3η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, 19-26 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

3η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΔΡΑΣΕΙΣ-ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

19 – 26 Μαρτίου 2010

 

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (Σ.Ε.Σ.) συνδιοργανώνουν την 3ηΕβδομάδα για την Οδική Ασφάλεια από τις 19 έως τις 26 Μαρτίου 2010 αναλαμβάνοντας δράσεις πανελλαδικά.

 

 

 

Δράσεις προγραμματίζονται να αναληφθούν σε Αθήνα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, Τρίκαλα, Βόλο, Κέρκυρα, Ρόδο, Σέρρες, Ξάνθη, Σύρο, Χανιά και Χίο.    

 

 

Ειδικότερα θα πραγματοποιηθούν:

 

 

 

Παρασκευή 19 Μαρτίου: 

 

Αθήνα: Ημερίδα Οδικής Ασφάλειας με τίτλο «Οδική Ασφάλεια: Πολιτικές & Εξελίξεις», χώρος: Αμφιθέατρο Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, ώρα 09:00 – 14:30.

 

 

Παρασκευή 19 Μαρτίου: 

 

 

Τρίκαλα: Εκδήλωση για την Οδική Ασφάλεια σε συνεργασία με το Τμήμα Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στις Καρυές Τρικάλων.

 

 

19 – 26 Μαρτίου            

 

 

Χίος: Εκδηλώσεις στην πόλη με θέμα Ευγένεια στο δρόμο…Πολιτισμός & Ασφάλεια στη ζωή μας, διανομή εντύπου, καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών και προβολή κοινωνικών μηνυμάτων στις καφετέριες της πόλης καθώς και δράσεις με ποδηλάτες. Συμμετέχουν ο Δήμος, η Τροχαία, η Νομαρχία, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, η Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης, η Ένωση Γονέων, οι Ποδηλατικοί Σύλλογοι «Ποδηλατείν» & «baσίκλες» και ο Τομέας Ψυχικής Υγείας Χίου.     

 

 

19 – 26 Μαρτίου:         

 

Θεσσαλονίκη: Εκδηλώσεις για την οδική ασφάλεια στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Ρομπόπουλου - πραγματοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος (22- 23/3), παρουσίαση έκθεσης ζωγραφικής Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, προβολή video sociodromologia και διανομή εντύπου Ευγένειας.

 

 

Κυριακή 21 Μαρτίου:      

 

Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση από το Σωματείο Ασθενών με Διαταραχές Ύπνου «Η ΠΑΣΙΘΕΗ» και τη Μονάδα Ύπνου του Γ.Ν. «Άγιος Παύλος», με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας για τον ύπνο – ομιλία εκπροσώπου του Ι.Ο.ΑΣ. κ. Βασίλη Σταματόπουλου σχετικά με την υπνηλία και την οδήγηση.

 

 

Κυριακή 21 Μαρτίου:       

 

 

Θεσσαλονίκη: Ημέρα χωρίς Ατυχήματα, οι εθελοντές του Ι.Ο.ΑΣ., ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Α’ Γυμνασίου του Αμερικανικού Κολλεγίου Ανατόλια και η μη κυβερνητική οργάνωση PRAKSIS επισκέπτονται το μεσημέρι της Κυριακής 2 εστιατόρια στη Θεσσαλονίκη, «Μαϊάμι» στη Νέα Κρήνη και «Χαμόδρακας» στην Αρετσού και προσκαλούν τους επισκέπτες να δοκιμάσουν ένα φιλικό αλκοτέστ κατά την έξοδό τους από τα εστιατόρια.    

 

 

Κυριακή 21 Μαρτίου         

 

Σέρρες: 2ηΠανελλαδική Συνάντηση Οδικής Ασφάλειας με συνδιοργανωτές τη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Σερρών, την Ένωση Καταναλωτών Σερρών, την Ένωση Καταναλωτών Φλώρινας, τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σερρών, το Τμήμα Τροχαίας Σερρών και το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών. Το Ι.Ο.ΑΣ. και ο ΣΕΣ θα εκπροσωπηθούν από τον τ. Αναπληρωτή Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ιωάννη Παπαδόπουλο, τον Αντιπρόεδρο του ΣΕΣ κ. Π. Κρητικό και τον Αντιπρόεδρο της ΕΚΑΤΟ, Μηχανικό και τοπικό συντονιστή Εθελοντών Ι.Ο.ΑΣ. στη Φλώρινα κ. Γ. Χατζή (ξενοδοχείο Elpida Resort).   

 

 

Δευτέρα 22 Μαρτίου:       

 

 

Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου:Περιφερειακή Ημέρα Οδικής Ασφάλειας για τη Δυτική Ελλάδα σε συνεργασία με την εταιρεία μέλος του Ινστιτούτου ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. με Ημερίδα και εγκαίνια γραφείου Ι.Ο.ΑΣ. στη Δυτική Ελλάδα.

 

 

Δευτέρα 22 Μαρτίου:        

 

Πάτρα: Απονομή υποτροφίας εις μνήμην Πάνου Μυλωνά στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Πατρών. Στον προθάλαμο της αίθουσας θα πραγματοποιηθεί έκθεση έργων της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών για την Οδική Ασφάλεια και ενημερωτική καμπάνια στα πλαίσια του προγράμματος HEROES. Διανομή του εντύπου σε συνεργασία με το Τμ. Τροχαίας Πατρών, τη Δ/νση Β/θμια Εκπ/σης Ν. Αχαΐας και το Γυμνάσιο Αγ. Βασιλείου.

 

 

Τρίτη 23 Μαρτίου:         

 

 

Αττική:Διανομή εντύπου στον Άγιο Αντώνιο στο Περιστέρι από εθελοντές του Ινστιτούτου σε συνεργασία με την Ένωση Πολυτέκνων Γυναικών Ελλάδας «Η Ροδιά».

 

Σύρος: Συμβολικός χρωματισμός των πεζοδιαβάσεων έξω από το 3ο, 4ο και 5οΔημοτικό Σχολείο Ερμούπολης Σύρου από μαθητές των σχολείων σε συνεργασία με τη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Κυκλάδων και διανομή εντύπου.

 

Έδεσσα:Ημερίδα για την Οδική Ασφάλεια που διοργανώνει η Δημοτική Αστυνομία Έδεσσας με ομιλίες της Προέδρου Δ.Σ. Ι.Ο.ΑΣ. κα Β. Δανέλλη-Μυλωνά, τον Αντιπρόεδρο ΣΕΣ κ. Π. Κρητικό και τον συντονιστή θεματικού δικτύου Κεντρικής Μακεδονίας για τη διασφάλιση του ελεύθερου χρόνου των εφήβων κ. Κ. Κιουρτσή (15 Μαρτίου). Επιπλέον δράσεις για την Οδική Ασφάλεια πραγματοποιούνται στη Λάρισα με Ημερίδα που διοργανώνει ο Δήμος με την υποστήριξη του Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου.

 

 

Παρασκευή 26 Μαρτίου:   

 

 

Αττική: Ομιλία για την Οδική Ασφάλεια στο 2ο Γυμνάσιο Γαλατσίου και διανομή εντύπου από τους μαθητές στους δρόμους του Γαλατσίου σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Γαλατσίου.

 

Πανελλαδικά

 

22 – 26 Μαρτίου:             

Διανομή εντύπου «Ευγένεια στο δρόμο» πανελλαδικά από Τροχαίες και τοπικούς φορείς/συνεργάτες και από τις εταιρείες Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, Ολυμπία Οδός, Μορέας, στα πλαίσια του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Ευγένειας στο Δρόμο στις 26/3 και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες (25/3).

 

Συνεργαζόμενοι φορείς:    

Εθελοντές του Δικτύου Εθελοντών του Ι.Ο.ΑΣ., Πανεπιστήμιο Πατρών, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Πολυτεχνείο Κρήτης, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία, Δ/νση Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών, Δ/νση Α/βάθμιας Εκπ/σης Ν. Κυκλάδων, Διεύθυνση Β/βάθμιας Εκπ/σης Ν. Αχαΐας, Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Χίου, 3ο Δημοτικό σχολείο Μελισσίων, 1ο Νηπιαγωγείο Μελισσίων, 9ο Δημοτικό σχολείο Αλίμου, 5ο Δημοτικό σχολείο Κερατσινίου, 2οΓυμνάσιο Γαλατσίου, 1ο Πειραματικό Λύκειο Πλάκας, 2ο Γυμνάσιο Μουδανιών Ν. Ευβοίας, 3ο Γυμνάσιο Έδεσσας, Δημοτικό σχολείο Νέας Κουτέλης και Κοντιά Λήμνου, Γυμνάσιο & Λύκειο Μύρινας Λήμνου, Γυμνάσιο Λειβαδοχωρίου Λήμνου, Δημοτικό σχολείο Καστέλλας Ν. Ευβοίας, Δημοτικό σχολείο Πλαγιαρίου Θεσ/κης, Δήμος Γαλατσίου, Δήμος Πατρέων, Δήμος Χίου, Δημοτική Αστυνομία Έδεσσας, Δημοτική Αστυνομία Καλυβίων, Τμήματα Τροχαίων Αγρινίου, Αγίας Παρασκευής, Aερολιμένα Αθηνών, Αιγάλεω, Αλεξανδρούπολης, Αμαλιάδας, B΄ Tμήμα Θεσσαλονίκης, Ελευσίνας, Καπανδριτίου, Κερατέας, Κέρκυρας, Kεφαλονιάς, Κηφισιάς, Κιλκίς, Κομοτηνής, Κορυδαλλού, Μεγάρων, Πάτρας, Περιστερίου, Σαλαμίνας, Σερρών, Χαλκίδας, Χανίων, Χίου, Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας, Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, Ελληνικός Επιμελητηριακός Σύνδεσμος Μεταφορών, Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α. Ρόδου, Τομέας Ψυχικής Υγείας/Γενικό Νοσοκομείο Χίου, Σύλλογος Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Ν. Χανίων, Ρομπόπουλος Αυτοκίνηση Α.Ε., Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιδιωτικών ΚΤΕΟ, Συνεταιριστικό Ιδιωτικό ΚΤΕΟ Βόλου, Ηνίοχος Ι. ΚΤΕΟ, Σχολή Οδηγών «ΧΡΥΣΟΣ» στη Θεσσαλονίκη, Σχολές Οδηγών «4 ΤΡΟΧΟΙ» στο Κιλκίς, Λέσχη Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Κεφαλονιάς, Σοροπτιμιστικός Όμιλος Κέρκυρας, Ένωση Πολυτέκνων Γυναικών Ελλάδας «Η Ροδιά».

 

 

Στο πλαίσιο της εν λόγω εβδομάδας θα εορτασθεί στις 26 Μαρτίου 2010 και η «Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευγένειας στο Δρόμο» παράλληλα με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Για την ημέρα αυτή θα αποσταλεί έντυπο ενημερωτικό υλικό πανελλαδικά προκειμένου οι Έλληνες οδηγοί, οι οποίοι σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα είναι οι πιο επιθετικοί στην Ευρώπη, να γίνουν αποδέκτες της σημασίας του μηνύματος της Ευγένειας στο Δρόμο, η οποία αποτελεί βασικό στοιχείο για την Ασφάλεια και τον Πολιτισμό στους δρόμους μας.

 

 

Η Εβδομάδα που διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Ι.Ο.ΑΣ. και του Σ.Ε.Σ. τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Προστασίας του Πολίτη και υποστηρίζεται από το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, τον Ο.Α.Σ.Α., την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Μεταφορών, το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας», τη «Συμμαχία για την Ασφάλεια και τον Πολιτισμό στο δρόμο» (Αττική Οδός, Γέφυρα, Cosmote, Diageo, Genesis Pharma) και τις εταιρείες Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, Μορέας και Ολυμπία Οδός.

 

 

Το Ι.Ο.ΑΣ. και ο Σ.Ε.Σ. ευχαριστούν τους Συνεργαζόμενους φορείς που συνέβαλλαν στο στόχο της καθιέρωσης της Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας ως θεσμού, συμβάλλοντας στην ενημέρωση των πολιτών με στόχο την πρόληψη και μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, που έχει εξελιχθεί σε μάστιγα για την κοινωνία μας. 

 

 

Περισσότερες πληροφορίες:

Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς»: 210-8620150, info@ioas.gr

Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων: 210- 3640604, ses@tee.gr
 
NEWSDESK
Ολοκληρώθηκε η 16η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας
07/Απρ/2023
16η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας (20-26 Μαρτίου 2023)
17/Μαρ/2023
Με επίκεντρο τους νέους και τους εφήβους ολοκληρώθηκε η 15η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας
30/Μαρ/2022
15η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας (21-27 Μαρτίου 2022) «Νέοι και Οδική Ασφάλεια»
18/Μαρ/2022
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2023 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion