Ολοκληρώθηκε η 14η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας
Ολοκληρώθηκε η 14η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας
Με ισχυρά μηνύματα με μεγάλη απήχηση και ενεργή συμμετοχή από φορείς και πολίτες, παρά τις αντίξοες συνθήκες λόγω πανδημίας, ολοκληρώθηκε η 14η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας, που πια αποτελεί θεσμό για τη χώρα μας. Η διοργάνωση υλοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλεια (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», σε συνεργασία με το Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (Σ.Ε.Σ) και την υποστήριξη του φορέα «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ και ΟΔΟΙ ΜΕ ΔΙΟΔΙΑ» με διακριτικό τίτλο «HELLASTRON», της Συμμαχίας για την Ασφάλεια και τον Πολιτισμό στο Δρόμο «Δρόμοι στο Μέλλον», και πλήθος άλλων φορέων και οργανώσεων.
 
Με κεντρικό μήνυμα «Για την Ασφάλεια και την Ευγένεια στους Δρόμους» από τη Δευτέρα 15 Μαρτίου έως την Κυριακή 22 Μαρτίου 2021, πραγματοποιήθηκαν σε πανελλαδικό επίπεδο ποικίλες δράσεις ενημερωτικού, εκπαιδευτικού,  κοινωνικού, καθώς και θεσμικού χαρακτήρα, σε θέματα Οδικής Ασφάλειας. Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας-θεσμού ήταν να ενημερώσει, να ευαισθητοποιήσει και να εκπαιδεύσει όλους τους πολίτες αποσκοπώντας στην πρόληψη και τη μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων.
 
Στο πλαίσιο της 14ης Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας, υλοποιήθηκαν οι εξής δράσεις, εκστρατείες ενημέρωσης και εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, σε συνεργασία με φορείς και Οργανισμούς.
 
  • "Ανέβασε μια selfie" για την προώθηση της παγκόσμιας καμπάνιας THIS IS MY STREET που συντονίζει το Ινστιτούτο, σε Ελλάδα και Κύπρο, ως μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA). Στα κοινωνικά δίκτυα του Ινστιτούτου, αναρτώνταν καθημερινά καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, φωτογραφίες (selfies) συμμετεχόντων πολιτών στην πρωτοβουλία, προωθώντας τα μηνύματα της εκστρατείας για πιο ασφαλείς και υγιείς καθημερινές διαδρομές.
Υποστηρικτές αυτής της δράσης, ανάμεσα σε άλλους τοπικούς παράγοντες και φορείς, ήταν ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Πατούλης, ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου κ. Φωστηρόπουλος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Δρ. Χρήστος Μπούρας και εκπρόσωποι φορέων που συμμετείχαν υποστηρίζοντας τα μηνύματα της Καμπάνιας This Is My Street με τα σχετικά message boards, σε περιοχές που έχουν γίνει  ή χρήζουν  παρεμβάσεων υποδομών και δράσεων για την Οδική Ασφάλεια.
 
  • Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, στα τηλεοπτικά κανάλια της επικράτειας, άρχισαν να μεταδίδονται με απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (Ε.Σ.Ρ.), 4 τηλεοπτικά κοινωνικά μηνύματα, που εστιάζουν σε ξεχωριστά, αλλά εξίσου, κρίσιμα θέματα για την ασφάλεια των οδηγών. Τα μηνύματα αφορούν στις συνέπειες για τη μη χρήση ζώνης, τη μη χρήση κράνους, την απόσπαση προσοχής και την ακατάλληλη ταχύτητα, παράγοντες που και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επισημαίνει κατά προτεραιότητα για την πρόληψη των τροχαίων δυστυχημάτων.
Η καμπάνια θα μεταδίδεται από τους Τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας μέχρι και το τέλος Απριλίου με σύμφωνη απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (Ε.Σ.Ρ.).
 
 
  • Ενημερωτική συζήτηση στην εκπομπή Open Your Mind της διαδικτυακής πλατφόρμας nevronas.gr με θέμα «Μιλάμε για την Οδική Ασφάλεια» (13/3). Στη συζήτηση έλαβαν μέρος η Πρόεδρος του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» κυρία Βασιλική Δανέλλη – Μυλωνά, η Παραολυμπιονίκης του Στίβου κυρία Δήμητρα Κοροκίδα και η Αθλήτρια Εθνικής Ομάδας Ξιφασκίας με Αμαξίδιο κυρία Αδαμαντία Ζαχαριάδη. Η εκπομπή μεταδόθηκε μέσω της πλατφόρμας Zoom στην επίσημη σελίδα του nevronas.gr στο Facebook.
 
  • Δίωρης διάρκειας εκπομπή αφιερωμένη στο έργο του Ινστιτούτου έλαβε χώρα διαδικτυακά για θέματα Οδικής Ασφάλειας στην Ελλάδα και στον κόσμο με συμμετοχή Ελλήνων του εξωτερικού, η οποία συντονίστηκε από Ρ/Φ σταθμό στην Ελβετία με συμμετοχή εθελοντών και φίλων του ΙΟΑΣ που διαμένουν στο εξωτερικό
 
  • Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης οδηγών και πολιτών, σε επιλεγμένους δρόμους και σημεία του Δήμου Αχαρνών – Θρακομακεδόνων. (14/3) Η δράση πραγματοποιήθηκε με την πρωτοβουλία του Συλλόγου Εθελοντές  Αχαρνών – Θρακομακεδόνων, του Συλλόγου Γυναικών Θρακομακεδόνων και τη συμβολή της Τροχαίας Νέας Ιωνίας.
 
  • Συμμετοχή της Προέδρου του ΙΟΑΣ και Στελεχών του Ινστιτούτου στο 25ο Συνέδριο European Level Crossing Forum ELCF (18/3) που συντονίζεται από τη Διεθνή Ένωση Σιδηροδρόμων (UIC) και  πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά. Το 25ο ELCF αφορά σε θέματα ασφάλειας στις ισόπεδες διαβάσεις τρένων.
 
  • Διαδικτυακό Επιμορφωτικό Σεμινάριο για Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (19/3) υλοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία και αθρόα συμμετοχή περισσότερων από 300 εκπαιδευτικών. Το θέμα του Σεμιναρίου ήταν θέμα «Ψηφιακή Δημιουργία και Οδική Ασφάλεια» και διοργανώθηκε από το Ι.Ο.ΑΣ. σε συνεργασία με το τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Το σεμινάριο χαιρέτησαν η  Υφυπουργός Παιδείας, αρμόδια για θέματα πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, κα Ζωή (Ζέττα) Μιχαήλ Μακρή και ο Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Διακομματικής Επιτροπής για την Οδική Ασφάλεια της Βουλής των Ελλήνων, κ. Χρήστος Κέλλας.
 
  • Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευγένειας στο Δρόμο (22/3) Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης του κοινού στα ιδιαίτερα μηνύματα της Ημέρας, προώθησε έναν χρηστικό «σελιδοδείκτη» με τους αριθμούς κλήσης έκτακτης ανάγκης αλλά και με συμβουλές που στοχεύουν στη διάδοση  σημαντικών μηνυμάτων για την ευγένεια στο δρόμο με σκοπό να υπενθυμίσει σε όλους τους πολίτες ότι η επιθετική και ανεύθυνη  συμπεριφορά στο δρόμο μπορεί να προκαλέσει τροχαία δυστυχήματα.
 
  • Περιφερειακή Ημέρα Οδικής Ασφάλειας Δυτικής Ελλάδος (22/3) Πραγματοποιήθηκε συνάντηση συνεργασίας της Προέδρου, του Αντιπροέδρου και Στελεχών του Ινστιτούτου με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Νεκτάριο Φαρμάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας κ. Χαράλαμπο  Μπονάνο στο κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος (Π.Δ.Ε.). Συζητήθηκαν σε ένα άκρως εποικοδομητικό κλίμα, θέματα συνεργασίας για την οδική ασφάλεια, την πραγματοποίηση προγραμμάτων κυκλοφοριακής αγωγής στα σχολεία της Περιφέρειας και δράσεων ενημέρωσης των πολιτών καθώς και η σύναψη μνημονίου συνεργασίας. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, καθηγητή κ. Χρήστο Μπούρα και της αναπληρώτριας προϊσταμένης διεύθυνσης δημοσίων σχέσεων και εξωστρέφειας του Πανεπιστημίου, κας Νανάς Μπούσιου. Σε μια ένθερμη υποδοχή της Προέδρου του ΙΟΑΣ από τον Πρύτανη, αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσε η αναβάθμιση της συνεργασίας του Ινστιτούτου με το Πανεπιστήμιο Πατρών το οποίο και αποτελεί Ιδρυτικό Μέλος του Ινστιτούτου.
Αργά το απόγευμα, σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης, η Προέδρος του Ι.Ο.ΑΣ. επισκέφθηκε τη σήραγγα της Ολυμπίας οδού που φέρει το όνομα του Πάνου Μυλωνά.
 
  • Τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές συνεντεύξεις και δηλώσεις έκαναν η Πρόεδρος του Ι.Ο.ΑΣ., κυρία Βασιλική Δανέλλη – Μυλωνά, ο Πρόεδρος του Σ.Ε.Σ. κ. Παναγιώτης Παπαντωνίου, ο Γ.Γραμματέας του ΣΕΣ Θανάσης Τσιάνος, ο υπεύθυνος Τεχνικών Θεμάτων του ΙΟΑΣ Μάνος Μπρούζας καθώς και στελέχη και συνεργάτες του Ινστιτούτου για τις δράσεις της 14ης Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας στους σταθμούς: ΕΡΤ Open Beyond TV, SKAI RADIO, ALPHA RADIO, ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM, ΡΦ Εκκλησία της Ελλάδας,  ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ 92.1 ενώ αναρτήσεις έλαβαν χώρα στα κοινωνικά δίκτυα των συνεργαζόμενων φορέων και των υποστηρικτών τους.
 
Το Ινστιτούτο και ο Σύλλογος ευχαριστούν θερμά τους υποστηρικτές, εθελοντές  και συμμετέχοντες σε πρωτοβουλίες και δράσεις της διοργάνωσης της 14ης Πανελλαδικής Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας προωθώντας και υποστηρίζοντας το έργο για την  ενίσχυση της Οδικής Ασφάλειας στη χώρα μας. 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
 
NEWSDESK
Ολοκληρώθηκε η 16η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας
07/Απρ/2023
16η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας (20-26 Μαρτίου 2023)
17/Μαρ/2023
Με επίκεντρο τους νέους και τους εφήβους ολοκληρώθηκε η 15η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας
30/Μαρ/2022
15η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας (21-27 Μαρτίου 2022) «Νέοι και Οδική Ασφάλεια»
18/Μαρ/2022
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2023 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion