6η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας
6η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας

ΔΕΛΤΙΟΤΥΠΟΥ

6ηΠανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας

15 – 23 Μαρτίου 2013

 

Ένα ηχηρό μήνυμα για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας έδωσαν σε εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» και ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων με τις καθημερινές δράσεις που υλοποίησαν από την Παρασκευή 15 έως και το Σάββατο 23 Μαρτίου σε όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο της 6ης συνεχόμενης Πανελλαδικής Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας. Την Εβδομάδα υποστήριξαν τα Μέλη της Συμμαχίας για την Ασφάλεια και τον Πολιτισμό στο Δρόμο «Δρόμοι στο Μέλλον», ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ, ΑΧΑ Ασφαλιστική, ΓΕΦΥΡΑ, COSMOTE, DIAGEO, GENESISPHARMA, GOODYEARDUNLOP

 

                       

 

Κέντρα δράσεων του Ινστιτούτου ήταν η Αθήνα και η Πάτρα. Στην Αθήνα, στην «ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ»του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι έγιναν ολοήμερες ανοικτές ενημερώσεις προς το κοινό (15-19 Μαρτίου), βιωματική εκπαίδευση σε πολίτες και στελέχη εταιρειών, «Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα» για ενημέρωση σχετικά με το αλκοόλ και την οδήγηση καθώς και η Βράβευση του Τροχονόμου της Χρονιάς (19 Μαρτίου). Στην Πάτρα, στο Κέντρο Οδικής Ασφάλειας Δυτικής Ελλάδας (Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών), πραγματοποιήθηκαν εκπαιδεύσεις προς μαθητές Λυκείων, στελέχη εταιρειών και δόθηκαν από το Ι.Ο.ΑΣ. δύο Υποτροφίες  προς τους αριστεύσαντες φοιτητές του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών των δύο περασμένων ετών καθώς και ένα αλκοολόμετρο προς την Τροχαία Πατρών. Στις 22 Μαρτίου, κατά την Περιφερειακή Ημέρα Οδικής Ασφάλειας και Πανευρωπαϊκή Ημέρα Ευγένειας στο Δρόμο δράσεις έγιναν στις εγκαταστάσεις της ΓΕΦΥΡΑΣ Ρίου-Αντιρρίου ενώ ανοικτή βιωματική ενημέρωση προς το κοινό και μαθητές συνέχισε να υλοποιείται μέχρι και την Τρίτη 26 Μαρτίου στις εγκαταστάσεις της ΓΕΦΥΡΑΣ.

 
 

Συνολικά κατά την 6ηΠανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας, συμμετείχαν 161 φορείς από όλη την Ελλάδα, κινητοποιήθηκαν 1.100 εθελοντές και 200 απασχολούμενοιαπό το Ι.Ο.ΑΣ. στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας στην Αττική και την Περιφέρεια  Δυτικής Ελλάδας. Δημιουργήθηκε νέο έντυπο «Κρίση και Οδική Ασφάλεια» 500.000 αντίτυπα του οποίου διανεμήθηκαν από όλους τους Αυτοκινητοδρόμους της χώρας (Αττική Οδό, Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου, Ολυμπία Οδό, Μορέα, Νέα Οδό, Κεντρική Οδό, Εγνατία Οδό, Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου), ενώ 100.000 επιπλέον έντυπα διανεμήθηκαν προς τους συμπολίτες μας από τους 161 συνεργαζόμενους φορείς σε όλη την Ελλάδα. Σε συνεργασία με τον ΟΑΣΑ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αναρτήθηκαν αφίσες με μηνύματα για την Ευγένεια στη Δρόμο σε λεωφορεία και συρμούς, προσεγγίζοντας μέσα σε 7 ημέρες περισσότερους από 200.000 συμπολίτες μας.
 

Η 6η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας, υλοποιήθηκε και συντονίστηκε από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς») και το Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (Σ.Ε.Σ.). Αρωγοί και υποστηρικτές της Εβδομάδας, ήταν η Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τα Μέλη της Συμμαχίας για την Ασφάλεια και τον Πολιτισμό στο Δρόμο «Δρόμοι στο Μέλλον», οι Αυτοκινητόδρομοι της χώρας, ο ΟΑΣΑ και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας και τις δράσεις που υλοποιήθηκαν αναλυτικά, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Ινστιτούτο στο: 210 8620150 καθώς και να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς»: www.ioas.gr.

 
 

Διοργάνωση Εσπερίδας «Οδική Ασφάλεια: Βράβευση Τροχονόμου της Χρονιάς»
 

 

Βραβεύσεις

Στις 19 Μαρτίου στο χώρο «ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ» διοργανώθηκε η εσπερίδα για τη «Βράβευση Τροχονόμου της Χρονιάς». Το Ι.Ο.ΑΣ. επέδωσε τιμητική πλακέτα για την προσφορά τους στην Οδική Ασφάλεια ως προτύπων τροχονόμων στον αρχιφύλακα Χρήστο Παπαπάνο από το Τμήμα Τροχαίας Ελληνικού και τον υπαρχιφύλακα Κωνσταντίνο Πατέντα από το Τμήμα Τροχαίας Πατρών, ενώ παρέδωσε συσκευές μέτρησης αλκοόλ στους διοικητές των Τμημάτων που υπηρετούν οι βραβευθέντες τροχονόμοι. Κατά τη διάρκεια της ίδιας εκδήλωσης το Ινστιτούτο απένειμε επίσης και το βραβείο εθελοντή για το 2013 στον Επισμηναγό Σάββα Κοτρίδη και στη Νίκη Μανωλιτσάκη για την ανιδιοτελή και αδιάλειπτη προσφορά τους στο έργο του Ι.Ο.ΑΣ.

 

Οι βραβευθέντες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την αναγνώριση των υπηρεσιών τους και εξήραν το έργο του Ι.Ο.ΑΣ. για την Οδική Ασφάλεια. Ο κος Παπαπάνος ανέφερε πως η βράβευσή του τιμά τον ίδιο και το Σώμα της Τροχαίας και πως είναι ιδιαίτερα χαρούμενος για την επιλογή του να εργαστεί ως Τροχονόμος και όχι ως Μαθηματικός, ιδιότητα που θα μπορούσε να ακολουθήσει βάσει των σπουδών του. Από την πλευρά του ο κος Πατέντας ανέφερε: «Είναι μεγάλη τιμή για μένα η βράβευσή μου από το Ινστιτούτο. Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου το Ι.Ο.ΑΣ., το Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων και το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. που με επέλεξαν ως έναν από τους καλύτερους τροχονόμους της χρονιάς για την ελληνική επικράτεια», είπε ο κος Πατέντας, συμπληρώνοντας ότι το βραβείο του ανήκει «σε όλους τους Έλληνες αστυνομικούς που με αυταπάρνηση και αυτοθυσία αγωνίζονται καθημερινά για την οδική ασφάλεια των πολιτών».

 

 


 

Τον κρίσιμο ρόλο της παιδείας στο θέμα της οδικής ασφάλειας υπογράμμισε ο βρεβευθείς εθελοντής Επισμηναγός κύριος Κοτρίδης. «Όλες οι διερευνήσεις τροχαίων ατυχημάτων γίνονται με συγκεκριμένο σκοπό: Να διδαχθούμε απ’ αυτά και να μην επαναλάβουμε τα ίδια σφάλματα. Όλες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ο ανθρώπινος παράγοντας κατέχει το μεγαλύτερο ποσοστό των αιτιών των τροχαίων ατυχημάτων. Ο μόνος τρόπος για να μπορέσουμε να καταπολεμήσουμε αυτό το αίτιο είναι η παιδεία», επεσήμανε ο κ. Κοτρίδης και σχολίασε επεξηγηματικά: «Τη λέξη “παιδεία” την αναφέρουν όλοι, όμως, ουσιαστικά παιδεία σημαίνει να πράττω το σωστό ακόμη κι όταν δεν με βλέπει κανείς. Φοράω τη ζώνη μου για τη δική μου ασφάλεια και όχι για να μη με γράψει ο τροχονόμος».


 

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε στο κοινό η βράβευση της εθελόντριας του Ινστιτούτου κ. Μανωλιτσάκη, η οποία έχασε το γιο της σε τροχαίο δυστύχημα το 2004 στο «δαχτυλίδι» της  λεωφόρου Κηφισίας. Όπως είπε η πρόεδρος του Ι.Ο.ΑΣ., Βασιλική Δανέλλη – Μυλωνά κατά την απονομή της βράβευσης, η κ. Μανωλιτσάκη αποτελεί το σύμβολο μιας γενναίας μάνας που προσφέρει τις υπηρεσίες της ώστε να μη χαθούν και άλλα παιδιά όπως χάθηκε το δικό της. «Η δράση μας Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα είναι η μοναδική μέρα του χρόνου, στην οποία η Νίκη βγάζει τα μαύρα για να φορέσει το άσπρο μπλουζάκι του Ι.Ο.ΑΣ. και να μιλήσει στους νέους για την πρόληψη των τροχαίων». Από την πλευρά της η κ. Μανωλιτσάκη αφιέρωσε το βραβείο της στη μνήμη του Πάνου Μυλωνά, του γιου της Μάνου και της συναδέλφου του Άντζελας που χάθηκε μαζί του εξ αιτίας ενός μεθυσμένου οδηγού. Η ίδια τόνισε ότι 8 χρόνια μετά το χαμό του παιδιού της και παρά τις επανειλημμένες δικές της επισημάνσεις η πολιτεία δεν έχει λάβει προστατευτικά μέτρα για την έξοδο από το «δαχτυλίδι» στην Κηφισίας στο Μαρούσι και την ασφαλή στερέωση της πινακίδας που στάθηκε μοιραία για τη ζωή του Μάνου εξ αιτίας του μεθυσμένου οδηγού.


 

 

Εισηγήσεις – ομιλητές

Κατά τη διάρκεια της εσπερίδας πραγματοποιήθηκαν εισηγήσεις σχετικά με την Οδική Ασφάλεια από συνεργάτες του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς».

Τις θέσεις του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (Σ.Ε.Σ.) παρουσίασε ο πρόεδρος του επιστημονικού φορέα, καθηγητής Ε.Μ.Π., Ματθαίος Καρλαύτης. Αφού επεσήμανε ανάμεσα σε άλλα, τα βασικά θεσμικά προβλήματα για την οδική ασφάλεια στη χώρα μας και τις αιτίες πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων, ο κ. Καρλαύτης διατύπωσε τις προτάσεις του Σ.Ε.Σ. για τη βελτίωση της κατάστασης, αναφέροντας έξι επιμέρους δράσεις προτεραιότητας που θα πρέπει να πραγματοποιηθούν. Ο πρόεδρος του Σ.Ε.Σ. τόνισε επιπλέον πως: «Ο ρόλος της πολιτείας είναι εξαιρετικά σημαντικός για τα θέματα οδικής ασφάλειας και όσον αφορά την αναβάθμιση και συντήρηση της οδικής υποδομής και όσον αφορά την εκπαίδευση των νέων ανθρώπων και των χρηστών του οδικού δικτύου γενικότερα. Θα πρέπει να τονίσουμε ότι η οδική ασφάλεια είναι ένας επιστημονικός κλάδος και ως τέτοιος πρέπει να αντιμετωπίζεται από την πολιτεία. Ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων και το Ι.Ο.ΑΣ. δίνουν εδώ και χρόνια από κοινού συντονισμένο αγώνα στο μέτωπο της οδικής ασφάλειας, για την ενημέρωση χρηστών και εκπαίδευσης παιδιών και για να ενταχθούν οι δράσεις αυτές στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδίου Οδικής Ασφάλειας που έχει αναπτυχθεί από το ΕΜΠ για λογαριασμό της πολιτείας».


 

Η πρόεδρος του Ι.Ο.ΑΣ, Βασιλική Δανέλλη – Μυλωνά, παρουσίασε το πρόγραμμα της Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας που συνδιοργανώνει το Ινστιτούτο με το Σ.Ε.Σ. εφέτος για 6η συνεχή χρονιά. Η πρόεδρος του Ι.Ο.ΑΣ. ανακοίνωσε, επίσης, ότι για τη διοργάνωση της Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας εργάστηκαν το φετινό έτος 1.100 εθελοντές και 200 απασχολούμενοι στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα (ΚΟΧ), ενώ το Ινστιτούτο συνεργάστηκε με 161 φορείς από όλη τη χώρα για τις δράσεις που πραγματοποιούνται σε 140 πόλεις. Επιπλέον, η κ. Δανέλλη – Μυλωνά τόνισε ότι 33.000 μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και 18.000 μαθητές της δευτεροβάθμιας έχουν συμμετάσχει στα προγράμματα κυκλοφοριακής αγωγής που εφαρμόζει το Ινστιτούτο κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Παράλληλα, 70.000 πολίτες έχουν παρακολουθήσει τα βιωματικά σεμινάρια με το σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό προσομοιωτών του Ινστιτούτου στο πλαίσιο του προγράμματος AVENUE. «Συσπειρώνουμε γύρω μας τις δυνάμεις φορέων και φυσικών προσώπων στον αγώνα για την οδική ασφάλεια. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η οδική ασφάλεια αποτελεί θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα, το οποίο πρέπει όλοι μας να διεκδικούμε καθημερινά», υπογράμμισε η κ. Δανέλλη – Μυλωνά, ενώ μιλώντας για τις συνέπειες που έχει σήμερα η οικονομική κρίση στην ψυχολογία όλων μας, τόνισε ότι δεν πρέπει να επιτρέπουμε την κρίση να επηρεάζει την οδική μας συμπεριφορά θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλειά μας.


 

Σχετικά με τη μάστιγα των τροχαίων ατυχημάτων στην Ελλάδα, παρουσίασε στην εσπερίδα στατιστικά στοιχεία ο υπεύθυνος προγραμμάτων του Ι.Ο.ΑΣ., Ευγένιος Πετούμενος, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι τα τροχαία αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου σε παγκόσμιο επίπεδο για τους νέους 15 – 29 ετών. Ο ίδιος παρουσίασε ακόμη το σχέδιο δράσης και τα επιμέρους προγράμματα εκπαίδευσης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που πραγματοποιεί το Ι.Ο.ΑΣ.

Ειδικότερα για το πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής «ΕΡΜΗΣ», το οποίο απευθύνεται σε νέους με παραβατική συμπεριφορά και διεξάγεται από το Ι.Ο.ΑΣ. σε συνεργασία με τα ελληνικά δικαστήρια μίλησε η νομικός – εγκληματολόγος και επιμελήτρια ανηλίκων Πάρη Ζαγούρα, από την Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων του Δικαστηρίου Ανηλίκων Αθηνών.


 

Στην εσπερίδα παρευρέθηκαν, επίσης, πλήθος εκπροσώπων της πολιτείας και της ΕΛ.ΑΣ. Στο χαιρετισμό του ο Γεώργιος Παπανδρέου, αντιδήμαρχος Αθηναίων και πρόεδρος του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης του Δήμου καλωσόρισε το κοινό στο χώρο της Τεχνόπολης που φιλοξένησε τις εκδηλώσεις του Ι.Ο.ΑΣ., μίλησε για τη συνεισφορά του δήμου στο θέμα της οδικής ασφάλειας και εξέφρασε την ευχή: σημαντικές πρωτοβουλίες όπως αυτή του Ινστιτούτου να αναπτύσσονται χωρίς να υπάρχουν αφορμές από τραγικά γεγονότα, όπως ο θάνατος από τροχαίο του Πάνου Μυλωνά.  «Χαιρετίζουμε τις αξιέπαινες και άοκνες προσπάθειες που καταβάλλει το Ινστιτούτο στον αγώνα της πρόληψης των τροχαίων ατυχημάτων και της εκπαίδευσης των πολιτών αναφορικά με τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στη χώρα μας. Είμαστε σίγουροι ότι οι προσπάθειες αυτές έχουν και θα έχουν μεγάλη επιτυχία γιατί αφορούν ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα των ημερών μας τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως», δήλωσε ο κ. Παπανδρέου.


 

Χαιρετισμό εκ μέρους του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Σταύρου Καλογιάννη, απηύθυνε ο σύμβουλός του σε θέματα Μεταφορών και Επικοινωνιών, Θανάσης Παλιάτσος, ο οποίος συνεχάρη το Ινστιτούτο και την πρόεδρο προσωπικά για τη συνεισφορά τους στο θέμα της οδικής ασφάλειας και μίλησε για τις σχετικές δράσεις της πολιτείας: «Η πολιτεία και ο αναπληρωτής υπουργός κ. Καλογιάννης, έχοντας ως αρμοδιότητα την οδική ασφάλεια, προσπαθεί να συντονίσει το έργο των θεσμικών οργάνων για την οδική ασφάλεια, αξιοποιώντας παράλληλα και το λαμπρό επιστημονικό δυναμικό και τους κοινοτικούς πόρους».


 

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε, ο υποστράτηγος Ευθύμιος Λυγιδάκης, προϊστάμενος Κλάδου Τάξης Α.Ε.Α., ο οποίος ανέφερε: «Η ελληνική κοινωνία χάνει ένα από τα παραγωγικότερα τμήματα του πληθυσμού της σε τροχαία ατυχήματα καθώς τα θύματά της είναι κατ’ εξοχήν νέοι άνθρωποι. Ο σεβασμός στο νομικό κείμενο του Κ.Ο.Κ., κανόνα Ζωής, σημαίνει σεβασμό στη Ζωή. Γι’ αυτό και η προσφορά του Ι.Ο.ΑΣ. και της προέδρου του κας Βασιλικής Δανέλλη – Μυλωνά συμβάλλει σημαντικά στην πρόληψη των τροχαίων συμβάντων». Αμέσως μετά ο κος Λυγιδάκης επέδωσε τα τιμητικά βραβεία στους διακριθέντες τροχονόμους. Ο κος Λεωνίδας Αθανασιάδης, εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος σε θέματα Αναπτυξιακού Προγραμματισμού από την Περιφέρεια Αττικής, κατά την ομιλία του εξέφρασε την ικανοποίησή του από την υλοποίηση του προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα (ΚΟΧ) που η περιφέρεια υλοποιεί σε συνεργασία με το Ινστιτούτο, ανακοινώνοντας την επέκτασή του. Παρέστη επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων και σύμβουλος για μεταφορές και επικοινωνίες κος Θανάσης Παλιάτσος.Στην εσπερίδα παρευρέθηκε και πραγματοποίησε παρέμβαση για τη σημασία της οδικής ασφάλειας και ο βουλευτής Παναγιώτης Μελάς, γραμματέας της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής και βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων, γραμματέας κοινοβουλευτικής ομάδας Ανεξάρτητων Ελλήνων. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, επίσης, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Τροχαίας, ταξίαρχος Ηλίας Παπασπυρόπουλος, ο εκπρόσωπος του Αρχηγείου του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντισυνταγματάρχης Δημήτριος Καταγής, αστυνομικοί διευθυντές και διοικητές Τμημάτων Τροχαίας και άλλοι αξιωματικοί του Στρατού και της ΕΛ.ΑΣ., ο κος Νίκος Παπαδόπουλος εκπρόσωπος του Προέδρου του ΟΑΣΑ κου Αλέξανδρου Δελούκα, καθώς και εκπρόσωποι φορέων της πολιτείας. 
NEWSDESK
Με επίκεντρο τους νέους και τους εφήβους ολοκληρώθηκε η 15η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας
30/Μαρ/2022
15η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας (21-27 Μαρτίου 2022) «Νέοι και Οδική Ασφάλεια»
18/Μαρ/2022
Ολοκληρώθηκε η 14η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας
26/Μαρ/2021
14η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας (15-22 Μαρτίου 2021)
12/Μαρ/2021
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2022 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion