ΔΡΑΣΕΙΣ 4ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

4η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΔΡΑΣΕΙΣ-ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

17 – 24 Μαρτίου 2011

 

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (Σ.Ε.Σ.) συνδιοργανώνουν την 4η Εβδομάδα για την Οδική Ασφάλεια από τις 17 έως τις 24 Μαρτίου 2011 αναλαμβάνοντας δράσεις πανελλαδικά.

 

 

Δράσεις προγραμματίζονται να αναληφθούν σε Αθήνα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, Φλώρινα και Σέρρες και σε άλλες πόλεις τις χώρας.

 

Ειδικότερα θα πραγματοποιηθούν:

 

Πέμπτη 17 Μαρτίου:         

Αθήνα: Συνέδριο/σεμινάριο PRAISE με θέμα «Οδική Ασφάλεια και Εργασία» στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, Αθήνα, ώρα 12.00-18.00)

 

Παρασκευή 18 Μαρτίου:

Πραγματοποίηση της ενέργειας «Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα» και ενημέρωση των πολιτών σε κέντρα διασκέδασης νέων στην παραλία της Χαλκίδας

 

Σάββατο 19 Μαρτίου:        

Φλώρινα: Εκδήλωση Απονομής Βραβείων στο πλαίσιο του 1ου Διαγωνισμού Ζωγραφικής – Γραπτού Κειμένου με θέμα την Οδική Ασφάλεια για μαθητές Ε’ και ΣΤ’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Φλώρινας και τίτλο «Zούμε στην Πόλη μας σημαίνει Κυκλοφορούμε με Ασφάλεια», Hotel «Φαίδων Palace», στη Φλώρινα, ώρα: 18.00.

             

Κυριακή 20 Μαρτίου:        

Αθήνα: Σεμινάριο Εθελοντών Ι.Ο.ΑΣ. (στo πλαίσιο Έτους Εθελοντισμού), εκπαίδευση εθελοντών στην οδική ασφάλεια (trainthetrainers), Τεχνόπολη, αίθουσα: «Κωνσταντίνος Καβάφης» (ώρα: 10.00-12.00).

 

Κυριακή 20 Μαρτίου:     

Αθήνα: Εκδηλώσεις και παρουσία στην Τεχνόπολη στο πλαίσιο του "Ευρωπαϊκού  Έτους Εθελοντισμού 2011" με περίπτερο (ώρα: 11.00-21.00).

 

Κυριακή 20 Μαρτίου:       

Πανελλαδικά: Διανομή εντύπου «Ευγένειας στο Δρόμο» από εθελοντές και  φορείς συνεργάτες του Ινστιτούτου (Αθλητές μπάσκετ του Πανιωνίου Γ.Σ.Σ. στη Ν. Σμύρνη και σε άλλες περιοχές από συνεργαζόμενους φορείς).

 

Δευτέρα 21 Μαρτίου:        

Αθήνα: Εκδηλώσεις για την οδική ασφάλεια στην αίθουσα του ΜΕΤΡΟ/ΣΥΝΤΑΓΜΑ κατά το χρονικό διάστημα από 21-23/3 και ώρες λειτουργίας 10.00-20.00, με διαδραστικά παιχνίδια για όλες τις ηλικίες.

 

Τρίτη 22 Μαρτίου:            

Πάτρα:Υποστήριξη Δράσεων κατά την Περιφερειακή Ημέρα Οδικής Ασφάλειας στη Δυτική Ελλάδα (Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου - Πανεπιστήμιο Πατρών - Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής “Πάνος Μυλωνάς” Δήμου Πατρέων). Εκδηλώσεις ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης σε παιδιά και νέους.

 

Αθήνα: Βραβείο Τροχονόμου & Παρουσίαση αποτελεσμάτων της συνεργασίας με την Τροχαία στο ζήτημα της ταχύτητας κ.α., αίθουσα: Αμφιθέατρο Υπουργείου Υποφορών, Μεταφορών και Υποδομών (ώρα: 19.00)

 

Τετάρτη 23 Μαρτίου:       

Αθήνα: Συνέργειες με άλλους φορείς, π.χ. ΕΔΙΠΑΒ, ΚΕΠΑ, Ε.Μ.Π., Τροχαία, Δημοτική Αστυνομία, για την υλοποίηση έρευνας οδηγικής συμπεριφοράς, με παράλληλη δράση επικοινωνίας, στην Αθήνα κ.α. επιλεγμένες πόλεις

 

Πανελλαδικά: Διανομή εντύπου «Ευγένεια στο Δρόμο» από τους Αυτοκινητόδρομους της χώρας (Αττική Οδός, Νέα Οδός, Κεντρική Οδός, Ολυμπία Οδός, Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, ΜΟΡΕΑΣ) καθώς και από τη Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου

 

Πέμπτη 24 Μαρτίου:         

Πανελλαδικά:Ημέρα Ευγένειας στο Δρόμο (στην Ελλάδα και Πανευρωπαϊκά) - Διανομή του εντύπου «Ευγένεια στο Δρόμο» και ενημέρωση πολιτών, οδηγών και φορέων από συνεργαζόμενους φορείς.

Αττική: διανομή έντυπου Ευγένειας σε κεντρικά σημεία (δαχτυλίδι ΟΤΕ & Πειραιά)

 

Μεταξύ των δράσεων που διοργανώνονται με αφορμή την Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας, ενδεικτικά αναφέρονται:

Σέρρες: Διοργάνωση κοινής μαθητικής πορείας (σιωπηλή διαμαρτυρία) με συμμετοχή 26 τμημάτων σχολείων της πόλης από μαθητές της Α/θμιας Εκπαίδευσης Σερρών. Επιπλέον, θα γίνει επίδοση ψηφισμάτων για την Οδική Ασφάλεια στο Δήμαρχο Σερρών, στον Αντιπεριφερειάρχη και στο Διοικητή Τ.Τ. Σερρών ενώ οι μικροί μαθητές θα βάψουν στη διάρκεια της πορείας τους με έντονα χρώματα κεντρικές διαβάσεις της πόλης, θα διανείμουν φυλλάδια της Ευγένειας ή/και θα δώσουν εικονικές κλήσεις σε παραβάσεις που διαπιστώνουν κατά τη διαδρομή.

 

Χίος: Διανομή του εντύπου της Ευγένειας στους οδηγούς σε διάφορα σημεία της πόλης από τους μαθητέςΒ/θμιας Εκπαίδευσης με υποστήριξη της Τροχαίας, της Τ. Επιτροπής Ψυχικής Υγείας και του Πανεπιστημίου Αιγαίου.     

 

Με τη λήξη της εν λόγω Εβδομάδας πραγματοποιείται Ημερίδα στα Χανιά Κρήτης που διοργανώνεται από το Make Roads Safe Hellas, με συμμετοχή της FIA, του Ι.Ο.ΑΣ. και ομιλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Οι Συνεργαζόμενοι φορείς που υποστηρίζουν τις δράσεις πανελλαδικά συμπεριλαμβάνουν, πέραν του Δικτύου των Εθελοντών του Ι.Ο.ΑΣ., Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, Τμήματα Τροχαίας, Δήμους και Δημοτική Αστυνομία, Κέντρα Εκπαίδευσης Στρατευμένων και Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων, Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια και Σχολεία, Αθλητικά Σωματεία, Λέσχες Αυτοκινήτου και Μοτοσυκλέτας, Συλλόγους Πρόληψης Ατυχημάτων, Συλλόγους Γονέων, Πολιτιστικούς φορείς και πλήθος άλλων φορέων.

 

Στο πλαίσιο της εν λόγω εβδομάδας θα εορτασθεί στις 24 Μαρτίου 2011 και η «Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευγένειας στο Δρόμο» παράλληλα με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Για την ημέρα αυτή θα αποσταλεί έντυπο ενημερωτικό υλικό πανελλαδικά προκειμένου οι Έλληνες οδηγοί, οι οποίοι σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα είναι οι πιο επιθετικοί στην Ευρώπη, να γίνουν αποδέκτες της σημασίας του μηνύματος της Ευγένειας στο Δρόμο, η οποία αποτελεί βασικό στοιχείο για την Ασφάλεια και τον Πολιτισμό στους δρόμους μας.

 

Η Εβδομάδα που διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Ι.Ο.ΑΣ. και του Σ.Ε.Σ. τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, της «Συμμαχίας για την Ασφάλεια και τον Πολιτισμό στο Δρόμο» και με την υποστήριξη της εταιρείας Ελληνικά Καύσιμα, γνωστή από τα πρατήρια BP.

 

Το Ι.Ο.ΑΣ. και ο Σ.Ε.Σ. ευχαριστούν τους Συνεργαζόμενους φορείς που συμβάλλουν στο στόχο της καθιέρωσης της Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας ως θεσμού, ενημερώνοντας τους πολίτες με στόχο την πρόληψη και μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, που έχει εξελιχθεί σε μάστιγα για την κοινωνία μας. 

 

 

Περισσότερες πληροφορίες:

Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς»: 210-8620150, info@ioas.gr

Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων: 210- 3640604, ses@tee.gr

 
NEWSDESK
Με επίκεντρο τους νέους και τους εφήβους ολοκληρώθηκε η 15η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας
30/Μαρ/2022
15η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας (21-27 Μαρτίου 2022) «Νέοι και Οδική Ασφάλεια»
18/Μαρ/2022
Ολοκληρώθηκε η 14η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας
26/Μαρ/2021
14η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας (15-22 Μαρτίου 2021)
12/Μαρ/2021
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2022 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion