δεκάδων ειδικών και θεσμικών εκπροσώπων από την Ελλάδα, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών.
Πλατεία Συντάγματος - Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευγένειας στο Δρόμο (22 & 23/3).
Η Κινητή Μονάδα Οδικής Ασφάλειας (Mobile NEST) και οι εκπαιδευτές του Ινστιτούτου υποδέχτηκαν τους Αθηναίους στην Πλατεία Συντάγματος για 2 ημέρες, υπό την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων. Χιλιάδες πολίτες, μαθητές και έφηβοι είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν στην ασφαλή οδηγική και οδική συμπεριφορά με τον εξοπλισμό προσομοιώσεων επικίνδυνων συνθηκών του Ι.Ο.ΑΣ.
Εθελοντική Αιμοδοσία (23/3), στη Στάση μετρό «ΣΥΝΤΑΓΜΑ» για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος του Ι.Ο.ΑΣ. για τα τροχαία συμβάντα.
Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση  νέων ανθρώπων χάρη στην προσφορά των οποίων συγκεντρώθηκαν 115 μονάδες αίματος στην 6ωρης διάρκειας αιμοδοσία η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας «Άγιος Παντελεήμονας», την υποστήριξη του Ομίλου Ο.Α.Σ.Α. και τη ενεργή συμμετοχή του ΙΕΚ ΑΚΜΗ.
Περιφ. Ημέρα Οδικής Ασφάλειας Δυτικής Ελλάδας  (23 & 24/3) «Μη χάνεις τον έλεγχο – Κάνε έναν έλεγχο»
Δωρεάν τεχνικοί έλεγχοι προσφέρθηκαν σε δεκάδες οδηγούς οχημάτων στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου. Μια πρωτοβουλία των Ι.Ο.ΑΣ. και ΓΕΦΥΡΑ, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος. Ανακοίνωση αποτελεσμάτων έρευνας σχετικά με την ελλιπή συντήρηση των αυτοκινήτων.
Λεωφόρος Κατεχάκη «Οδηγώ, κλείνω το κινητό» (24/3). Το ΕΠΠΠΟΣ (Παρατηρητήριο του Ι.Ο.ΑΣ. για την Οδική Ασφάλεια) πραγματοποιεί παρατηρήσεις για τη χρήση κινητού, με συμμετοχή δημοτών σε συνεργασία με την πλατφόρμα «MEV Ηλιούπολης».
 
Επιπλέον, καθ’ όλη τη διάρκεια της Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας πραγματοποιήθηκαν:
Πανελλαδική προβολή της τηλεοπτικής καμπάνιας «Βιάζεσαι να φτάσεις; Κι εμείς!» του Ινστιτούτου «Πάνος Μυλωνάς» και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα που εστιάζει στο θέμα της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης και υποστηρίζεται από την Ελληνική Αστυνομία, το Ελληνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) και το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος.
 
Ενημέρωση για το πρόγραμμα της 10ης  Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας με τοποθέτηση αφισών σε μέρος του στόλου της Ο.ΣΥ. και προβολή μηνυμάτων Οδικής Ασφάλειας μέσω του συστήματος τηλεματικής του ΟΑΣΑ.
 
Μετάδοση ραδιοφωνικών κοινωνικών μηνυμάτων του Ι.Ο.ΑΣ. με συμβουλές για την ασφάλεια των μετακινήσεων από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της χώρας.
 
Οι δράσεις της 10ης Πανελλαδικής Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας υλοποιήθηκαν υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών και του Δήμου Αθηναίων, με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, της Συμμαχίας για την Ασφάλεια και τον Πολιτισμό στο Δρόμο «Δρόμοι στο Μέλλον», του φορέα «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ και ΟΔΟΙ ΜΕ ΔΙΟΔΙΑ» με διακριτικό τίτλο «HELLASTRON», του Ομίλου Ο.Α.Σ.Α., του ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ και του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας «Άγιος Παντελεήμονας».
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
 
NEWSDESK
Με επίκεντρο τους νέους και τους εφήβους ολοκληρώθηκε η 15η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας
30/Μαρ/2022
15η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας (21-27 Μαρτίου 2022) «Νέοι και Οδική Ασφάλεια»
18/Μαρ/2022
Ολοκληρώθηκε η 14η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας
26/Μαρ/2021
14η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας (15-22 Μαρτίου 2021)
12/Μαρ/2021
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2022 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion